Sfaturile RETIM pentru colectarea corecta a deseurilor din hartie, plastic si carton la Timisoara. Nu le lasati langa pubele! Video

TIMISOARA. Deseurile de carton, hartie sau plastic trebuie depuse in pubela galbena, la Timisoara. Pentru a scapa de ele din gospodarie trebuie sa respectam cateva reguli.

In primul rand, deseurile reciclabile nu trebuie lasate langa pubela.

In acest recipient ajung cutiile si ambalajele din materiale reciclabile de la produse alimentare, dupa ce acestea au fost golite de continut si clatite, daca este cazul.

In cazul cutiilor de mari dimensiuni, RETIM recomanda ca acestea sa fie pliate sau turtite, la nevoie chiar rupte in bucati cat mai mici pentru a nu ocupa intregul spatiu.

In cazul deseurilor reciclabile din plastic (PET) sau aluminiu (doze), acestea trebuie golite de continut si clatite, daca este nevoie inainte de a fi depozitate, dar si pliate/turtite/strivite.

Mai multe detalii despre modul in care trebuie depozitate deseurile reciclabile puteti gasi AICI.

In situatia in care aveti pubela deteriorata, aceasta poate fi schimbata gratuit la RETIM cu una noua.

Pentru aceasta este necesar ca administratorii asociatiilor de proprietari / locatari sau persoanele fizice sa se adreseze in scris cu o cerere la Biroul contractare, Str. Gh. Lazar nr. 24, parter. Urmare a acestei solicitari clientul va primi in comodat recipientul, pe care il va ridica de la punctul de distributie situat pe Calea Torontalului nr. 94, iar recipientul deteriorat va fi ridicat de angajatii nostri, dupa ce a fost golit si igienizat in prealabil„, transmit reprezentantii RETIM.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In chenarul galben spune ca putem lasa ambalajele voluminoase pliate langa pubela.
    Cum e pana la urma, obligatia lor ar fi sa ridice si ce nu a incaput, desi multi nu lasa turtite sticlele de plastic si de asta e plin tomberonul.

  2. Tomberoanele galbene și negre trebuie lăsate acolo de unde se ridică, Nu le cară la tine numărul următor bună 50+ de metri!
    Doar locatari au obligații?

    • Daca sunt la strada si le e lene sa le mute e una, daca masina nu are acces sa le ia usor, ce vrei, sa ti le care inapoi 50 metri? Sa stea sa alerge dupa pubele ca toti parcheaza pe unde prind, si apoi sa blocheze tot traficu in ore de varf? Dincolo ai locuri marcate si trasee pe care daca le blochezi ai pus-o. Mai e.mult pana departe. Aici e romanica, numai pretentii si putori

      • Pai asta se vrea. S-a construit vreo parcare? Mare, relevanta, care sa conteze vreau sa zic? Nu. Se investeste doar in jecmanirea oamenilor. Masini care sa controleze daca ai platit ceea ce exista oricum, nu sa faca locuri noi. Si … nu la ore de varf se colecteaza gunoiul. Si nici din spalarea, plierea maruntirea si bagarea … in mama lor de resturi nu-mi fac vreo pasiune. Platiti materialele reciclabile si vor disparea la fel ca fierul. Dar se vrea afacere banoasa din asta, nu rezolvarea problemei. Ecologia e doar gargara. Ipocrizia autoritatilor. Ce vor e banii nostri. Si asta fara munca. Doar japca.

  3. Pubelă galbenă vrem și noi. Ce trebuie făcut în acest sens? Cine ne poate ajuta?

  4. Nu ar dori și sa le prelucram noi? Le topim, le facem lingouri și le punem în pubela. Banii sa ii ia ei!

  5. Uleiul uzat colectat de diverse persoane care nu-l arunca în canalizarea orașului, la chiuveta, care ar putea fi transformat în biocombustibil, nu sunt în stare sa îl adune și sa îl bage în sistemul ( probabil lipsește cu desăvârșire) de reciclare?

  6. Curățenia de primăvară sau toamna, nu mai exista! Trebuie sa îți iei lucrurile care nu le mai folosești și sa le duci în spate la 4 centre sau câte or fi în Timișoara, în spate. Bună organizare! Felicitări!