Solutia salvatoare? Baschetul, rugbyul si handbalul din Timisoara, adunate intr-un singur club

TIMISOARA. Autoritatile locale incearca orice metoda ca sa poata aloca in continuare bani cluburilor sportive din Timisoara. Dupa ce au pus la cale un concurs de proiecte pentru echipele de fotbal, handbal, rugby si baschet, au decis ca e mai bine sa infiinteze un club sportiv municipal.

Scopul „Sport Club Municipal Timisoara”, aflat in subordinea consiliului local, „il constituie organizarea si admininistrarea de activitati sportive, cu consecinta directa de dezvoltare a sportului de performanta la nivelul orasului, selectia continua, pregatirea sportiva si participarea sportivilor proprii la competitii interne si internationale, precum si organizarea de competitii si evenimente sportive”.

Noul club are si sediu, dar si Consiliu de Administratie, din care fac parte consilierii locali Radu Toanca si Ciprian Jichici, dar si Mihai Costa, seful Directiei Institutii Scolare, Medicale, Sportive si Culturale. Consilierii locali au aprobat, vineri, in sedinta extraordinara, infiintarea clubului, dar si alocarea sumei de 1,7 milioane de lei pentru functionarea acestuia, adica putin peste 381.000 de euro.

Totul s-a intamplat dupa ce Curtea de Conturi a decis ca finantarea cluburilor sportive de catre Consiliul Local Timisoara este ilegala. Municipalitatea a contestat decizia si asteapta acum rezolvarea contestatiei.

„Daca Curtea de Conturi ne va da castig de cauza, si se va intampla in timp util asa, noi vom functiona pe formula veche, pentru ca ea este transparenta, este usor de tinut sub control de catre autoritatile publice finantatoare si asigura un bun cadru pentru gazduirea sportului de performanta. Nu putem sta cu mainile la piept, in asteptare, nestiind cand va fi judecata contestatia noastra. Aici, parametrul timp este esential, variabila timp este esentiala si cluburile de baschet, rugby si handbal mor daca nu primesc bani intr-un timp foarte scurt. Am creat acum un cadru, care, am fost asigurat de asta, este compatibil cu regulamentele federatiilor pentru aceste ramuri sportive si care ne-ar permite sa dam bani fara nicio grija ca ar fi probleme de legalitate si sa le salvam in timp util. La baschet este jale, de cand a aparut perturbarea nu s-a mai castigat niciun meci, suntm pe ultimul loc si noi aveam ganduri mari”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Banii alocati deja vor fi livrati cluburilor care au nevoie de ei, pentru cheltuieli curente. Echipa de fotbal ACS Poli Timisoara nu a fost inclusa, pentru ca nu permit regulamentele Federatiei Internationale de Fotbal.

„Creditul ramane singura formula care ne poate salva in momentul de fata la fotbal, pana se rezolva favorabil, sper, contestatia. Nu mai avem alti jucatori la vanzare, cum a fost cazul lui Vlad Dragomir, pentru care am luat 100.000 de euro, care au fost foarte bine veniti„, a mai spus Robu.

CITESTE SI: Primarul Timisoarei vrea sa ia credit ca sa-si salveze echipa de suflet: ACS Poli. Cum vor fi finantate cluburile sportive?

CITESTE SI: Oamenii de afaceri din Timisoara si simplii cetateni, chemati de primarul Nicolae Robu sa salveze sportul de la dezastru

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.