Intrecerea ambarcatiunilor formate din 10 vaslasi, un carmaci si un tobosar a fost cel mai savurat moment al evenimentului de kaiac-canoe, Memorialului ‘Stefan Heder & Victor Alexandrescu’, desfasurat in acest week-end.
Canalul Bega a fost martorul unui regal nautic pus la cale de Clubul Sportiv Nautic Banat Timisoara, impreuna cu fostii sportivi de la AS „Constructorul” Timisoara, Clubul Sportiv Politehnica Timisoara si CSS Timisoara, cu ocazia celei de-a treia editii a Memorialului ‘Stefan Heder & Victor Alexandrescu’, competitie organizata in memoria celor doi fosti antrenori timisoreni.
Evenimentul, structurat pe doua zile, a reunit fosti si actuali sportivi ai cluburilor timisorene, dar si alti practicanti de kaiac-canoe din tara si din strainatate. Intrecerea s-a desfasurat intre Podul Traian si Podul Michelangelo, concurandu-se in probe de kaiac si canoe, pe distanta de 200 de metri, la mai multe categorii de varsta: juniori(11-18 ani), tineret(19-23 ani), seniori(24-35) si masters(peste 36 de ani).
Insa cel mai spectaculos moment al reuniunii a fost concursul de Dragon Boat, o premiera pentru Timisoara. Barcile-dragon cu zece vaslasi, un carmaci si un tobosar s-au vazut pentru prima oara la Timisoara, in cadrul festivalului Bega Bulevard 2012, insa competitii de Dragon Boat nu au mai fost organizate pana acum. „Este prima editie a unui concurs de acest gen care se desfasoara in Timisoara. Pe plan international se desfasoara de mai multi ani, iar Aradul are deja la activ cateva astfel de competitii organizate. Speram si noi sa mai putem chema Dragoanele si la vara sau la toamna, de cate ori o sa avem sprijin si sa aducem cat mai multa lume sa urmareasca aceste intreceri, pentru ca este vorba de un concurs spectaculos, atractiv si ideea este ca poate sa intre oricine in barca si cei care au facut performanta, si cei care nu au facut. Ideea este ca toti trebuie sa vasleasca odata si sa fie atenti la rimul dat de tobosar”, a spus Codruta Sofron, presedintele
Clubului Sportiv Nautic Banat Timisoara, unul din organizatorii evenimentului.
In concursul de Dragon Boat desfasurat la Timisoara au participat 10 echipe, din Timisoara, Arad, Pitesti dar si din Serbia si Italia. S-a concurat mai in serii de cate doua ambarcatiuni, mai inatai in calificari, apoi in semifinale si finale. Desi unii concurenti din Timisoara s-au aflat pentru prima oara intr-o barca-dragon, au facut fata cu brio intrecerii. „Aradul se antreneaza de anul trecut la Dragon Boat pentru ca au deja achizitionate aceste barci, echipele din Serbia si Italia au de asemenea experienta. De la noi au fost sportivi care pentru prima oara s-au urcat in Dragon Boat, dar a fost bine. La vara, la Szeged in Ungaria se va desfasura Campionat Mondial de Dragon Boat si vrem sa participam si noi la acest campionat, va fi prima editie pentru noi”, a mai spus Codruta Sofron.
Imediat dupa incheierea intrecerii, timisorenii prezenti in zona Flora au avut ocazia sa urce si ei in barcile -dragon si sa faca o scurta plimbare pe Bega cu Dragon Boat-ul.
O ambarcatiune Dragon Boat ajunge la o lungime de 12 m lungime si are in jur de 250 de kg. O astfel de barca-dragon consta in jur de 5 mii de euro.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.