Spitalul CFR din Timisoara castiga o cladire de patrimoniu. Guvernul a alocat banii pentru expropriere

TIMISOARA. Statul roman acorda despagubiri unei familii si aduce in patrimoniul Spitalului CFR din Timisoara o cladire din centrul orasului.

In sedinta de miercuri, Guvernul a alocat suma necesara pentru exproprierea imobilului aflat chiar in curtea unitatii sanitare, pentru folosirea careia, pana in  primavara, spitalul a platit chirie. Proprietarul a decis atunci sa rezilieze contractul.

CITESTE SI: Ar putea fi gata inainte sa inceapa scoala. 300 de muncitori trag sa termine Centura Sud Timisoara. Video de pe santier 

4,48 milioane lei care au fost luati din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului si au fost dati Ministerului Transporturilor pentru Spitalul CFR din Timisoara.

”S-a facut primul pas pentru recuperarea Corpului C1 (Pavilionul 14) al Spitalului Clinic CF Timisoara. Astazi, in sedinta de Guvern, a fost anuntata alocarea fondurilor necesare exproprierii corpului de cladire care a fost retrocedat in urma cu cativa ani si pentru care proprietarul a decis, la inceputul anului, sa nu mai prelungeasca contractul de inchiriere”, au transmis reprezentantii spitalului.

Banii vor fi transferati Ministerului Transporturilor pentru demararea procedurii de expropriere. Urmatorul pas va fi achitarea sumei necesare proprietarului si preluarea in patrimoniul Spitalului Clinic CF Timisoara a Corpului C1 (Pavilionul 14). Urmeaza implementarea unui proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea si modernizarea cladirii.
Apoi, aici vor fi mutate, cel mai probabil, o parte din Ambulatoriu si spitalizarile de zi.

„Vreau sa le multumesc celor care au contribuit la, putem spune, ‘recuperarea’ acestui corp de cladire, si ma refer la ministrul transporturilor Sorin Grindeanu si deputatul Alfred Simonis, care au inteles ca asistenta medicala tine, de fapt, de siguranta nationala si au modificat legea exproprierii pentru ca si spitalele sa intre in aceasta categorie. Cladirea pe care o vom recupera era un spatiu esential pentru asigurarea activitatii medicale si spitalicesti, pentru a putea asigura circuitul epidemiologic, dar reprezinta, in acelasi timp, si o cale de evacuare in caz de incendiu. Vom reabilita si acest corp de cladire pentru ca Spitalul Clinic CF sa redevina o unitate sanitara de referinta in Timisoara. Am inceput sa reabilitam spatiile pe care le aveam pana acum in patrimoniu si vom continua sa modernizam unitatea sanitara”, a declarat conf. dr. Stela Iurciuc, manager al Spitalului Clinic CF Timisoara.

Corpul C1 (Pavilionul 14) are o suprafata de 865 de mp. Acolo va functiona o parte din Ambulatoriul Integrat al Spitalului, vor fi amenajate saloane pentru internarile de zi, spatii pentru personalul sanitar si de depozitare.

Spitalul Clinic Cai Ferate Timisoara are in prezent 212 paturi pentru spitalizare continua si 14 paturi pentru spitalizare de zi.

Spitalul Clinic Cai Ferate Timisoara este in prezent in subordinea Ministerului Transporturilor. Spitalul acorda servicii de spitalizare continua, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi si servicii paraclinice in urmatoarele specialitati: anestezie si terapie intensiva, medicina interna, pediatrie, chirurgie generala, obstetrica-ginecologie, medicina de laborator, radiologie – imagistica medicala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Care este costul estimat de despăgubire? Cât era chiria? Sunt date esențiale, care trebuiau publicate odată cu articolul!!

  2. Sunt secretoși🤣🤣