‘Secretori de venin! De la o zi la alta, uimirea imi e tot mai mare!’. Ce le transmite primarul Nicolae Robu timisorenilor care nu vor plata biletelor de transport doar cu telefonul

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu mai multe zile a anuntat ca intr-un viitor nu prea indepartat vom calatori prin Timisoara cu mijloacele de transport in comun achitand biletul doar cu telefonul mobil, iar asta a starnit vii reactii in spatiul public, primarul Nicolae Robu a facut sondaje pe Facebook. N-a fost multumit de unele comentarii ale timisorenilor care sustin ca ar trebui pastrate in paralel si biletele de hartie pentru aceia care nu au un smartphone sau un card bancar.

CITESTE SI: ‘Nu putem obliga calatorii sa foloseasca doar o modalitate de plata pentru bilete’. Solutiile la care lucreaza reprezentantii Societatii de Transport Timisoara 

La cateva ore de la sondajul facut pe pagina sa de Facebook, in care ii intreba pe utilizatori daca stiu ca in Timisoara calatoriile pe mijloacele STPT se pot plati cu telefonul, edilul le transmite timisorenilor un mesaj tot pe reteaua de socializare, unde ii face ‘secretori de venin’ pe unii dintre comentatori.

CE OAMENI! DE LA O ZI LA ALTA, UIMIREA ÎMI E TOT MAI MARE!

Am declarat acum vreo două luni că VA VENI VREMEA când singurul mod de plată a călătoriei în sistemul de transport public al Timișoarei va fi cu smartphone-ul! De pe card bancar, printr-o aplicație bazată pe cod QR -cum se face acum-, prin sms sau altfel, asta rămâne de văzut, dar, e clar, cu telefonul. N-am spus că de mâine, repet, am spus că va veni vremea! Și am adăugat că vom ajunge în curând ca până și un cornet de înghețată și o pungă de popcorn să le plătim cu telefonul! Pt că, evident, acesta este cursul vremurilor! Dar, am mai adăugat că, până atunci, vom păstra, în paralel cu plata cu telefonul și plata cu bilete, pe care o avem acum!

Ei bine, cum au reacționat acești SECRETORI DE VENIN VEȘNIC DE SERVICIU?! Deși majoritatea lor covârșitoare nu folosesc și nu vor folosi transportul în comun, deși fără excepție, sunt convins, au smartphone-uri, au declanșat o adevărată isterie împotriva mea, ba că ce-o să se facă ei dacă nu au smartphone-uri, ce-o să se facă dacă nu au nici măcar un simplu telefon să trimită un sms, etc., etc.

Ei bine, eu voi merge înainte! TIMIȘOARA VA CONTINUA SĂ SE DEZVOLTE ÎN CONCEPTUL DE SMART CITY, iar acești cârcotași n-au decât să cârâie cât vor! Așa au făcut -aceiași indivizi, aproximativ, căci aceiași sunt, peste tot!- și când am introdus, în premieră națională, plata parcării exclusiv de pe telefon. Și timpul a demonstrat ce bine am făcut!„, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Robu, contrazis de Sorin Supuran

In urma cu cateva zile, fostul director al Societatii de Transport Timisoara Sorin Supuran, proaspat demis din functie de Consiliul de Administratie al STPT format din apropiati ai edilului sef, explica ca nu pot fi obligati calatorii sa foloseasca un singur mod de plata pentru bilete. Mai mult Supuran anunta ca Societatea cauta solutii in acest sens si avusese deja o prima intalnire cu reprezentanti ai boardului de la Telekom, de la Timisoara si Bucuresti, care au venit sa prezinte variante de ticketing care au fost implementate in mai multe orase, cum ar fi Oradea sau Bucuresti.

Am cerut solutii de la mai multi parteneri, s-au angajat ca in data de 10 august sa ne reintalnim. Noi vom pune la dispozitia publicului mai multe sisteme de taxare, prin SMS, prin cititoare de carduri. Cetatenii sa aleaga varianta de plata, pentru ca asa va creste volumul de incasari. Aplicatia actuala ramane in uz, dar nu putem obliga cetatenii sa foloseasca o singura modalitate de plata„, explica joi Sorin Supuran, care de vineri nu mai este director la STPT.

CITESTE SI: Sorin Supuran: Voi face public raportul de audit de la STPT, voi vorbi de jaful facut ani de zile si despre cum intelege Nicolae Robu sa-si respecte agajamentele 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Toti cei care nu sunt de acord cu primarul-dictator, sunt secretori de venin! Ciudat! Eu nu sunt hater, dar sunt deja SATUL de timpeniile pe care le face. PROSTUL NU E PROST DESTUL,DACA NU E SI FUDUL!Asta este reprezentata cu succes de acest personaj deja devenit sinistru! Lauda cat incape, dar minte pentru optimizarea problemelor, ioc! Datorii cu gramada, proiecte fanteziste cat incape, dar proiecte ramase in suspensie, cat vrei! Este cel mai bun motiv sa mai fie reales si la urmatorul mandat!

