Spitalul fantoma de la iesirea din Timisoara intra in demolare. Avem constructorul care va ridica in loc Institutul Regional de Oncologie, de aproape 250 de milioane de euro. S-a semnat contractul

TIMIȘOARA. Compania Nationala de Investitii a desemnat la jumatatea lunii martie asocierea de firme care va demola ruina de pe Calea Torontalului din Timișoara, iar acum s-a semnat contractul.

CITESTE SI: 10 ani de cand BC Timisoara a facut istorie. Baschetbalistii castigau Cupa Romaniei, dupa ce au fost condusi cu 18 puncte. Dragan Petricevic: Nicio finala nu poate fi uitata, dar exista unele care vor fi amintite mereu. FOTO

Constructii Erbasu împreuna cu alte 15 firme în asociere vor face proiectarea, apoi vor construi aici Institutul Regional de Oncologie.

Este cea mai mare investiție din domeniul medical, din afara Capitalei.

Presedintele Consiliului Judetean Timis Alfred Simonis a anuntat ca va fi dat în scurt timp ordinul de începere a lucrarilor.

Este cel mai important moment din istoria de mai bine de 30 de ani a ruinei de la ieșirea din oraș, o clădire cu care nicio administrație locală sau județeană de până acum nu a vrut să aibă de-a face. Mi-am asumat acest proiect și îl voi duce la capăt pentru că Banatul are nevoie de un spital ultramodern destinat tratamentului bolnavilor de cancer.
Viitorul Institut Oncologic, care va fi de fapt un centru de excelență în lupta împotriva cancerului, va deservi întreg vestul țării. (…) Prima etapă înseamnă proiectarea, care va merge în paralel cu demolarea unor părți din cladirea veche, după care va începe execuția celei mai moderne unități sanitare din domeniul oncologiei din România.
Peste cateva zile se va da ordinul de începere a lucrărilor și în acel moment utilajele vor intra în șantier„, spune Alfred Simonis, presedintele CJ Timis.

Până la finalul anului 2026, în locul ruinelor de pe Calea Torontalului se va construi Institutul Regional Oncologic, după ce indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în ședinta de Guvern ținută la Timișoara în luna aprilie 2024. De întreg proiectul se ocupă Compania Națională de Investiții.

Noul spital va deservi zona de vest a țării și va avea 250 de paturi pentru spitalizare de zi, Ambulatoriu, zona de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistică, endoscopie, explorări funcțional), bloc operator, terapie intensivă, laborator radioterapie, laborator medicină nucleară, centru pentru transplant medular și afereza celule stem).

Unitatea sanitară va avea, de asemenea, un centru pentru primirea urgențelor oncologice și spații de studiu și cercetare (sala multifuncțională, săli de studiu, săli de prezentări practice, birouri de studiu, etc).

Institutul Regional de Oncologie de la Timișoara va costa aproape 250 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin PNRR.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dar ceea ce s-a pierdut, de la cine se recuperează? La nivel de tara sunt multe astfel de ruine! Chiar nu exista vinovati?

  2. Iti sta mintea in loc… Pacala era o mica gluma !

  3. Nu inteleg ce asteptari ati fi avut de la o cladire proiectata si construita in anii ’90 ! cand toate normele si standardele de atunci sau cam dublat ca si exigente !!
    ..asta fara sa mai vorbim de afectarea structurii odata cu trecerea timpului ?!
    … Si problema nu se pune că cine plateste pentru asta … problema ar trebui să se pună : cîți au plătit cu viata pentru asta !?? …pentru faptul că nu au avut accest la un minim de infrastructura medicala !! și aici vorbesc de oameni obisnuiti ! nu elite sau parveniți !!

  4. Numai ce a anuntat ieri ministrul fondurilor europene ieri ca renunta la spitalele care nu sunt incepute deorece nu mai e timp pana la finalul anului 2026 de implementare. Desigur domnul ministru al Sanatatii nu e de acord, dar nu ai cu ce sa fii de acord, fondurile sunt pana la finalul lui 2026 altfel vor trebui date inapoi de la buget sau cautata alta finantare. Aici e vorba in prima parte a implementarii: proiectarea/avizarea spitalului dupa care demolarea partiala si numai apoi constructia. Timpul ramas nu ajunge nici pentru primele doua etape.

  5. puteau sa-l transforme intr-un azil de batrani…intr-o gradinita, scoala.
    intr-o puscarie
    locuinte ANL, camin de studenti….
    orice…
    dar…suntem un neam de hoti si corupti
    nu-i nicio difrenta intre politicianul „antebelic” si cel de astazi
    incep sa inteleg de ce ghitza i-a bagat la puscarie pe politicieni
    daca as fi la putere si eu i-as baga pe majoritatea dintre ei la bulau…

  6. Da mizeria din centrul Timisoarei- municipalul cand o demolati ? Un focar de infectie, saluane mizerabile, viitorii medici invata pe holuri, toalete insuficiente, dulapuri cu materiale pe casa scarilor, personal putin , doctori care nu empatizeaza cu pacientii ……. O mizerie de cladire unde pleci mai bolnav decat ai venit ! Personalitatile din spital isi parcheaza masinile in curtea mica si supra aglomerata .

  7. Ce tampenie! Sa il demolezi in loc sa il extinzi. Atata munca aruncata..Suntem condusi de prosti