Sportul din Timisoara, intre gargara, neputinta si dezinteres. Stadioane de fotbal sau rugby, baze sportive, terenuri de inot si piste de cantoaj, aproape toate doar in planuri si desene, pe hartii uitate prin sertare

TIMISOARA. Dupa castigarea unui titlu olimpic si a unei medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, copilul minune al inotului romanesc, David Popovici a transmis un mesaj dur oamenilor politici din tara. Sportul trebuie sprijinit din ce in ce mai mult si nu doar cu vorbe goale si felicitari adresate o data la 4 ani, ci prin asigurarea unei infrastructuri ce va ajuta la crearea de noi campioni, in cat mai multe discipline.

Acum, oamenii cu putere decizie vor trebui sa raspunda si sa faca pasi importanti spre crearea acelei infrastructuri. Mai ales ca pana in prezent s-a vazut ca atunci cand e vorba de planuri, ii intrecem si pe americani, si pe japonezi, si pe nemti. Si asta s-a intamplat si la Timisoara. Sa vedem ce proiecte au fost anuntate si mai apoi ratacite prin birouri de administratiile trecute sau prezente.

Stadionul de rugby

In urma cu 12 ani, echipa de rugby a Timisoarei castiga trofeu dupa trofeu, iar administratia Robu promitea un stadion decent pentru campionii din Ronat. La un moment dat si stadionul CFR a fost luat in discutie drept posibila „casa” pentru rugbysti. Acestia au si jucat un meci cu Farul Constanta pe arena din spatele Garii Mari, insa partidele de acasa s-au disputat pana in zilele noastre pe stadionul Gheorghe Rascanu.

Proiectul gandit atunci pentru un nou stadion in Ronat a revenit in actualitate in urma cu 2 ani, cand au inceput demersurile pentru o alta arena. Abia in primavara lui 2024, consilierii locali au aprobat proiectul.

Vor fi amenajate doua terenuri de rugby, dintre care unul cu suprafata sintetica-hibrid, iar celalalt cu suprafata naturala. De asemenea urmeaza sa fie amenajate terenuri de antrenament, va fi extinsa cladirea deja existenta si vor fi amenajate spatii noi pentru vestiare, spatii de depozitare sau o sala de forta. Tribuna principala si spatiile conexe vor avea o capacitate de 1800 de locuri.

Terenul va fi mutat, actuala tribuna desfiintata, dar si cladirile in care se afla vestiarele sau cea la care odata se vindeau bilete pe stadion.

Pana va fi ridicata noua arena, se vor mai juca multe meciuri in Ronat si poate vor mai fi aduse si alte trofee.

Campusul Sportiv din zona stadionului Dan Paltinisanu

In vara lui 2015, administratia Robu prezenta un proiect al unui complex sportiv de… vis, de pe urma caruia ar fi beneficiat atat timisorenii de rand, care vor sa faca sport, cat si profesionistii din diferite ramuri sportive. Macheta prezentata la acea vreme chiar de primarul de atunci Nicolae Robu cuprindea noul stadion Dan Paltinisanu, de 40.000 de locuri, un velodrom, un bazin olimpic si chiar un hotel. In masterplanul prezentat in urma cu 9 ani, aparea si sala polivalenta, o parcare subterana, dar si mai multe spatii verzi.

Toate acestea urmau sa apara dupa ce ar fi fost demolate cluburile din vecinatatea arenei Dan Paltinisanu.

Proiectul a fost prezentat si la unul dintre cele mai importante targuri imobiliare din Europa, Real Messe Munchen in 2016, insa a ramas la stadiul de…plan.

Alte vise… bazele sportive de cartier ale Timisoarei

Un alt proiect care trebuia sa inceapa in forta si incet-incet s-a stins este cel al bazelor polisportive planuite sa fie construite in cartierele Timisoarei, unul care a inceput cu mai bine de 10 ani in urma. Aceste baze cuprindeau bazine de inot, terenuri multifunctionale, cladiri administrative, dar si spatii verzi. Pe timpul iernii, bazinele de inot puteau fi transformate in patinoare.

La inceputul anului 2013, municipalitatea vorbea despre amenajarea a 8 asemenea baze sportive, fara a preciza la acea vreme si sursele de finantare pentru construirea acestora. Termenul de finalizare a lucrarilor pentru acestea? Anul 2016.

