Viitorul smartphone-urilor si al tehnologiei touchscreen se poate schimba in urmatorul an. Cercetatorii britanici incearca sa creeze un model de ecran care sa nu mai consume atat de multa energie, iar dispozitivele sa poata fi incarcate o singura data pe saptamana.
Conform celor care au creat ecranul, materialul folosit isi poate schimba faza si este denumit Germanium-Antimony-Tellurium sau GST, iar confectionarea acestuia este posibila datorita unui ecran rigid sau flexibil pe care se aplica straturi de electrozi sau stive microscopice. Fiecare stiva este realizata dintr-un singur strat de 7 nanometri grosime de GST inserat intre doua straturi ale unui electrod transparent. Această stiva poate produce imagini color, chiar fiind alimentata cu un curent de energie electrica foarte redus.
Conform cercetatorilor, materialul pentru noul ecran permite afisarea de culori vii, la rezolutii mari, chiar dacă este tinut sub lumina directa a soarelui.Cu foarte putina energie electrica pentru a ilumina un display, echipa care a creat materialul spune ca acesta poate reduce mult energia consumata de un smartphone.
Echipa de cercetare spera sa creeze un dispozitiv cu acest material in urmatoarele 12 luni.
Sursa foto:slashgear.com
Mai multe pe descopera.ro!