Spital modular permanent, cu paturi de Terapie Intensiva, pentru pacientii cu COVID, la Timisoara

TIMISOARA. Spitalul Judetean din Timisoara va avea in curand in structura o noua unitate modulara complet dotata, inclusiv cu paturi de Terapie Intensiva, pentru diagnosticul si tratamentul pacientilor infectati cu COVID-19. Anuntul a fost facut de managerul Spitalului Judetean, Raul Patrascu.

CITESTE SI: Peste 4700 de noi imbolnaviri cu COVID si 73 de morti in Romania. Avem aproape 300 de noi cazuri in Timis 

CITESTE SI: Am depasit 7000 de infectari cu COVID in Timisoara si in judet, de la inceputul pandemiei. Aproape 300 de noi imbolnaviri, intr-o singura zi

Aceasta este concluzia la care s-a ajuns, sambata, in urma discutiilor intre conducerea Spitalului Judetean Timisoara si premierul Ludovic Orban.

Raul Patrascu a anuntat ca Spitalul Judetean din Timisoara, alaturi de cele din Cluj si Iasi, vor putea aplica pentru a obtine finantare pentru spitale modulare permanente.

Se redeschide Programul Operational Infrastructura Mare iar spitalele judetene din Timisoara, Cluj sau Iasi vor putea aplica pentru a obtine finantare pentru dotarea cu Spitale Modulare Permanente pentru astfel de situatii. Noi ne pregatim deja si suntem increzatori ca vom atrage fondurile necesare, mai ales ca avem deja succes in domeniu in ultimele luni (maim ulte vesti zilele urmatoare). Astfel putem ajuta si mai mult colegii din celelalte spitale pentru ca TOTI cei care au nevoie de ingrijiri medicale sa le primeasca la timp. Pana acum am colaborat exemplar cu spitalele din judet precum Spitalul Clinic de Boli Infectioase Victor Babes, Spitalul Municipal sau Spitalul CF Timisoara, astfel incat niciun pacient nu a fost trimis in afara judetului ba mai mult, am primit cat de multi pacienti am putut aflati in stare severa si critica din toata tara, inclusiv din Bucuresti”, a anuntat Patrascu.

Managerul Judeteanului a propus ca spitalele suport din tara sa isi redeschida zonele rosii.

Nu putem reusi decat impreuna iar, in timp ce noi tratam cazurile cele mai dificile, toate spitalele suport din tara vor fi nevoite sa isi deschida la randul lor zone rosii cu capacitate de 15% din nr. total de paturi pentru a face fata unui aflux marit de pacienti. Nu exista doar patologia COVID, exista in continuare boli cronice, politraumatisme, bolnavii de cancer pe care trebuie sa ii tratam. Nu puntem asigura nici noi, nici altii, ingrijiri doar pentru bolnavii COVID, pentru ca vor avea de suferit celelalte categorii de pacienti. Trebuie tratati TOTI cei care au nevoie, asa ca am propus un ordin de ministru prin care sa se reglementeze ca toate spitalele suport sa isi creeze o zona rosie pentru ca acest virus a devenit o realitate si trebuie sa traim cu el”, a mai spus Patrascu.

Raul Patrascu a mai solicitat si deblocarea posturilor la Spitalul Judetean Timisoara.

La Judetean, spre exemplu, exista peste 150 de voluntari care s-au alaturat corpului medical, inca de la inceputul pandemiei, si pe noi dorim sa ii integram in familia Spitalului. Avem acum 4.300 de angajati si 500 de voluntari, dintre care peste 150 s-au alaturat de la inceputul pandemiei si consideram ca fac parte din familia Spitalului Judetean. Au lucrat cot la cot – medici, rezidenti, infirmiere, asistente, brancardieri – si consideram ca acestia merita sa devina parte oficiala din corpul nostru medical”, a mai declarat Patrascu.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.