Timpul a trecut, iar din cele 8 posibile baze, in 2016 s-a ajuns la 4. Erau bune si acelea, mai ales ca urmau sa fie construite in patru colturi ale orasului. Una urma sa fie in zona Buziasului, langa stadionul cu 15000 de locuri, alta urma sa fie amenajata in Calea Lipovei, cea de-a treia in zona Ovidiu Balea, la iesirea spre Sacalaz, iar ultima pe Calea Sagului in apropiere de Shopping City. La acea vreme, primarul Nicolae Robu spunea ca „Birocratia e foarte complicata, din pacate, si nu am ajuns sa construim, dar in 2017 cu certitudine vom trece la constructia acelor bazine de inot in cartiere„.

Termenul dat a venit, a trecut, si nu s-a inceput constructia la niciunul dintre cele patru complexuri sportive. Mai mult, nici macar documentatia nu era pregatita pentru vreunul dintre ele. Pana la finalul celui de-al doilea mandat, administratia Robu a reusit sa puna la punct documentatia, sa incheie licitatia si sa si gaseasca un constructor pentru…o singura baza, cea din zona Lipovei.

S-a schimbat administratia, Dominic Fritz a venit in scaunul de pe Loga nr.1. In decembrie 2020, edilul a semnat si contractul cu firma constructoare pentru ridicarea bazei din Lipovei. Dupa numai cateva zile, acelasi edil spunea ca nu e multumit de proiect si vrea sa faca unele modificari. Si de aici, lucurile au trenat aproape un an si jumatate. Administratia Fritz chiar a ajuns in punctul in care a cerut firmei constructoare, printr-o notificare, sa accepte rezilierea contractului.

Firma Bauerhof Agrobanat SRL a refuzat si a mers in instanta, cerand actualizarea preturilor si apoi demararea lucrarilor. Judecatorii i-au dat castig de cauza constructorului, in octombrie 2023.  Ordinul de incepere a lucrarilor nu a fost dat inca, reprezentantii municipalitatii sustinand ca, de fapt, „constructorul nu a indeplinit conditiile legale de incepere a lucrarilor„.

Baza CNI de pe Costica Radulescu, abandonata la 70%

Inca din vara lui 2022 ar fi trebuit sa fie gata baza sportiva de pe strada Costica Radulescu, in vecinatatea actualului Stadion Dan Paltinisanu. Lucrarile de 4,9 milioane lei, facute de Compania Nationala de Investitii, au inceput bine, au mers o vreme in ritm sustinut, apoi s-au oprit la aproape 70%.

Complexul sportiv ce se amenajeaza e prevazut cu teren de dimensiuni normale, cu iarba artificiala, instalatie de nocturna si tribune pentru 500 de spectatori. Langa acest prim teren ar urma sa fie amenajat un altul, de dimensiuni mai mici, unde sa se poata juca minifotbal, baschet si handbal. Tot in aceasta zona s-a ridicat o cladire administrativa si vor fi facute si locuri de parcare.

Baza sportiva in zona Mircea cel Batran

Si daca pe baza din zona Costica Radulescu au crescut buruienile, municipalitatea a predat deja constructorului fostul stadion Dacia. Primele interventii la terenul aflat la cateva minute distanta de stadionul Gheorghe Rascanu au fost facute in 2022, cand a fost demolat gardul. In 2023 au fost puse la pamant tribunele si cateva cladiri care erau construite, si a fost curatata zona. In urma cu cateva zile, Primaria a predat amplasamentul, iar constructorul urmeaza sa inceapa lucrarile.

Complexul sportiv ce urmeaza sa fie ridicat pe terenul pe care odata a fost stadionul Dacia va avea un teren de fotbal ce va putea fi omologat pentru meciurile din diviziile inferioare.

Pe langa acest teren va fi construita si o cladire administrativa ce va cuprinde vestiare, grupuri sanitare, cabinet medical, birou administrativ, o sala multifunctionala, spatii tehnice si de depozitare.

Constructorul urmeaza sa faca si un teren de baschet cu suprafața de 571,86 mp. Pentru atletism vor fi disponibile o pista de alergare cu 4 culoare de pana in 100 de metri si o groapa de nisip pentru antrenamente. Tribuna va putea gazdui 417 spectatori. Amenajarea include si spatii verzi, locuri de parcare, rastele de biciclete si alei.

