Situatia neasteptata de pe piata imobiliara din Timisoara. ‘Nu se intampla asa ceva nici in Bucuresti’

TIMISOARA. O situatie aparte iese la iveala pe piata imobiliara din Timisoara, in urma unei analize facuta de specialisti.

CITESTE SI: Se dezvaluie noua maternitate a Spitalului Municipal, ce se construieste la Timisoara. Cum va arata. Foto in premiera 

Timisoara continua sa se afle in top 3 al celor mai scumpe locuinte din Romania, alaturi de Cluj Napoca si Bucuresti.

In ciuda acestui fapt, spun specialistii de la imobiliare.ro, in capitala Banatului, in ultimele luni scumpirile inregistrate pe zone au fost mai temperate decat in Bucuresti, dar si decat in Cluj-Napoca.

Cea mai mare crestere de pret, respectiv 2,9%, a avut loc in zonele: Complexul Studentesc, Dacia, Elisabetin, Olimpia, Stadion, pe urmatoarele locuri in clasamentul scumpirilor situandu-se Torontalului (+2,6%), apoi Bucovina – Simion Barnutiu – Garii – Dorobantilor – Mircea cel Batran (+2,2%), Sagului – Dambovita – Iosefin – Steaua (+1,1%), dar si Girocului – Soarelui – Buziasului (+0,3%).

La fel ca in Capitala, dar si in Cluj-Napoca, asteptarile vanzatorilor de apartamente s-au diminuat trimestrul trecut in mai multe zone din Timisoara, in frunte cu Ultracentral-Medicina-Piata Unirii (-2,1%); astfel, suma medie solicitata de catre proprietari a scazut cu 1% in zonele Central – Balcescu – Take Ionescu – Piata Maria, cu 0,6% in Circumvalatiunii si cu 0,4% in Braytim.

In comparatie cu piata bucuresteana si cu cea clujeana, orasul de pe Bega continua sa se distinga prin diferentele relativ mici de pret dintre cartiere, ecartul dintre zonele in care se gasesc cele mai scumpe si, respectiv, cele mai ieftine apartamente fiind mai mic de 350 de euro.
Cea mai exclusivista zona a orasului este, astfel, Ultracentral – Medicina – Piata Unirii, unde o locuinta poate fi achizitionata cu 1.460 de euro pe metru patrat util (in scadere de la 1.490 de euro pe metru patrat in cele trei luni anterioare).

De observat este ca, in celelalte cartiere ale orasului, pretentiile vanzatorilor de apartamente variaza intr-o plaja destul de restransa; cele mai accesibile locuinte pot fi gasite in Sagului – Dambovita – Iosefin – Steaua (la o medie de 1.140 de euro pe metru patrat util), in vreme ce arealul Complex Studentesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion se situeaza pe locul al doilea in clasamentul zonelor cu cele mai scumpe locuinte din oras (cu o medie de pret de 1.260 de euro pe metru patrat).

Spre deosebire de Bucuresti, in Timisoara nu exista, practic, cartiere in care suma medie solicitata pentru un apartament sa fie mai mica de 1.000 de euro pe metru patrat util.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Eu am făcut un credit pentru un apartament de două camere de 45 de metrii pătrați, cu dobinda ZERO , pe 150 de ani , si cu comisioane tot asa , ZERO .