Spitalul Judetean din Timisoara intra in santier pentru modernizare completa, dupa pandemie. Proiect de 10 milioane de euro pentru siguranta pacientilor si a personalului medical

TIMISOARA. Nu mai putin de 10 milioane de euro urmeaza sa fie investiti in cladirea principala a Spitalului Judetean din Timisoara, pentru a-l aduce la standardele din aceste timpuri. Aceasta dupa ce aproape toate sectiile au trecut deja printr-o modernizare in ultimii ani. O spune managerul unitatii, care a anuntat ca va face o serie de schimbari menite sa creasca securitatea pacientilor si a personalului.

CITESTE SI: Va avea Unitate de Primiri Urgente, Terapie Intensiva si un nou Centru de Mari Arsi, interconectate prin pasarele. Se cauta constructor pentru un nou spital in Timisoara, de peste 50 de milioane de euro

„Avem un proiect mare, pe care vom aplica pentru Programul de Rezilienta, impreuna cu Consiliul Judetean Timis, de modernizare a corpului central al spitalului, un proiect de peste 10 milioane de euro. Vorbim despre securitatea la incendiu in secolul XXI, normative pe care le vom indeplini. Este vorba de montarea de geamuri din aluminiu, nu din PVC, izolatie rezistenta complet la incendiu, respectiv vata minerala, sistem de avertizare de avarie sau scurt circuit, sistem de sprinklere pe baza de gaz sau vapori inerti, care sa poata stinge automat orice mini-incendiu, fara sa afecteze actul medical sau aparatura”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Noul spital modular va adaposti pe rand, sectie cu sectie, pe masura ce vor fi modernizate

Intrucat spitalul nu va putea fi inchis pe perioada in care se vor face lucrarile, a fost deja pus la punct un plan pentru mutarea pacientilor din locurile in care se vor deschide santiere. Ei vor fi dusi in noul spital modular permanent, ce urmeaza sa se ridice la Spitalul Judetean si care, dupa trecerea pandemiei, va putea fi folosit in functie de nevoile spitalului.

CITESTE SI: Spital modular permanent, cu paturi de Terapie Intensiva, pentru pacientii cu COVID, la Timisoara 

„In urma discutiei de acum aproximativ o luna, cand a fost premierul la Timisoara si am avut o intalnire cu profesorul Sandesc, cu parlamentarii de Timis, cu presedintele Consiliului Judetean si cu doamna Prefect, am venit cu ideea finantarii de spitale modulare pentru centrele universitare, pentru a creste capacitatea ATI. Pe POIM 2, luni s-a deschis ghidul dedicat spitalelor universitare, iar suma prevazuta este de 3 milioane de euro. Noi avem facuta deja o schita a proiectului, cu circuite, aparatura, medicii pe care ii vom folosi acolo, pentru aproximativ 22 de paturi ATI. Nu va fi o constructie temporara, va fi cu filtre Hepa, cu apa, climatizare, tot ce trebui, sa fie o constructie permanenta care sa intre in structura spitalului. Va fi amplasata in fata aripii mici, langa OncoGen, va fi conectata printr-o pasarela cu UPU si noul CT. Noi aplicam din prima zi, apoi procedura de licitatie dureaza undeva la 40 de zile si ulterior, procedura de constructie undeva la 60 de zile”, a adaugat Raul Patrascu.

Reprezenrantii spitalului vor ca spatiul rezultat din construirea spitalului modular sa fie folosit pentru a muta pe rand sectiile, pe masura ce se vor face lurarile de reabilitare in corpul principal al unitatii.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dupa pandemie, adica la anu si la multi ani.

  2. au izolat spitalul acum 5 ani

  3. Si termopanele le/a schimbat Ionac, acum câțiva ani, când se juca de-a directorul.

  4. Trebuie construit unul nou la nivelul mileniului III, pacat sa bagi bani in ceva ce ar trebui demolat.