Si copiii pot aduce bani in casa. Ce meserii pot avea cei mai mici membri ai familiei?

Guvernul Romaniei a adoptat o hotarare privind reglementarea prestarii de catre copii de activitati lucrative remunerate in domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar si de modeling.

Activitatile remunerate pe care le pot presta copiii incepand de astazi sunt urmatoarele:

– actor, figurant, cantaret, muzician, dansator, acrobat la manifestari cu caracter cultural, educativ sau artistic, cum ar fi: teatru, opera, balet, circ, concursuri de dans, de muzica sau interpretare, alte concursuri sau activitati de scena, dar si la filmari pentru filme artistice, filmari, inregistrari sau emisiuni in direct pentru radio si televiziune, figurant sau model la sedinte foto, figurant sau model la prezentari de moda, sportiv profesionist in sportul de performanta.

„Minorul poate presta activitati remunerate in domeniile mentionate, in baza unor conventii care se vor incheia intre organizator si parinti/ reprezentant legal al copilului, sau direct cu copilul, daca are peste 14 ani, dar cu incuviintarea prealabila a parintilor/ reprezentantului legal”, sustine sursa citata.

Potrivit hotararii adoptate, activitatile prestate de copil se vor desfasura cu respectarea mai multor conditii: sa nu fie munci periculoase pentru copii, sa se desfasoare intre anumite intervale orare ale zilei, in functie de varsta copilului.

De asemenea, durata activitatii prestata de copii trebuie sa nu depaseasca un anumit numar de ore saptamanal si zilnic, in functie de varsta copilului, iar aceste activitati sa fie insotite de pauze.

Pe durata prestarii activitatilor, copilul trebuie sa fie insotit de un adult, care poate fi unul dintre parinti ori o persoana desemnata de acestia ori o persoana desemnata de organizator si agreata de comun acord cu parintii.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.