Soldat, pompier, sofer de taxi sau politist! VEZI aici care sunt cele mai stresante meserii din lume!

40% dintre americani considera ca slujbele lor sunt foarte stresante sau extrem de stresante. Portalul american CareerCast a realizat topul celor mai stresante meserii din Statele Unite, folosind statisticile Institutului National de Protectia Muncii.

1.    Soldat
Venit mediu anual: 35.580 de dolari
Faptul ca soldatii au cea mai stresanta meserie nu mai mira pe nimeni. Merg pe drumuri presarate cu bombe artizanale, trebuie sa fie mereu atenti si sa functioneze incontinuu la capacitate maxima. In plus, nu au luxul de a se intoarce acasa, la familii, in fiecare seara.

2.    Pompier
Venit mediu anual: 45.250 de dolari
Ei nu lucreaza cateodata in medii periculoase, ci fiecare apel pe care il primesc ii trimite catre o situatie care le pune viata in pericol. Pentru o persoana prinsa intr-o cladire in flacari, acea zi este probabil cea mai periculoasa din viata sa. Pentru un pompier, acea zi este doar o zi normala la lucru.

3.    Pilot de linie
Venit mediu anual: 103.210 de dolari
De la erori tehnice si pana la amenintari teroriste, pilotii se confrunta cu nenumarate riscuri. Totul in timp ce se afla la altitudini de mii de metri cu sute de pasageri.

4.    General in Armata
Venit mediu anual: 196.300 de dolari
Aceasta este cea mai bine pltita meserie aflata in topul celor mai strensate locuri de munca – unii generali castiga chiar mai bine decat executivi de top din mari corporatii. Riscurile sunt insa pe masura.

5.    Politist
Venit mediu anual: 53.540 de dolari
Nu trebuie sa urmaresti prea multe show-uri sau seriale TV bazate pe aceasta meseri pentru a-ti da seama ca este una extrem de stresanta (pana la urma, exista un motiv pentru care „Lege si ordine“ continua sa fie difuzat dupa 20 de ani).

6.    Coordonator de evenimente
Venit mediu anual: 345.260 de dolari
Aceasta meserie pare una dintre cele mai amuzante din lume: nu trebuie sa faci altceva decat sa asortezi culoarea servetelelor cu florile si fetele de masa, nu? Iar „biroul“ este inclocuit cu unele dintre cele mai luxoase sau inedite locuri numai bune pentru petreceri. Insa atunci cand visezi cu ochii deschisi la un astfel de post, gandeste-te de doua ori: clientii isterici si care nu inteleg notiunea de compromis. In plus, cineva plateste sume uriase pentru respectivul eveniment, asa ca totul trebuie sa fie fara cusur.

7.    Director de Relatii Publice
Venit mediu anual: 91.810 de dolari
Acesita se afla mereu sub presiune din partea clientilor si sunt primii sunati in cazul in care ceva nu merge conform planului. Insistentele din partea clientilor care vor mai multa expunere in media si solicitarile nesfarsite din partea presei (in special in situatii neplacute) fac din aceasta meserie una dintre cele mai stresante, in opinia americanilor.

8.    Director executiv intr-o corporatie
Venit mediu anual: 165.830 de dolari
Biroul pe colt este tentant, iar puterea si respectul aferente de asemenea. Salariul nu trebuie trecut cu vederea. Insa faptul ca esti responsabil pentru actiunile tuturor subalternilor tai si faci parte din grupul select care trebuie sa dea socoteala in fata actionarilor companiei sau patronilor ar trebui sa-ti te faca extrem de precaut.

9.    Fotojurnalist
Venit mediu anual: 40.000 de dolari
La prima vedere, pare o meserie lejera – fotojurnalistii calatoresc in intreaga lume, vad locuri uimitoare si cunosc oameni interesanti. Insa prezenta constanta a unui deadline, caracterul imprevizibil cerintelor si situatiile periculoase sunt cele care definesc aceasta meserie.

10.    Sofer de taxi
Venit mediu anual: 22.440 de dolari
Isi poti stabili singur programul de lucru, nu trebuie sa lucrezi intr-un birou minuscul si, spre deosebire de cei care sunt nevoiti sa o faca, scapi relativ repede de persoanele nesuferite din preajma ta. insa orele lungi de lucru, salariile mici si gradul ridicat de risc la care se expun sunt factorii care pun aceasta meserie in topul slujbelor stresante.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.