Site nou, cu sectiuni in trei limbi, pentru Asociatia Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2023

TIMISOARA. Noua platforma a Asociatiei Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2023 a pastrat o parte dintre sectiunile vechiului site, insa vine si cu o serie de noutati.

CITESTE SI: Un prim pas spre reabilitarea cinematografului Freidorf de la Timisoara. A fost semnat contractul pentru proiectare. Foto 

Incepand de joi website-ul Asociatiei Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2023 are o noua fateta care inglobeaza noi functionalitati, sectiuni in limba romana, limba engleza si maghiara, dar mai ales, o imagine care sa reprezinte promovarea Programului Cultural al Timisoarei 2023, Capitala Europeana a Culturii, in ansamblul sau. Oferind publicului informatii despre concept, programe-cadru si calendar, intr-un mod unitar, iar partenerilor solutii grafice si un suport profesional in comunicarea cu presa si cu publicul larg, migrarea noului website pe o adresa noua semnifica si adaptarea la noile formule premergatoare pregatirilor pentru primirea titulaturii Timisoarei de Capitala Europeana a Culturii in anul 2023.

O noua imagine si noi functionalitati incluse in site-ul https://timisoara2023.eu

Proiectul transversal de comunicare finantat de Casa de cultura si Arta a Judetului Timis a inclus aducerea la zi a paginii de web si traducerea acesteia in limba engleza si maghiara, incluzand punerea la dispozitie a unei grafici unitare, care sa decline motto-ul Lumineaza orasul prin tine” si conceptul luminii prin template-uri grafice, odata cu oferirea unui suport profesional in relatia cu presa si publicul larg.

In acest sens, harta care se afla initial pe prima pagina a fost transformata intr-o sectiune dedicata Programului Cultural in care vizitatorul poate parcurge evenimentele desfasurate din 2017 pana in prezent in functie de statia, traseul si teritoriul in care s-a desfasurat. in felul acesta, se poate face o lectura a modului in care conceptele din Dosarul de candidatura au fost transpuse prin proiecte in perioada de pregatire (2016-2021). In prezent website-ul https://timisoara2023.eu ofera o imagine imediata a evenimentelor si a informatiilor relevante, fiind suprimata harta de pe pagina initiala si inlocuita cu un carusel prin care este scoasa in evidenta activitatea curenta, de la evenimente culturale si artistice la actiuni de voluntariat. in acelasi timp, continutul a fost restructurat si imbogatit atat in limba romana cat si limbile engleza si maghiara.

 

Trusa de instrumente (toolkit) cu sabloane editabile pentru partenerii Programului Cultural, monitorizarea implementarii, Manualului de identitate vizuala si oferirea de sprijin de specialitate partenerilor Programului Cultural.

Pentru a sustine o imagine unitara a Programului Timisoara Capitala Europeana in anul 2023, s-a realizat o trusa de instrumente cu sabloane editabile, care sa decline in diverse formate (afise, bannere, flyere, brosuri etc.) Manualul de identitate vizuala Timisoara 2023 cu scopul de a facilita si monitoriza activitatea partenerilor de implementare a Programului Cultural Timisoara 2023 si de a oferi o identitate vizuala unificata a Programului Cultural. Astfel a fost asigurata respectarea structurii grafice conform brandingului Programului Timisoara-2023 Capitala Europeana a Culturii , realizandu-se atat structurile grafice pentru parteneri, cat si pentru sustinatori ai programului, cu concepte diferite dar unitare, si anume: prezentarea conceptului, reguli de utilizare a identitatii Timisoara 2023 pe materiale cubrand comun, ghid de bune practici legate de utilizarea fonturilor, ghid de bune practici in utilizarea logo-urilor sponsorilor si partenerilor, elemente grafice utilizate in format digital editabil , exemple de utilizare corecta, exemple de evitat, sabloane in format digital editabil, poster format A, flyer format DL, flyer trifold A4, flyer A5, prezentare PowerPoint, document Word A4, banner Facebook, poza eveniment Facebook, banner Instagram, poza eveniment Instagram, brosura format A5, brosura format A4, banner outdoor, formate uzuale.

Aceste instrumente se regasesc intr-un fisier public special creat, si sunt partajate cu partenerii Programului si finantatorii, la sectiunea Identitate vizuala a site-ului.

Rubrica de Transparenta a fost mentinuta si importata de pe site-ul anterior si contine actele constitutive, rapoarte si planuri de activitati.

In speranta ca acest nou aspect al site-ului va satisface nevoia de cunoastere si de incluziune, atat a partenerilor culturali, dar si a publicului larg, va invitam sa explorati noul site si va dorim navigare placuta!

Astfel, Timisoara2021.ro devine timisoara2023.eu cu noi functii si un nou aspect de afisare al paginii principale

Functii multilingvistice pentru limba engleza si maghiara

Un nou aspect si o noua experienta de navigare a sectiunii de Evenimente

Sectiune de stiri actualizata vizual pentru o navigare mai usoara

Toolkit cu pachete si sabloane grafice dar si un nou Manual de identitate vizuala pentru parteneri si sustinatori, la noua sectiune de Identitate Vizuala

Pagina de acces pentru noua aplicatie VoluntariatTM2023 (in curs de testare) destinata voluntarilor si organizatiilor partenere.

O sectiune noua dedicata Apelurilor Deschise, cu functionalitati de afisare a anunturilor pe prima pagina.

Un nou mini-site dedicat experientei de navigare a evenimentelor si proiectelor din prisma Programului Cultural (in curs de actualizare)

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. lasa-ma sa ghicesc, site-ul e administrat de persoane membrii USR cumva sau rude de-ale lor?

    ipocrizie maxima

    NU acuz, intreb doar!

  2. Nuuuuu.E administrat de Ciuma rosie si de Ciuma galbena.