Spectacolul naturii. Lupta intre doi zimbri, surprinsa de camerele de supraveghere din padure. Video

Imagini spectaculoase surprinse de camerele de luat vederi ale Romsilva in Parcul Natural Vanatori Neamt.

Pe inregistrare se vede cum doua exemplare aflate pe o pajiste se studiaza unul pe celalalt, dupa care incep sa se dueleze. Un al treilea zimbru, mai puternic, apare in imagine, ii priveste pe cei doi, apoi se hotaraste sa intervina.

Acesta ii desparte pe cei doi si il indeparteaza din acel loc pe unul dintre ei.

Zimbrul a fost reintrodus de silvicultori in fauna Romaniei in anul 1958, la doua secole de la disparitia sa din fauna tarii, prin aducerea unor exemplare din Polonia. Nucleul initial de la Ocolul Silvic Retezat s-a extins, fiind create altele, intre care Parcul Natural Vanatori Neamt. In Parcul Natural Vanatori Neamt sunt eliberate anual in natura mai multe exemplare de zimbru, după o selectie riguroasa, in prezent traind in libertate 45 de zimbri, din care 15 s-au nascut in libertate„, transmit reprezentantii Romsilva pe pagina de Facebook.

Cel mai mare mamifer european de pe uscat, zimbrul poate ajunge la o greutate de 920 de kilograme in cazul masculilor, mai impunatori, si de 640 de kilograme in cazul femelelor. Femelele traiesc in turme, alaturi de pui, in timp ce masculii sunt solitari.

Parcul Natural Vanatori Neamt, unul dintre cele 22 de parcuri nationale si naturale administrate de Regia Natională a Padurilor – Romsilva, este situat in nordul judetului Neamt. Se intinde pe o suprafata de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare paduri, pe versantul estic al Muntilor Stanisoarei si Subcarpatii Neamtului, acoperind bazinul Ozanei si al Cracaului.

Parcul natural, inclus in prestigiosul ”Top 100 de destinatii sustenabile”, este singurul loc din Europa in care exista concomitent zimbri in libertate, semilibertate si in captivitate.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.