TIMISOARA. Desi soferii se plang constant de numarul mare de semafoare din Timisoara, unele dintre ele de-a dreptul inutile, municipalitatea anunta ca sistemul inteligent de trafic management este unul dintre cele mai performante din lume. Cel putin, asa sustine primarul Nicolae Robu, care se lauda ori de cate ori are ocazia, cu sistemul inteligent de semaforizare ce inca nu a fost complet reglat pentru a oferi unda verde spre iesirile din oras, desi a promis asta de mai multa vreme.
Potrivit primarului, insa, semafoarele noastre au rupt gura targului in intreaga lume si depasesc in eficienta chiar si sistemul implementat in Viena. Nicolae Robu pretinde ca specialisti tocmai din Australia vor veni sa ia notite de la Timisoara.
„Noi avem un sistem profesional, facut de poate cea mai serioasa firma din domeniu. Vin reprezentantii autoritatilor din Australia, credeti ca vin de tampiti aici? Aici s-au creat o multime de clisee. Sistemul nostru e mai modern si decat cel din Viena si din alte orase, pe motiv ca al nostru e facut mai recent. Acolo erau de top la acel moment. Tehnologia evolueaza si noi, venind mai tarziu, ne-am ales cu un sistem care e foarte performat. Cei care vor face peste 5 ani vor avea un sistem mult mai performant.
Acest sistem este computerizat, de nivel foarrte ridicat, care genereaza tot felul de rapoarte. Indicatorii de trafic sunt incomparabili cu ce a fost inainte. Absolut tot ce s-a platit sa fie, e asigurat de acest sistem. Restul sunt bazaconii”, a spus primarul Nicolae Robu.
Sistemul de Trafic Management a fost inaugurat in toamna anului 2016. Are 134 de intersectii din Timisoara sunt supravegheate video prin 230 de camere, sapte radare de viteza si 13 de informare. Acestea sunt doar cateva dintre cifrele proiectului Trafic Management, care a costat 24,1 milioane de euro, din care 10 milioane bani europeni.
Pareri
Eu cred mai degraba ca specialisti de la capatul lumii vin la Timisoara sa vada cum NU functioneaza semafoarele inteligente…..
Sunt de acord cu tine. Vin sa vada greselile din Timisoara ca sa nu fie repetate si la ei. Din nefericire, au de unde invata.
Eu cred ca vin sa ii ofere lui robulica un post de primar intre aborigeni si canguri,sa faca si pe acolo ceva fantani,piste de biciclete si de ce nu, poate doresc sa achizitioneze si vreo 2 vaporase🤣
poate şi un patinoar
Robu are profesia de inginer automatist, hahahahaha!!!!. Bine ca n-a facut el semaforizarea computerizata!!! Fiti atenti la exprimare: „Al nostru e mai bun pentru ca-i recent instalat. Cei care vor face peste 5 ani vor avea sistem si mai bun”. Mai imbecilule, au trecut deja 3 ani si sistemul nu merge. Peste DOI ani va avea CINCI ani de cand te-ai pornit, deci va fi vechi, motiv -daca te mai aleg astia- sa-l schimbi din nou.
E usor sa te lauzi cu semafoarele si sa-i minti pe vizitatori timp de cateva ore despre eficienta lor. Mergeti vis-a-vis de Posta Mare, la colt de strada troneaza un dulap mare in care vuiesc ventilatoarele, acesta este sistemul care coordoneaza semaforul extra-multi-super performant de la Posta Mare. Cam de un milion de ori mai simplu decat un smart-phone, care intra in buzunar si cantareste 100 grame cu tot cu baterie. Dar pe smart-phone nu poti sa incasezi de la bugetul primariei mai mult de cateva sute de €.
De la început vreau să fiu înțeles NU SUNT FAN ROBU și nici nu vreau să-l apăr dar vreau să avertizez MAIMUȚELE vorbitoare că dacă centura de sud a Timișoarei ar fi fost gata ca de exemplu la Craiova nr mașinilor în Timișoara ar fi fost cu mult mai mic iar traficul ar fi fost mai bun.
Primarul minte !!!
Nu vine nimeni din Australia.
In Australia se conduce pe partea STÂNGA a stăzii și nu se poate aplica „teoria TURBO-GIRATOARE” din Timisoara….
Să ne spuna si nouă (Nominal, functie si din ce localitate) cine a venit sa vadă sistemul !
Australia…Viena…cineva a incurcat borcanele in cel mai clasic mod, Robu sau autorul articolului. Exista glume pe internet pe tema asta, cautati “australia austria confusion”
…mda….si aia au stat pe loc n’au mai inventat si cercetat nimic ! …au asteptat sa’i ajungem noi, nu ?!
Relativ la … sapte radare de viteza si 13 de informare.
As propune celor in drept, care se ocupa cu exploatarea si retunarea/adaptarea sistemului ca sa „asigure ca cele 13 radare de informare” sa nu mai indice „bazaconii”. Propun sa parcurga traseul pe sub cele 13 radare, cu viteza constanta controlata (ca de „aia” au tempomat in masina) de 50 km/h (la roata, nu la GPS), nederanjati de altii, si sa noteze viteza informativa indicata de radar si apoi sa prelucreze statistic informatiile. Sunt convins ca nu vor avea mai mult de doua rezultate de masurare identice si ca viteza mediecalculata va fi peste 50 km/h. Apoi sa traga concluziile (vezi lucrare de laborator de masurarea electrica a marimilor neelectrice) si sa retuneze sistemul.
Ma mai intreb cum o fi cu radarele de amendare???
De asemeni daca si-au pus intrebarea cum sa procedeze „nenorocitul de sofer” daca constata ca el merge cu 47 km/h si radarul di informare indica 55 km/h (de exemplu).
Dupa aceea sa comunice concluziile catre factorii determinanti din Primarie.