Societatea Sportiva Politehnica Timisoara, la 95 ani de existenta

TIMISOARA. S-au scurs 95 de ani de cand intr-o linistita zi de duminica 4 decembrie a anului 1921, studentii scolii asistau la intemeierea – de jure – a Societatii Sportive Politehnica. Vadit emotionat, primul presedinte, tanarul profesor si exceptionalul arhitect de mai tarziu – Victor Vlad – cel caruia Politehnica, Timisoara si o buna parte a tarii ii sunt recunoscatori pentru exceptionala activitate in reconstructia spirituala si materiala a Romaniei, avea sa spuna: „O organizatie de felul acesta – trebuie sa fie reprezentanta tuturor indivizilor de diferite natiuni, de diferite religiuni si din diferite regiuni si varste […] Sportul e ceva ce apartine oricarui individ care-si da seama de rostul sau în societatea omeneasca”.

poli-timisoara-2

Au trecut 95 de activitate neintrerupta, 95 de ani de cand exista convingerea ca educatia fizica este indispensabila si ca activitatea sportiva educa, pe langa corp, si caracterul, spiritul de cavalerism, de camaraderie, de solidaritate, de civilitate, de performanta.

In toata istoria Societatii Sportive sunt nenumarate exemple de sportivi exceptionali, de caractere extraordinare, de adevarate modele, de dragoste si pasiune, chiar daca Societatea Sportiva Politehnica nu si-a propus neaparat crearea de campioni si nici stabilirea de recorduri.

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

„Am nazuit, ne-am dorit insa, dintodeauna, in orice competitie sa fim cei mai buni. Si acest fapt e la fel de insemnat, daca nu mai important decat sa fii cel mai bun. Toate acestea s-au transmis mai departe generatiilor, dandu-ne puterea ca de fiecare data in momentele de cumpana, in ciuda tuturor adversitatilor si a propriilor greseli, sa nu renuntam, sa luptam pentru identitatea noastra, pentru valorile noastre. De fapt acesta este spiritul Politehnicii. La multi ani!”, spune recotorul Universitatii Politehnica Timisoara, prof.dr.ing. Viorel-Aurel Serban.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Facand parte din generatia lui „POLI” din anii 50 vreau sa transmit celor care mai sunt in viata cuvenitul „La multi ani”.Si sa nu uitam borba : una-i Poli si aia-i prima !