Spectacole de teatru in centrul orasului, la Timisoara! Iata care este programul FEST-FDR 2016

TIMISOARA. Teatrul National Timisoara a stabilit programul celei de-a XXII-a editii a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Romanesti, FEST-FDR2016 care va avea loc in perioada 25-30 septembrie.

Potrivit Teatrului National Timisoara cea de-a XXII-a editie a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Romanesti, FEST-FDR2016 se va desfăsura la sfarsitul lunii septembrie a.c., in perioada 25-30 septembrie.

Festivalul este sustinut de Ministerul Culturii, pentru modulul dedicat spectacolului pe text de teatru romanesc sau adaptări de autori romani, respectiv de Primăria Municipiului Timisoara, pentru modulul FEST – care cuprinde spectacole internationale si spectacole in aer liber. Gandit ca un pol important al dramaturgiei romanesti si ca un punct de convergentă al artelor spectacolului, FEST-FDR a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale Romaniei.

La fel ca in anii precedenti, sectiunea dedicată spectacolului de teatru pe text romanesc – FDR – panoramează anul teatral anterior in viziunea teatrologului Oana Bors, selectionerul festivalului.

Astfel, selectia modulului FDR aduce impreună numele cele mai sonore ale dramaturgiei romanesti contemporane, cum ar fi Peca stefan, Elise Wilk, Bogdan Georgescu, Csaba Székely sau Radu Iacoban.

Sectiunea FEST este dedicată artelor spectacolului si, asa cum si-a obisnuit spectatorii, spectacolelor in aer liber.

Anul acesta, sectiunea FEST propune reintalnirea cu mari trupe de teatru in aer liber din Polonia si Ucraina, precum si o serie de spectacole de dans contemporan.

Festivalul va avea in cuprins si alte evenimente – dezbateri, lansări de carte etc.

Deschiderea festivalului va avea loc duminica, 25 septembrie de la ora 19.00 cand in Sala Mare a Teatrului National Timisoara (TNT) va avea loc spectacolul ”Mesh” (Ungaria), la ora 21.00 in Sala 2 va avea loc spectacolul ”Yorick” (Targu Mures), iar de la ora 22.00, in Piata Victoriei va avea loc spectacolul ”Summit_2.0” (Polonia).

Luni, 26 septembrie sunt programate spectacolele ”Secretul Fericirii” – ora 17.00 sala ”Utu Strugari” a TNT, ”Anul dispărut. 1989” in Sala Mare a TNT de la ora 19.00, ”Say it now!” in Sala 2 de la ora 21.00, iar de la ora 22.00, in Parcul Civic va fi spectacolul ”Vant de primăvară prin piersici” prezentat de Teatrul ”Masca” din Bucuresti.

Marti, 27 septembrie a.c. de la ora 17.00 este programat, in Sala Mare a TNT spectacolul ”Ai mei erau super” (Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” din Arad), de la ora 19.00 in Sala 2 a TNT va avea loc spectacolul ”Casa cu pisici” prezentat de Teatrul Mic, iar la orele 20.00 si 22.00 va avea loc spectacolul ”Zidul” al Teatruui ”Masca” din Bucuresti, in Parcul Civic din Timisoara.

Miercuri, 28 septembrie a.c. de la ora 17 este programat spectacolul ”Vorseste cu mine”, la sala ”Utu Strugari” a TNT, iar de la ora 19.00, spectacolul ”Tihnă”, in Sala 2 a TNT, prezentat de Teatrul National Targu Mures.

Joi, 29 septembrie a.c. sunt prezentate spectacolele: ”Avioane de hartie” de la ora 19.00 in Sala ”Utu Strugari”, de la ora 21.00 va avea loc la Sala 2, spectacolul ”Pisica verde” prezentat de Teatrul ”Luceafărul” din Iasi. De la ora 22.00 in parcarea Hotelului Timisoara va avea loc spectacolul ”Pescărusul” (Ucraina).

Vineri, 30 septembrie a.c, in ultima zi de festival de la ora 17.00 la Sala 2 a TNT este programat spectacolul ”Antisocial” prezentat de Teatrul National Sibiu, de la ora 19.00 in Sala Mare are loc spectacolul ”Femeie in re minor/ Lugna cinp de Crăciun” (Ucraina), iar de la ora 22.00 va fi reluat spectacolul ”Pescărusul”, in parcarea Hotelului Timisoara.

Intrarea la spectacolele out door va fi libera, iar biletele pentru spectacolele ce au loc in sălile Teatrului National Timisoara vor fi puse in vanzare după data de 1 septembrie a.c. la caseriile teatrului.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.