Sfaturi pentru un brad de Craciun de poveste

Auzim tot mai des vorbe cum ca sarbatorile de iarna „nu se mai simt” ca in anii trecuti si ca traditiile au mai ramas doar in zonele rurale. La oras, glasul colindatorilor se aude tot mai in surdina, mirosul mancarurilor se simte mai intens pe langa restaurante, iar culorile prajiturilor ne fura privirea in cofetariile pline de cumparatori.

O traditie care s-a modernizat, dar care inca se mai pastreaza este impodobirea bradului de Craciun. Cu toate ca in multe case a fost inlocuit cu unul artificial, ca merele si nucile cu care era ornat altadata acum stau in cosul de fructe, multi oameni cosidera ca e foarte important sa existe in casa. Beculete colorate, beteala, confetti, bomboane, instalatii luminoase, muzicale sau nu, lumanarele atarnate pe ramurile pomului, toate ne dau un sentiment de bucurie si implinire.

Decorarea bradului de Craciun este un moment important in familie, mai ales daca aveti copii. Specialistii spun ca si in acest sens trebuie sa tinem cont ca stiinta evolueaza si sa incercam sa renuntam la cutiile cu decoratiuni pe care le foloseam cu multi ani in urma. Pentru a avea un pom special, incepeti impodobirea cu cateva zile inainte de Ajunul Craciunului, cu un inventar al ornamentelor. Aruncati piesele distruse, chit ca asta inseamna o noua cheltuiala. Uitati de lucrurile vechi si reinventati-va bradul cu o tema noua. Fie ca alegeti un brad natural sau unul artificial, pretul este aproximativ acelasi. Unul de plastic, des, cu crengi perfect aranjate, cu o inaltime de peste 2 metri costa aproximativ 200 lei, la fel ca unul natural, in aceeasi stare, insa de care va puteti folosi o singura data. Un set de ornamente noi, incepand cu suportul, globurile, beteala, ingerasii, lantisoare, bomboanele, funditele si instalatia luminoasa va va mai costa aproximativ 300 lei.

Va dam cateva sfaturi pentru a avea un brad ca in povesti:

  • Daca aveti un brad de dimensiune mica, folositi intotdeauna ornamente mici. Ele nu trebuie sa incarce pomul, ci sa-l puna in valoare. Prindeti putine ornamente ca sa nu fie aglomerat.
  • Ornamentele si luminitele trebuie sa se completeze reciproc si sa existe spatii intre ele, pentru a nu obosi vederea.
  • Daca sunteti posesorul unui brad mare, ornamentele mici arata ciudat. Intr-un astfel de caz, se pot folosi ornamente de dimensiuni mari si medii. Ghirlandele pot sa fie mai groase, iar globurile mai mari.
  • Globurile supradimensionate, asemanatoare unor mingi sunt potrivite numai pentru brazii foarte mari.
  • Incercati mai multe variante si alegeti-o pe cea care va place cel mai mult
  • Incercati sa abordati intotdeauna o tema pentru decorarea pomului,  cum ar fi bradul intr-o singura culoare, in doua culori sau multicolor.
  • Bradul pentru copii, care sa fie decorat cu jucarii, bradul familiei, care sa aiba poze si obiecte tipice si specifice familiei dumneavoastra, bradul cu decoratii comestibile sau bradul eco care sa fie numai din decoratii facute manual de dumneavoastra impreuna cu copii.
  • Mai puteti incerca tema zapezii, a ingerilor sau daca aveti pasiuni pentru calculatoare, muzica, filme sau sport, puteti improviza decoratiuni din cd-uri, mingi, taste sau orice alte obiecte care dau originalitate, pentru care puteti ajunge sa nu platiti chiar nimic.
  • Lasati-va imaginatia sa zboare pentru ca asta inseamna spiritul Craciunului. Colectivitate, familie, intelegere, armonie si bucurie. Si nu uitati: intotdeauna doriti-va un cadou. Mos Craciun intotdeauna are ceva pentru dumneavoastra!
Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.