Baza sportiva va fi ridicata pe o suprafata de 8927 mp si va fi deschisa cluburilor sportive, atat celor profesioniste cat si scolare, iar investitia se ridica la 5.871.504 cu TVA, adica aproximativ 1.200.000 de euro, bani de la bugetul local.

Saga Skatepark

Daca aceste proiecte de infrastructura sportiva mare au ramas prin birouri, la nivel de promisiune, la fel s-a intamplat ani intregi si cu skatepark-ul Timisoarei, care se dorea amenajat in Parcul Central, pe Bulevardul Republicii, acolo unde in prezent se afla un spatiu verde de toata frumusetea, udat inca de lacrimile iubitorilor de sporturi extreme.

Aici trebuia, inca din 2015, sa fie amenajata o zona cu rampe, cu diferite denivelari astfel incat cei care se dau cu biciclete, role sau skateboard-uri sa isi poata practica sportul favorit. Firma de la acea vreme a acuzat erori de proiectare si a oprit lucrarile. Si cu acest proiect s-a ajuns in instanta, iar dupa aproape 2 ani Primaria a castigat procesul, dupa care a lansat o noua licitatie. Si aceasta s-a impotmolit in iarna lui 2017.

Dupa inca 1 an si jumatate o alta licitatie a Primariei s-a incheiat cu succes, si se parea ca proiectul va fi dus la capat, dar lucrarile tot nu au inceput.

Administratia Fritz a readus in actualitate proiectul in 2024, cand a prezentat o serie de desene si schite din Studiul de Fezabilitate intocmit pro bono de firma Subcontrol si Asociatia AnonimTM. In spatiul ramas gol in Parcul ce poarta numele generalului Anton von Scudier vor fi amplasate bowl-uri, rampe de diferite forme si marimi, hand rail-uri si flat rail-uri.

Skatepark-ul este estimat la 3 milioane de euro si asteapta organizarea licitatiei pentru proiectare si amenajare.

Noul stadion Dan Paltinisanu, o lunga asteptare. Licitatie in desfasurare

Un alt capitol la care Timisoara sufera este cel al stadioanelor. Principala arena a Banatului, care poarta numele lui „Dan Paltinisanu”, este inchisa de aproape 3 ani, iar aici se mai fac doar antrenamente si se joaca meciuri amicale cu portile inchise.

De mai bine de un deceniu se vorbeste despre construirea unui stadion mare la Timisoara si abia acum a fost lansata licitatia pentru gasirea unui proiectant si constructor pentru o arena de 30.000 de locuri. Ofertele pot fi depuse pana la finalul acestei luni, iar castigatorul va avea la dispozitie 8 luni sa proiecteze si alti 2 ani si jumatate sa construiasca viitoarea arena de la Timisoara, o buna perioada din pregatirea constructiei suprapunandu-se cu cea de proiectare.

Pana la acea etapa, Consiliul Judetean Timis trebuie sa se ocupe de demolarea actualului stadion, care oricum abia mai sta in picioare.

Stadionul lego, la fundatii

O veste buna vine din sudul orasului, unde deja de luni bune au pornit lucrarile la Arena Eroii Timisoarei, sau asa numitul stadion lego planuit inca din vremea administratiei Robu. Interventiile au inceput in luna martie a acestui an, iar de atunci au fost realizate fundatiile.

Stadionul ar trebui sa fie gata in 2 ani si 3 luni, adica pana in iunie 2026.

Costa 115 milioane lei cu TVA, adica aproape 24 de milioane de euro, bani de la bugetul local.

Stadionul CFR va fi redat sportului… dar nu se stie cand

In timpul pandemiei de COVID-19, pe stadionul CFR a fost amenajat un spital de campanie, iar gazonul a fost distrus, au fost sapate ‘transee’ pentru intoducerea retelelor de utilitati si au fost amenajate alei betonate. In toamna lui 2023, containerele au fost mutate, iar stadionul trebuia redat sportului, cu ajutorul Primariei Timisoara. Aceasta a alocat in martie anul acesta 50.000 de euro pentru curatarea terenului.
Am ajuns la jumatatea lui 2024, iar lucrarile nu au inceput la CFR pentru refacerea gazonului.

Noul Sadion Stiinta al Universitatii Politehnica creste vazand cu ochii

Dupa ce s-a vorbit ani de zile de modernizarea stadionului Stiinta, interventiile au inceput in urma cu cateva luni, iar in prezent se lucreaza in ritm sustinut. Au fost demolate terenurile de minifotbal, tribuna metalica cu cateva sute de locuri si gardul dinspre Facultatea de Constructii, iar aici vor aparea o cladire cu functiuni administrative, gradene pentru suporteri, spatii tehnice, grupuri sanitare pentru suporteri si locuri de parcare. De asemenea, pe cladire, la etajul al treilea, vor fi amenajate doua terenuri de sport.

