Seful TVR Alexandru Lazescu a fost demis! Raportul de activitate pe 2011 al TVR, respins de Parlament

UPDATE:  Radu Calin Cristea, cel propus pentru a prelua conducerea televiziunii publice, deja a ajuns la Parlament si a stat la discutii cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu.

____________________

Plenul reunit al Parlamentului a respins raportul de activitate pe anul trecut al Televiziunii Romane. Au fost inregistrate 240 de voturi „pentru” si 4 „abtineri”. Votul negativ al parlamentarilor echivaleaza cu demiterea directorului TVR Alexandru Lazescu.

USL a pregatit deja un om pentru a prelua sefia TVR, in persoana lui Radu Calin Cristea. Pe langa acesta, si Ovidiu Miculescu a fost propus pentru a prelua Societatea Romana de Radiodifuziune, scrie gandul.info.

SRTv a incheiat anul 2011 cu un deficit de 160,8 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Publica a avut, anul trecut, venituri totale de circa 583 de milioane de lei. in 2011, TVR a fost condusa de Alexandru Lazescu.

Raportul de activitate al TVR pe 2011 a fost respins, marti, de Comisiile de Cultura reunite, cu 16 voturi „pentru” si 2 abtineri (Brandusa Novac si Cristian Topescu). Acest vot a repezentat primul pas in demiterea actualului Consiliu de Administratie al TVR, in frunte cu Alexandru Lazescu. Asa ca, Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit in sedinta comuna, pentru a dezbate raportul de activitate pe 2011 al Societatii Romane de Televiziune (SRTv).

Actualii membri titulari ai CA al TVR, validati de Parlament in 29 iunie 2010, sunt: Alexandru Lazescu (Administratia Prezidentiala), Ada Mesesan, Paul Calin Botez, Nicoleta Nicolicea (PDL), Anne Juganaru, Claudiu Branzan, Cristi Nitulescu (PSD), Lucia Hossu Longin (PNL), Karen Attila Sebesi (UDMR), Cornea Raico (minoritati), Sorin Burtea si Traian Barbulescu (din partea salariatilor TVR). Acestora li se adauga Cosmin Irimies, membru supleant in CA al TVR din partea Guvernului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.