    • „sa nu fie ales”

  2. Acelasi lucru,l-a facut primarul si cu,plata parcarii in oras. Sunt doar doua posibilitati. Cu abonamente sau,cu telefonul. A scos,acele tichete,care erau folosite,de toata lumea. Sunt persoane in varsta,care nu stiu,sa trimita un sms. Sau,poate nu au telefon,pentru ca nu poti obliga pe cineva,sa aiba telefon. Asta,ca sa nu spun,ca cetatenii straini,nu pot plati daca nu au o cartela de Romania. Insa…..inteligentul de primar,a gasit solutia. Pot parca…. gratuit. Adica,li se ofera abonament de parcare,contra a……5 lei. Dar eu,daca e sa merg in alta tara….platesc ,ca si orice cetatean,al acelei localitati. Deci……despre ce vorbim? Despre…..primar ? Care….primar ? Robu…..e gropar,nu primar !!!

  3. „Va veni vremea cand… etc. etc.” Are dreptate intr-un fel, dar vremea aceea va veni peste multi ani. Asa stand lucrurile discursul primarului despre viitorul nu prea apropiat si mai ales incapatanarea cu care tine de ideile sale se incadreaza la categoria „vorbim a proasta”. Intre timp va zic eu una despre viitorul apropiat: va veni vremea cand vom avea un primar cu picioarele pe pamant. In cazul pesimist, peste aprox. 2 ani, dar cu putin noroc (cu ajutorul DNA, al curtii de conturi, etc), chiar mai repede.

  4. Parcarea sau călătoria, nu se pot plăti prin telefon, decât dacă ai ABONAMENT !!!!!!!!!!!!!

  5. Dar de unde stiti, domnule Robu, ca cei care sunt impotriva platii electronice nu circula cu transportul in comun? Eu folosesc si transportul in comun si nu sunt de acord cu plata electronică pentru ca nu vreau sa -mi dau datele cardului unei aplicatii si nici nu am bani pe cartela telefonului peste extraoptiunea activa ca sa nu ma jecmaneasca vodafone daca depasesc consumul. De unde pina unde sa fim obligati sa mergem cu cardul si telefonul mobil la piata, biserica sau unde-o mai fi ca sa putem folosi tramvaiul? Transportul in comun ar trebui sa fie accesibil oricui are 2.5 lei la el. Si de unde pina unde ne bagati cu forta pe git un sistem cu care dvs nu aveti tangente niciodata? O sa fie si asta un rahat la fel ca unda verde de la semafoare, de fiecare cind stau la rosu din semafor in semafor mai ales noaptea cind sunt singura masina din trafic va transmit multe ginduri de „bine”. Nu v-am votat niciodata si ma bucur ca n-am făcut-o, m-as fi zgiriat pe ochi.

  6. Robu este IN IMPOSIBILITATEA INTELECTUALA CA ESTE PRIMARUL UNUI MUNICIPIU si nu primarul Bogsigului

  7. Fie cã mergi la Paris sau în München municipalitatea pune la dispoziția cetățenilor mai multe modalități de plata a unei călătorii : card bancar, portmoneu electronic, telefon, ghișee bilete și ATM- uri pentru bilete. Primarul nostru ar cam trebui sã meargă și cu tramvaiul prin țãri străine, nu doar cu limuzina! Momentan este neinformat, limitat și persistã în neștiința lui. Dezastruoasã combinație pentru Timișoara Capitalã Europeană 2021.

    • Stimata doamna, asta e primar umblat și informat, nu va faceți iluzii despre competentele sale din domeniul informaticii. Face doar pe clovnul de serviciul, îl aranjează foarte bine! (luna trecuta a fost zărit în orașul înfrățit cu Timișoara din Franța, deplasare plătită din banii …).

  8. O RECLAMATIE COLECTIVA LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR AR FI BINEVENITA

  9. Plata cu telefonul poate fi doar o ALTERNATIVA la plata cu „portofelul electronic”, ORICAT DE INTERESATE AR FI UNELE „ENTITATI”.
    Pentru corecta monitorizare a numarului de calatori, acestia trebuie stimulati (controale „de educare”), astfel ca posesorii de carduri cu gratuitate sau abonament SA VALIDEZE CALATORIA! GRATUIT NU INSEAMNA FARA OBLIGATII.
    O frecventa normala (10 – 15 minute de asteptare), evitarea PRIN GRAFICUL DE CIRCULATIE a mersului „in tandem” pe portiuni comune (1 si 2, 6 si 8, 15 si 16, etc) . Acum, la 2-3 minute dupa un 6 vine un 8, sau invers (la statia Olimpia) si apoi 25-30 minute nu mai „vine” nimic.
    Ar trebui sa conteze si parerile celor ce FOLOSESC TRANSPORTUL IN COMUN, nu doar parerile „sefilor cu sofer”.

  10. Daca el, Robul, are impresia ca smart city=plata cu telefonul, inseamna ca are o imensa problema de intelegere a conceptului.
    Iata ce zice Uniunea Europeana pe teme de smart city (in engleza, ca primarul e smart, nu-i asa?):

    „A smart city is a place where traditional networks and services are made more efficient with the use of digital and telecommunication technologies for the benefit of its inhabitants and business.

    A smart city goes beyond the use of information and communication technologies (ICT) for better resource use and less emissions. It means smarter urban transport networks, upgraded water supply and waste disposal facilities and more efficient ways to light and heat buildings. It also means a more interactive and responsive city administration, safer public spaces and meeting the needs of an ageing population.”

    No, i-o fi mai clar acum?

    • Cred ca Timisoara se califica deja la toate cerintele pentru un smart city, mai ales la „a more interactive and responsive city administration”….sarcastic vorbind pentru cei care nu inteleg gluma

  11. In Belgrad se poate plati parcarea cu telefonul dar si cumparand de la chioscul de ziare tichet de parcare. Curaj domnilor…se poate!