Valoarea investitiei este de 10 milioane de euro, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat. Lucrarile ar trebui finalizate in 3 ani.

Sala Polivalenta a Politehnicii, din nou in licitatie, la 14 ani de cand au inceput lucrarile

Ghinionul a urmarit ani intregi Sala Polivalenta a Universitatii Politehnica de pe strada Podeanu, unde ar fi putut sa joace si echipele de handbal, volei ori baschet ale orasului. Incepute in 2010, lucrarile au fost pe rand taraganate si oprite dupa ce firmele angajate au intrat in insolventa ori a fost nevoie de modificarea proiectului.
Au fost refacute documentatiile in aceasta primavara si se va cauta un nou constructor care sa duca la bun sfarsit sala.

O alta minune, velodromul de la Timisoara

Anul 2021 a adus o noua idee care ar ajuta sportul, nu doar cel timisorean, ci si cel romanesc. Viceprimarul Cosmin Tabara a lansat ideea construirii unui velodrom modern la Timisoara. Acesta ar urma sa fie amenajat in nordul orasului, iar in jurul sau sa fie construit si un parc.

In luna martie a anului 2022, edilul anunta ca a fost identificat un teren in nordul orasului unde velodromul ar putea aparea, in zona Lipovei(da, aceeasi in care ar trebui sa avem in viitor si o baza sportiva de cartier). Consilierii locali au votat deja la acea vreme un proiect de reglementare juridica a terenului pe care ar urma sa fie ridicat, si unde ar putea aparea (va pare cunoscut, nu?) si un skatepark. Mai multe detalii gasiti AICI.

Este un teren viran care este domeniul public si pe care trebuia sa se faca, in urma cu peste 10 ani, un bazin de inot. Ne intereseaza sa-l eliberam de sarcini. Pe langa velodrom, acolo putem sa mai dezvoltam un parc de skateboard, un loc pentru biciclisti sau alte chestiuni legate de zone de invatamant sau agrement. Avem nevoie sa-l depunem la minister pentru a putea obtine o finantare de la CNI, pentru ca din bugetul propriu nu vom putea face un velodrom„, spunea in urma cu 2 ani, Cosmin Tabara, viceprimarul Timisoarei.

Facilitati si pentru natatia si gimnastica din Timisoara

Si daca tot am amintit mai sus de David Popovici si de declaratiile sale facute dupa finalul probelor de la Paris 2016, in Timisoara exista planuri si pentru noi bazine de inot si sali de gimnastica.

Doua asemenea facilitati ar putea fi amenajate in zona Circumvalatiunii, pe actualele sali de la Complexul Bega. In luna decembrie a anului 2022 a fost lansata licitatia pentru un studiu de fezabilitate de 30.000 de euro.

Conform planurilor Primariei Timisoara, cladirea ce adaposteste acum Complexul Sportiv Bega ar urma sa fie consolidata, iar in cele doua noi etaje se vor regasi un nou bazin de inot semiolimpic si o sala noua de gimnastica. Acestora li se vor adauga spatii in care sa parintii sa ii astepte pe copii pana la finalul antrenamentelor, vestiare si toalete. Ar urma sa fie refacuta si instalatia de climatizare si vor fi amplasate panouri solare pentru eficientizarea energetica a cladirii. De asemenea, o alta conditie impusa este aceea ca pe durata viitoarelor lucrari, sportivii sa isi poata face in continuare antrenamentele.
Si planurile au ramas…. la sertar.

Baza Uszoda, de la promisiuni sforaitoare la ruine incremenite in timp

Candva un centru de natatie, azi un wc in aer liber in plin centrul Timisoarei

Toate administratiile Timisoarei au asistat la degradarea continua a Bazei Uszoda de pe malul Begai. Candva un centru de natatie de top, astazi adapost pentru oamenii strazii, baza este doar un ‘colectionar’ de neegalat de promisiuni.
Declinul a inceput dupa Revolutie, cand locul de aproape 5000 mp a fost abandonat treptat. A apartinut Ministerului Educatiei pana in 2016 cand a trecut in proprietatea Primariei Timisoara.

