Spitalele din Timis vor nivele inalte de competenta. Vezi aici ce servicii medicale vor asigura de acum inainte spitalele din judet

TIMIS. Ce servicii medicale vor asigura unitatile sanitare din judetul Timis si ce bolnavi vor avea intaietate la tratament? Citeste aici cat de importante vor fi spitalele judetene pentru pacienti si pentru Ministerul Sanatatii!

Managerii de spitale din Timis au depus zilele acestea la Directia de Sanatate Publica dosarele cu fisele de autoevaluare. Cererile lor vor ajunge la ministrul Sanatatii, Cseke Attila, care va trebui sa aprobe clasificarea.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara ar putea primi nivel de clasificare 1, ceea ce inseamna ca va avea un nivel de competenta foarte inalt si va asigura asistenta medicala la nivel regional, deservind, ca si pana acum, populatia intregului judet, dar si din alte judete. Unitatea sanitara va avea cel mai inalt nivel de dotare si incadrare cu resurse umane si va asigura furnizarea serviciilor medicale cu grad de complexitate foarte inalt. Astfel, pacientii pot avea pretentii foarte ridicate de la medicii din cadrul Judeteanului. Acelasi grad de clasificare, dar ca unitate de monoprofil, il doreste si directorul Spitalului de Copii „Louis Turcanu” sau cel al Institutului de Boli Cardiovasculare Timisoara, precum si Centrul Medical de Evaluare si Recuperare pentru copii si tineri „Cristian Serban” din Buzias.

Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara va avea nivel de clasificare 2, daca Ministerul Sanatatii aproba fisa de autoevaluare depusa de manager. Nivelul de competenta va fi si aici inalt, iar Municipalul va deservi toti timisenii, dar si vecinii lor din alte judete. Dotarile vor fi si ele pretentioase, la fel si gradul de complexitate. Ca unitate de monoprofil, si Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Victor Babes” se vrea cu nivelul de competenta 2, dar si Spitalul Clinic de Obstretica-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu”, adica Maternitatea Odobescu. In aceeasi categorie ar putea intra si Spitalul de Psihiatrie din Gataia.

Pentru nivelul de clasificare 3 s-au inscris Spitalul Militar din Timisoara si Spitalul Municipal din Lugoj, ceea ce presupune ca aici vor fi tratati pacientii din judet si, doar prin exceptie, cei din judetele vecine, pentru afectiuni cu grad mediu de complexitate.

Spitalul CFR din Timisoara, cel Orasenesc din Jimbolia, Faget, Deta si Sannicolau Mare vor nivel de clasificare 4, adica vor putea trata pacienti din zona lor, dar numai pentru afectiuni cu grad mic de complexitate.

Spitalul de Psihiatrie si pentru masuri de siguranta din Jebel va avea gradul de competenta cel mai scazut, adica nivelul 5, si va putea asigura servicii medicale pentru ingrijirea bolnavilor cronici, servicii medicale intr-o singura specialitate sau servicii paliative.

Potrivit ministrului Cseke Attila, Ministerul Sanatatii va permite o clasificare provizorie pana la sfarsitul acestui an, mai ales pentru acele unitati care, desi nu indeplinesc in acest moment totalitatea criteriilor minime de clasificare, se pot angaja intr-un proces de conformare la aceste cerinte, cu termene si responsabilitati precise.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.