Spitalul din Banat care se modernizeaza cu milioane de euro, bani europeni

11 milioane de euro. Aceasta este suma totala, bani de la Uniunea Europeana, de care beneficiaza un spital important din Banat.

CITESTE SI: Castig record. Peste 10 milioane de lei au adus, prin munca, puscariasii Penitenciarului Timisoara intr-un an. Cu cati bani raman in buzunare detinutii 

Presedintele Consiliului Judetean Caras- Severin, Silviu Hurduzeu, si directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR Vest), Sorin Maxim, au semnat cel de-al treilea contract, de aproximativ 3,5 milioane de euo, dintr-un set de trei, pentru finantarea Spitalului Judetean Resita. Cele trei contracte au o finantare totala de 11 milioane de euro.

Spitalul Judetean de Urgenta Resita cuprinde sectiile de Obstetrica-Ginecologie, ORL, Cardiologie, Ortopedie, Chirurgie, Neonatologie, Oftalmologie, Medicina Interna si Pediatrie, cu o capacitate de 460 de paturi.

CITESTE SI: Amenzi cu nemiluita, dosare penale si soferi lasati pietoni in weekend in Timis  

Proiectul are ca obiective reducerea emisiilor de dioxid de carbon si cresterea eficientei energetice prin reabilitarea cladirii spitalului, construita in anul 1975. Vor fi realizate mai multe tipuri de interventii: izolarea termica a peretilor exteriori, a soclului si a planseului peste sol, termoizolarea planseului peste ultimul nivel (in pod) si inlocuirea tamplariei existente cu una performanta energetic, din PVC cu geam termopan.

Totodata, vor fi instalate pompe de caldura si panouri solare termice si fotovoltaice, iar corpurile de iluminat existente vor fi inlocuite cu unele de tip LED, cu durata mare de viata si consum redus. 51,90% din consumul de energie primara ar urma sa fie realizat din surse regenerabile.

CITESTE SI: Colegele de clasa din Timisoara care pleaca impreuna sa studieze la Oxford. Povestea elevelor admise la una dintre cele mai bune universitati din lume 

In urma implementarii proiectului, se estimeaza o scadere anuala a gazelor cu efect de sera (echivalent tone de CO2) de la 837,14 la 235,49 si scaderea consumului specific total de energie primara (din surse neregenerabile) de la 493,06 la 123,33 kwh/m2/an.

Valoarea totala a proiectului este de 16.448.349,80 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile – 14.024.090,41 lei. Perioada de implementare este de 18 luni.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bani pieduti pe apa simbetei, macar o parte din acesti bani sa ajunga la spitalele din Timisoara,pentru ca ,urgentele si cazurile grave tot la Timisoara se rezolva ,despre asta nu vorbeste nimeni , nu intereseaza pe nimeni chiar nu se vrea sa se stie