Spitalul Judetean Timisoara, in sarbatoare. Concerte de muzica rock si simfonica, poezie si proiectie de film, la aniversarea de 50 de ani de la inaugurare

TIMISOARA. Spitalul Judetean din Timisoara implineste 50 de ani de existenta, iar, cu ocazia acestei aniversari, cea mai mare unitate medicala din vestul tarii a pregatit un program cultural si artistic special, si ii invita si pe timisoreni la spectacole.

CITESTE SI: LITVEST 2024. Literatura ca urgenta in… Timpuri Noi

Acest program a inceput inca din luna august, cand artistul Bata Marianov a donat o sculptura spitalului, care a fost pusa in proaspat inaugurata maternitate.

Manifestarile vor continua pana la finalul anului, cu concerte, piese de teatru, expozitii si o proiectie cinematografica.

Joi, 26 septembrie, ora 19,30 la Filarmonica Banatul: concert Rock-Simfonic susținut de trupa „Meșterii rock” (lider Josef Kappl) și Orchestra Simfonică „Lira” (dirijor Radu Popa) – spectacol cu scop umanitar, la care vor participa personalul medical din Spitalul Județean, colegii din UMF „Victor Babeș” – Timișoara, conducerile spitalelor timișorene, autoritățile locale, participanții la Cursul Internațional de Ghiduri și Protocoale în ATI și Medicină de Urgență – curs care se desfăşoară în aceste zile la Timișoara – precum și partenerii noștri. Manifestarea este deschisă pentru presă.

Vineri, 27 septembrie, Clubul Heaven: manifestare literar-muzicală organizată în colaborare cu Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, în cadrul Festivalului Internațional „LitVest”; recital de poezie și concert al formației „Timpuri Noi” – intrarea este liberă.

⁠Sâmbătă, 28 Septembrie, Heaven Outdoor: concert al formației „IRIS” – Cristi Minculescu, Valter & Boro – intrarea este libera„, au transmis reprezentantii Spitalului Judetean Timisoara.

Nu vor fi singurele evenimente programate, ci vor urma si altele:

– Filarmonica Banatul, 11 noiembrie, seară Beethoven:
– conferința „Ludwig van Beethoven – a music genius in a world of silence” susținută de Conf. Dr. Gheorghe Iovănescu, expert ORL;
– expoziţie filatelică și prezentarea cărții „Ludwig van Beethoven, geniu nemuritor al muzicii universale” – autor: scriitorul și marele filatelist Ionel Munteanu;
– Concertul pentru pian și orchestră nr. 3, în Do minor, op. 37 și Simfonia nr. 6 în fa major, op. 68 „ Pastorala”, de Beethoven, Orchetra Filarmonicii Banatul.
– Opera Națională Română, 22 noiembrie: Spectacol de Gală.
– Vernisajul expoziției de pictură a artistului Mihai Olteanu, exponate care vor fi donate noii maternități a Spitalului Județean.
– „Cinemavindek”, proiecții de fime de artă, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”. Coordonatorul programului este publicistul Doru Botoiu.

Spitalul Judetean Timisoara a fost inaugurat in toamna lui 1974, cand avea 1030 de paturi si 13 sectii clinice.

Perioada anilor ’70 coincide cu perioada fauritorilor de scoala medicala din Banat, pentru ca in anii ’80 se fac primele transplanturi de rinichi din Romania, se introduce endoscopia urologica, se dezvolta endoscopia tubului digestiv, continua activitatea Centrului de Implant al Stimulatoarelor Cardiace.

În anii ’90 intra in functiune departamentul de tomografie computerizata, se dezvolta extensiv diagnosticul cu ultrasunete, se extinde chirurgia endoscopica.”, transmit reprezentantii Spitalului Judetean Timisoara

Spitalul a continuat sa se dezvolte. A fost construit centrul de traumatologie „Casa Austria”, a fost inaugurata noua maternitate, iar in apropiere se construieste acum un centru de mari arsi.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Fugiti cat mai repede si cat mai departe de acest spital. Mi-am pierdut trei luni pe la cei mai buni doctori de aici, care imi spuneau: stati linistit, facem un tratament si o sa fie ok. Noroc ca am plecat la Cluj si am fost operat la urgenta …..apropo la spitalul municipal din Cluj am întâlnit doctori (profesionisti) la judetean la fiecare colt gasesti doar automate de cafea… doctori mai putin.

    • Prefesori universitari obisnuiti cu șpaga de la studentii străini, nu se respectă nicio regulă de igienă, asistentele si studentii se plimbă in halatele si incălțările de afară numa bine sa crească nozocomialelel. HORROR cu nepasarea DSP

  2. De banii astia mai bine cumparati cate o sticla de apa la pacientii din spital sau faceti curatenie. Ar fi fost frumos organizata o ziua portilor deschise, ca sa vada toata lumea mizeria din spital, si poate ne fac asistentele si o demonstratie de comportament cu pacientii. Nesimtitii naibii, e jegul mai mare ca si cladirea judeteanului si voua va arde de concerte…