Sorin Frunzaverde trimis in judecata, dupa ce a amenintat mai multi primari din Caras- Severin ca nu le da bani, daca nu aduc voturi

Presedintele Consiliului Judetean Caras- Severin, Sorin Frunzaverde, a fost trimis in judecata de procurorii DNA dupa ce ar fi amenintat mai multi primari din judet ca le taie finantarea daca nu aduc mai multe voturi PNL in al doilea scrutin al alegerilor prezidentiale de anul trecut.

Frunzaverde este acuzat de ”savarsirea infractiunii de folosire, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, a influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se arata intr-un comunicat al DNA.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata, in stare de libertate si fostul vicepresedinte al CJ Caras- Severin, Ionesie Ghiorghioni. Acesta este acuzat de urmatoarele: folosire, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, a influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, influentarea declaratiilor (trei infractiuni), fals intellectual si uz de fals.

Potrivit procurorilor, in perioada cuprinsa intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale din luna noiembrie 2014, Sorin Frunzaverde si-a folosit influenta pe care o avea in calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean Caras Severin si de vicepresedinte al unui partid (PNL – n.r.), asupra lui Ionesie Ghiorghioni, vicepresedinte al Consiliului Judetean si membru in acelasi partid politic pentru obtinerea unor foloase necuvenite, respectiv sa obtina, in al doilea tur de scrutin, un numar mai mare de voturi pentru candidatul formatiunii din care faceau parte si, implicit, sa-si consolideze pozitia in cadrul acestei formatiuni politice, dar si in plan administrativ, prin conditionarea repartizarilor bugetare de rezultatul votului.

”Ulterior, in zilele de 12 si 13 noiembrie 2014, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a luat legatura cu noua primari carora le-a solicitat, folosindu-se de autoritatea si influenta sa de vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras Severin, sa faca demersuri favorabile in directia respectiva. De asemenea, pentru a-i determina sa procedeze in acest sens, inculpatul Ghiorghioni Ionesie le-a transmis acestora ca, de rezultatul votului, vor depinde alocarile bugetare efectuate de Consiliul Judetean catre primarii in anii 2015 si 2016, respectiv pana la terminarea mandatului conducerii CJ Caras Severin”, se mai arata in comunicat.

Potrivit aceleiasi zile, la data de 18 noiembrie 2014, in urma unui accident rutier provocat de autoturismul pe care il conducea, soldat cu ranirea usoara a mai multor persoane, Ghiorghioni a determinat trei persoane sa faca declaratii necorespunzatoare adevarului, in sensul ca acestea au relatat faptul ca masina implicata in coliziune fusese condusa de catre una dintre ele.

”Pentru aceasta, Ghiorghioni Ionesie a uzat de mijloace de corupere, constrangere, precum si prin folosirea autoritatii si influentei sale de vicepresedinte al Consiliului Judetean, presedinte al unui composesorat si de presedinte al unei asociatii de vanatoare. De asemenea, in exercitarea atributiilor de serviciu de vicepresedinte al Consiliului Judetean, Ghiorghioni a emis un act intitulat imputernicire prin care se atesta in mod neconform realitatii faptul ca in data de 18.11.2014, una din cele trei persoane a fost imputernicita sa conduca autoturismul respectiv, apartinand Consiliului Judetean Caras Severin. Acest act a fost depus ulterior la dosarul de daune al societatii de asigurare”, se mai arata in comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caras Severin, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in acest caz.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.