Spitalul din Timisoara caruia ii va ‘creste’ un etaj si primeste alte doua cladiri nou-noute

TIMISOARA. A fost demarat proiectul de extindere al unuia dintre cele mai mari spitale din Timisoara.

CITESTE SI: Moderna si incapatoare. Detalii despre cum va arata noua maternitate ce se construieste la Timisoara 

Este vorba despre Spitalul Municipal, cunoscut drept Clinicile Noi, unde vor fi construite doua noi cladiri, iar cea existenta urmeaza sa fie inaltata cu inca un etaj.

Deocamdata, totul se afla in stadiul de proiect, iar prima constructie va fi cea a unui buncar.

„Este demarat proiectul de extindere a Clinicilor Noi. Ce am prevazut este constructia unui buncar, pentru care se finalizeaza saptamana aceasta studiul de fezabilitate. Va fi un corp de cladire pentru buncar, langa sectia de Radioterapie. Cu buncarul suntem avansati, imediat dupa ce finalizam SF trecem la proiectare si constructia buncarului. Vom primi aparatul, este lansata achizitia acceleratorului pe care il vom primi de la MS prin Banca Modiala, pentru radioterapie. Este un accelerator tip IMRT, cu care se pot trata bolnavii de cancer. E important si pentru economia spitalului, pentru ca fiecare procedura este decontata de Casa de Asigurari si va fi decontata cu o valoare mai mare decat cea de acum, cu aparatul vechi, pe care il avem”, spune pentru opiniatimisoarei.ro medicul Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara.

O alta cladire se va inalta in locul in care in prezent se afla parcarea ambulantelor, in curtea Clinicilor Noi. Aici se va ridica o constructie cu cel putin 6 etaje, care urmeaza sa adoposteasca cea mai mare parte a sectiilor Spitalului Municipal.

„In partea stanga, catre Adam Muller Guttembrunn, va fi un corp de cladire de 6 sau 7 niveluri, in functie de PUZ. Acolo vor fi blocurile operatorii si vor fi sectiile, noi incercam, daca se va putea construi, pana la 7 niveluri, sa ducem si Oncologia acolo, Radioterapia, ca sa nu se mai plimbe bolnavii de cancer de pe Marasesti pana la Clinici ca sa isi faca tratamentul. Eventual, daca va fi loc, sa aducem si Cardiologia”, a completat pentru opiniatimisoarei.ro managerul spitalului Olimpia Oprea.

Tot in acest proiect este prevazuta si inaltarea cu inca un nivel a cladirii deja existente.

 

„Prima etapa ar fi constructia buncarului, a doua etapa constructia noului corp de cladire, ca sa putem sa mutam activitatea din cladirea veche, si in a treia etapa va fi extinderea cu inca un nivel a cladirii existente”, a mai spus managerul Spitalului Municipal.

Insa, pentru ca toate acestea sa fie posibile, este nevoie ca terenul care apartine Spitalului Municipal, sa fie dezmembrat, pentru ca, in prezent, si Parcul Botanic este inscris in CF-ul spitalului.

Odata cu solicitarea de dezmembrare a CF-ului existent, reprezentantii Spitalului au cerut municipalitatii ca o parte din Parcul Botanic, din aproprierea Clinicilor Noi, sa ramana in inscrisurile unitatii, pentru a amenaja un spatiu verde, de care sa beneficieze bolnavii.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Intrebari:
    1. Una din probleme in vecinatatea spitalelor (in general) o constituie „parcarea” masinilor celor adusi sau / si vizitatorilor. Este vreo veste buna in acest sens?
    2. Ce se mai intampla cu „constructia” de pe calea Torontalului?
    3. Ar fi o bucurie daca trecerea de pietoni „frumos vopsita” (vezi imaginea) ar fi si iluminata corespunzator.

    • RC2: medicii isi doresc cel mai putin ca spitalul de pe torontalului sa fie finalizat, prefera sa lucreze in centru.

      • Spitalul din centru ar trebui transformat in scoala si construit (finalizat) unul nou, bine functionalizat. Eventual comasate ca si cladiri intr-un spital nou Spitalul Municipal + Spitalul militar. Cu interoperationalizarea echipamentelor si a specialistilor.

        • Functionalizat? Interoperationalizarea? Cum urla menegimentu’n tine :)))

    • Pai vestea este ca bolnavii, mai ales cei in stare critica, ar putea veni cu bicicleta, ca sa mai decongestioneze traficul si bineinteles au obligatia de a merge pe langa ea in zona centrala…si ca sa nu fim absurzi si prin asta sa facem concurenta neloiala unora, propun ca cei chiar nedeplasabili sa fie adusi pe carucioarele de butelii legate dupa bicicletele insotitorilor.

  2. la spitalul de copii se lucreaza de multi ani sa faca o cladire si nu e gata, ma astept ca asta sa fie gata in vreo 10/15 ani

  3. Spitalele ar trebui scoase din zona centrala, ganditi-va cum ajunge o ambulanta la spital, la o ora de varf. Spatiul de la Clinici e foarte mic si nu prea mai permite inghesuirea altor cladiri, chiar nu sunt alte terenuri disponibile?

  4. Gandire penibila! Atat spitalul de copii cat si cel municipal nu trebuiau sa mai fie demult in zona centrala . Chiar nu s-a gasit un teren intr-o alta zona? Iar cel din Torontal trebuia imputat administratiei Ciuhandu, nimeni nu raspunde pentru banii mancati de la buget inutil…

  5. Pe terenul fostei Poligrafii, care are o suprafata de cel putin 15 ori ca cea a Spitalului Municipal, s-ar fi putut concepe un ansamblu de clinici si spitale care sa includa toate specialitatile municipalului diseminate acum prin diverse locatii din oras, cu multiple avanaje logistice, cat si mai ales pentru pacienti.

  6. Oare cum vor justifica cei 3000 mp de spatiu verde sacrificat din Parcul Botanic (pentru parcaje) si cca 80 de arbori dintre care 2 sunt in curtea Spitalului si nu pot fi taiati .

  7. Dar parcare pt personal? Dusuri, echipament?

  8. Cum sa construiesti spital in mijlocul orasului pe un spatiu asa mic? Nu se tine cont ca 7-8 ore pe zi traficul e de cosmar in zona?

  9. iata, a trecut aproape un an de la stirea aceasta si nu se vede niciun rezultat. Tipic romanesc