Singurul cartier din Timisoara in care preturile locuintelor au scazut

TIMISOARA. Ca si trimestrul anterior, marja de crestere a preturilor apartamentelor in cele mai mari piete imobiliare ale tarii s-a situat la un nivel de sub 2%, potrivit celui mai recent raport de piata realizat de Analize Imobiliare.

CITESTE SI: O parcare e in amenajare in zona de sud, la Timisoara. In a doua nici nu s-a ridicat inca tot molozul dupa prabusirea garajelor. Foto 

Dupa o scumpire de 1,7% fata de cele trei luni anterioare, pretentiile vanzatorilor de apartamente din Timisoara s-au mentinut, practic, la o medie de 1.200 de euro pe metru patrat util, orasul pastrandu-si locul al treilea in clasamentul national al centrelor cu cele mai scumpe apartamente.

Ca si in trimestrele anterioare, marjele de crestere consemnate in cartierele timisorene au fost mai mici atat in comparatie cu Bucurestiul, cat si cu orasul Cluj-Napoca.

Astfel, cea mai insemnata scumpire, de 3,4%, a fost inregistrata in arealul Ultracentral-Medicina-Piata Unirii (dupa un trimestru de scadere si unul de stagnare). Tot cresteri au avut loc si in Complex Studentesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (+3,1%), in Central-Balcescu-Take Ionescu-Piata Maria (+2,3%), in Girocului-Soarelui-Buziasului (+1%), dar si in Lipovei-Aradului (+0,6%).

Spre deosebire de celelalte doua mari centre regionale ale tarii, Bucuresti si Cluj-Napoca, preturile apartamentelor au scazut trimestrul trecut intr-un singur cartier timisorean. Este vorba despre Braytim, unde pretentiile vanzatorilor s-au diminuat usor, anume cu 0,2% in decurs de trei luni, sustin specialistii.

In Torontalului, pe de de alta parte, preturile au stagnat, in vreme ce cresteri usoare au fost inregistrate in Sagului-Dambovita-Iosefin-Steaua (+0,1%), Circumvalatiunii (+0,3%) si Bucovina-Simion Barnutiu-Garii-Dorobantilor-Mircea cel Batran (+0,5%).

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Asta cu s-au scumpit apartamentele e o poveste frumoasa impachetata doar pentru dezvoltatori si agentii. Se pare ca nu e valabil si pentru cumparatori, deoarece nu se mai cumpara mai nimic. De sase luni piata imobiliara din Timisoara e blocata iar dezvoltatorii incet, incet ajung la fundul sacului si incearca sa mobilizeze cumparatorii prin tot felul de minciuni inventate, gen a crescut cererea, creste si pretul etc. Si asta o zice un notar care lucreaza cu multi dezvoltatori imobiliari din Timisoara. Anul asta nu s-au semnat nici macar 15% din contractele de vanzare-cumparare de anul trecut din aceasi perioada. iar semnele nu arata deloc bine. Toleranta la stresul financiar al dezvoltatorilor inca este ok (nu pentru lung timp) pentru unii care inca mai au bani pusi deoaparte, dar pentru altii a intrat deja in faza de disperare. Matematic toate cifrele din economie(datorii, incapacitati de plata,sustenabilitate etc) arata o criza majora in perioada urmatoare, dar cine nu vrea sa inteleaga, nu are decat sa se indatoreze pe viata platind preturile exagerate solicitate de dezvoltatorii imobiliari.

  2. foarte bine, vin mai putini olteni.. sa creasca preturile si cu 10000%

  3. Preturile nu vor scadea.
    Hatarii situ de ce.

  4. Nimeni numai cumpara.

    Sunt curioasa cat or sa mai reziste dezvoltatori cu minciunile si cat o sa mai dureze pana pica piata. Poate chiar un 1-2.