In vara lui 2021, primarul Dominic Fritz anunta cu surle si trambite ca va face curatenie si se va intocmi un proiect pentru reabilitarea locului, ce va incepe cu vizionarea de filme in aer liber intr-unul din bazine. In toti acesti ani insa s-a amenajat doar un teren de baschet din incinta. Imagini proaspete la Uszoda au fost filmate de Dan Negru.

Povesti frumoase si pentru canotajul din Timisoara, incheiate intr-un container. Baza, demolata de primarie

Am vazut cu totii ca la Jocurile Olimpice 2024, canotorii au adus din nou medalii Romaniei, iar cei care nu au adus au fost aproape de podiumurile probelor in care au participat. Si trebuie si ei felicitati pentru reusitele lor.
La Timisoara, de-a lungul anilor, desi sportivii au castigat o multime de medalii nationale sau internationale, si chiar olimpice (Laurentiu Danciu a luat argintul al Jocurile Olimpice de tineret in 2018, iar Marian Enache, medaliatul cu aur de la Paris la dublu vasle, pe cand era junior, a fost legitimat la CSS Bega), ei au primit doar promisiuni si au ramas si fara o baza de pregatire.

In 2013 era lansata o prima… idee prin concretizarea careia aveau sa se imbunatateasca conditiile de pregatire ale canotorilor din Timis, si nu numai. In iunie 2013, dupa o vizita a presedintelui Federatiei Romane de Canotaj la Timisoara, autoritatile judetene spuneau ca se va amenaja o pista de canotaj pe lacul Surduc.
„La anul in primavara vrem sa incepem lucrarile si pana in vara speram sa fie gata, la anul cand vom aniversa si 150 de ani de canotaj” spunea in iunie 2014 consilierul judetean Traian Stancu, care la acea vreme fusese ales in functia de presedinte al Aociatiei Judetene de Canotaj Timis.

Timpul a trecut, s-a mai vorbit in cateva ocazii de pista de canotaj de la Surduc, iar apoi s-au asternut linistea si praful si peste acest proiect.

In 2020, se readuce in discutie crearea unei piste de canotaj, dar nu la Surduc, ci aici, la Timisoara. Pista  urma sa fie amenajata in dreptul fostei platforme chimice Solventul si ar fi trebuit sa aiba dimensiuni olimpice, ajungand pana la 2 kilometri.

Vizavi de port, vom face o pista de canotaj, o pista olimpica. Nu stiu cat o sa fie, circa 2 km, dar nu intram in detalii tehnice, pentru ca de asta se ocupa specialistii. Aici vor veni schimbari spectaculoase. Eu lucrez in cadrul unei viziuni… S-a discutat la un moment dat sa se faca la Surduc, dar se va face aici, la Timisoara. Timisoara va fi un loc unde se vor organiza mari competitii de canotaj.
Si, cand spunem ca facem, facem. Nu putem sa facem anul asta, facem la anul. Vom gasi finantari
„, spunea in iunie 2020 primarul de la acea vreme al Timisoarei, Nicolae Robu.

Si, inca o data, anii au trecut, Nicolae Robu a plecat din Primarie, locul sau a fost luat de Dominic Fritz. Pista a ramas un vis, la fel si baza aferenta.

Administratia Fritz, nu numai ca nu a facut nimic pentru canotaj, dar i-a lasat pe sportivi si fara batrana baza pe care o aveau in zona centrala a orasului, chiar in spatele Catedralei Mitropolitane.

Fara sa puna nimic in loc ori sa ofere canotorilor o alternativa, intr-o campanie de imagine, edilul a demolat rapid, inca din toamna, mai multe cladiri de pe malul stang al raului Bega despre care anuntase ca sunt ilegale. Au fost puse atunci la pamant o terasa, un club, dar si sala de antrenament a canotorilor, cea in care se mai organizau si Nationalele pe ergometru.

Mai mult, operatiunea in forta a buldozerelor primariei au dus si la o alta pierdere pentru Timisoara. Campionatele Nationale de fond, atat la juniori, cat si la seniori, care au fost „mutate” de pe Bega la Snagov.

In cele din urma, peste iarna, canotorii au fost mutati intr-un spatiu ce apartine Primariei Timisoara, pe bulevardul Vasile Parvan nr.5, in cateva containere. Barcile nu au putut fi insa depozitate acolo. La acea vreme, municipalitatea spunea ca este o solutie provizorie…

Imaginile cu canotorii ducandu-si barcile in spate peste pod pentru antrenamente au devenit virale.

