Cel putin jumatate de milion de romani sunt alergici la ambrozie, o planta care creste in special pe terenuri virane. Insa unele simptome, cum ar fi stranutul sau pierderea mirosului seamana cu cele provocate de infectia cu noul coronavirus.
De frica, tot mai multi oameni ajung sa ingroase randurile camerelor de garda din spitale. Specialistii ii sfatuiesc sa se adreseze medicului de familie, care ii poate indruma catre un alergolog sau catre un spital COVID, daca e cazul.
„Daca este primul an cand ii apar simptomele, este destul de greu de facut un diagnostic diferential. Durata este foarte importanta, simptomele la inceput pot fi asemanatoare, apoi apare febra – in infectia cu covid – si evolutia in timp a afectiunii. Unii pacienti cu alergie severa la ambrozie au nasul atat de infundat incat nu mai simt mirosul„, a declarat, pentru stirileprotv Brandusa Petrutescu, medic primar alergologie si imunologie clinica.
In Timis, specialistii spun ca mai bine de 15% din populatie este afectata de alergia la ambrozie. In anii trecuti, din evaluarile facute de medicii alergologi, din 4500 de pacienti cu alergii, mai bine de jumatate aveau dezvoltata o sensibilitate la aceasta planta pentru starpirea careia s-au facut planuri peste planuri, legi locale si nationale, fixate amenzi uriase pentru cei care nu o cosesc si toate in zadar.
Pareri
Nu I pasa nimănui de noi cei alergici la această plantă. Si nu se va face nimic 😭😭😤
Problema ambroziei se va rezolva doar atunci cand primarul, indiferent care va fi, va fi și el alergic la această plantă fiindcă doar atunci va înțelege suferința locuitorilor orașului pe care îl administrează. Doar atunci va înțelege ce înseamnă sa nu poți respira cum trebuie, sa ai în permanență nas înfundat, ochi iritati, strănutat la infinitit, stare de oboseală accentuată pentru ca nu te poți odihni, practic ești scos din uz cel puțin 1 lună. Daca as fi candidat la primarie una dintre problemele pe care le -as avea în vedere este stârpirea/ eradicarea efectivă a acestei plante nu doar la nivel declarativ.