TIMIȘOARA. Slujba de Înviere, un simbol al speranței și renașterii langa biserica monument istoric de la Muzeul Satului Bănățean, distrusă de incendiul de acum câteva săptămâni.
Consiliul Județean Timiș a făcut o serie de intervenții și anunță că de Sfintele Paști, oamenii vor putea veni să ia lumina de la Biserica de la Topla.
„Am reușit să punem în siguranță monumentul istoric după ce am alocat din fondul de rezervă al Consiliului Județean Timiș 610.000 lei pentru cumpărarea a două structuri metalice, prima fiind deja montată. Vorbim despre o structură cu membrană PVC pentru acoperirea zidurilor de lemn rămase în picioare după incendiu. Aceasta va fi păstrată acolo pentru a proteja biserica până când ne va fi livrată altă structură specială, mai mare, sub care se pot executa și lucrările de restaurare. Cele două construcții provizorii, demontabile și reutilizabile vor fi utilizate și pentru alte monumente atunci cand va fi necesară punerea în siguranță.
În același timp, Muzeul Satului a reușit să obțină din asigurarea pe care o avea încheiată pentru monument 558.000 de lei, bani care vor putea fi folosiți pentru realizarea unei expertize și pentru proiectare.
Așa cum am mai spus, Biserica de la Topla va fi restaurată din fondurile Consiliului Județean Timiș!„, a transmis Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș.
Pareri
Ba esti nebun? deja s-au cheltuit 120.000 de euro pentru niste metale de care nu era nevoie. biserica asta o sa mai pape un milion de euro in ritmul lui fredy. o echipa de maramureseni iti facea biserica asta in cateva zile pe cateva zeci de mii de euro.
Achiziție directă, de la o cunoștință, pt că era urgentă!
Votați PSD!
Că doar a venit VALUTISTUL la conducerea judetului…marele corupt si iubitor de LUX (cum altfel), Alfred SIMONIS, care a pus o șefa comisiei JURIDICE 😲😅 pe panarama corupta volegă de partid blondă a PSDeului, nimeni alta decit nevasta lui NORDIS. . Penalii ăstia ne fură in GAȘCĂ iar noi stam si privim paralizati ca soriceii…
Care echipa? O cunoști? Exista mai multe proiecte prin județ de restaurare, ar prinde bine sa fie câțiva oameni care sa și termine prin minune atât de rapid. Din câte știu există la nivelul țării doar câțiva meșteri care să restaureze cu tehnici tradiționale și durează câțiva ani. Da, dacă chemi 3 persoane să îți bată o tablă o „rezolvi” în câteva zile, dar comiți o crimă pt tot ceea ce înseamnă domeniul restaurării.
Nu zic ca acel „cort” merita 120.000 de euro, doar că șantierul ăla va dura și e nevoie de o asigurare împotriva deteriorarii a ceea ce a mai rămas după incendiu. Dacă exagerezi în halul ăsta, și să fie fraude și ilegalități la mijloc nu te crede nimeni.
ti se pare ca biserica asta ar fi vreun notre dame? e o constructie simpla, nu e mare smecherie. Fii sigur ca mesterii originali au asamblat-o in cateva zile. hai sa nu le mai gasim scuze si pretexte celor care fura, pardon, au grija de banul public.
E ușor fratilor sa i calculati SPAGA ANUALA a lui Simonis: luati BUGETUL JUDEȚEAN si după ce scadeti salariile aplicati 10% la restul sumei. Asta e doar comisionil PERSONAL a lui Simonis, ca ORDONATOR de credit. Plus șpaga de ATRIBUIRE a vontractelor, alte 10-20% care se imparte la cei care le-au acordat…membrii comisii etc
Ptr „cunoscatori”…🤫si procurori debutanti😉
bravo
Ca sa ridici o hala metalica pt un depozit dai vreo 50.000 de euro.
Cum de schela asta costa 120.000 de euro? Cine a luat banii astia?
El mînjea de bucurie deja din ziua vizitei sale după incendiu. Deja știa că îsi mai ia o decapotabilă pe lingă Cayenul din garaj…