 

In aprilie anul acesta, la interventia Elisabetei Lipa, canotorii au fost mutati in Parcul Rozelor, la baza CSM, aflata in subordinea Agentiei Nationale pentru Sport din Ministerul Sportului, unde insa n-au spatiu suficient sa-si depoziteze toate ambarcatiunile.

Canotorii au ramas acum cu ultima promisiune a lui Dominic Fritz: „Ambitia noastra este sa le oferim o bază sportiva reala, construita pe baze legale, care sa maximizeze potentialul Begai pentru sportul pe apa. Voi sustine dezvoltarea acestei noi baze cu toată forța mea”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce poate spune Fritz ca a facut in 4 ani ? Ceva ce a inceput el si a si terminat ? Administratie incapabila sa fie demna de votul timisorenilor.

    • Fritz e fericit: batutul femeilor de catre barbati cu pumnii, e sport olimpic acum.. muistele feministe nu scot un cuvant despre asta.. muistele nu zic nimic despre drepturile femeilor islamice.. muistele vor doar sa distruga civilizatia europeana..

  2. Nimic,că de aia l ați ales!!! Ce drac să facă el??? Sa joace ROBLOX in birou ?:)))

  3. Nimeni nu îl mai crede pe demagogul incompetent de la primărie care spune că acele clădiri nu erau legale, însă, foarte convenabil, uită să precizeze că putea să le treacă în legalitate sau putea să le mențină până când se construia baza respectivă pentru canotori. Evident că acestea nu erau soluții pentru câ voia să câștige imagine în ultimile luni înainte de alegeri pentru a recupera ceea ce nu a făcut timp de 3 ani. Spre norocul său sunt o grămadă de naivi în oraș care au mușcat momeala și l-au votat pe impostor.

    • Comentariul mi se pare foarte corect! Trist, dar adevarat, asa ne-am obisnuit sa „schimbam” oameni si sa „demolam” edificii, fara sa punem ceva mai bun in locul lor.
      Imaginea cosmetizata ia locul realizarilor. Ceea ce se face, cat de cat, se face cu mari depasiri de termene (SI COSTURI) si de o calitate indoielnica.
      ARTICOLUL ESTE FOARTE BUN. FELICITARI.

  4. La Cluj se contruieste un nou bazin Olimpic de inot la ultimele standarde ! desi mai au inca 2ua !! in schimb la Tmisoara ZERO !!
    De stadioane, sali polivalente, piste de atletism sau alte ramuri sportive nu mai zic nimic caci nu e nimic de zis cat timp ele NU exista !

    • Dar de valoarea investitiei pt acel minunat bazin ce spui ” Investiție de 28 de milioane de euro ” …doar 28 mil.euro ! Am inteles ca este un bazin care se invarte dupa soare…

  5. Majoritatea a decis. De fiecare data. Dar evident ca „altii sunt de vina”.🤡😁🤡

  6. primaria ar trebui sa dea fiecarei familii din oras un lighean care sa inlocuiasca bazinele de inot promise…….

  7. Deși noi suntem aproape siguri că sunt doar zvonuri, pe zi ce trece vedem totuși cum devin persoane adulte oameni care nefiind încă siguri daca sunt fetițe sau băieți, dau dovada de o impotenta mintală și operativă de speriat. Sunt persoane care nu pot face nimic altceva decât să posteze furibund pe net cretineli. Atît.

  8. Las’ ca e campion Fritz la proba asta noua olimpica. Lgbt! A organizat campionat de … 3 ani la rand!

    • Si tu esti campionul la dementa si prostie precoce

    • Nici cu cele de migranți nu îmi e rușine care excelează la probele de înfigere a cuțitelor.

  9. Un articol bine documentat si bine scris, multumiri si felicitari!
    Sportul de masa are multe efecte benefice: tineri mai adaptati social, mai putini drogati, oameni de toate varstele mai sanatosi, mai putine paturi de spital ocupate. Investitiile in sport sunt mult mai mici decat cele in servicii medicale si sociale. Plus ca sportul mai genereaza si venituri.

  10. E vre un ziar liber si democrat si antifake news care a avut curajul sa scrie despre protestele din Angli? de ce au pornit? despre faptul ca un african a omorat cu maceta trei fetite de 6 ani.. despre faptu ca toata presa din anglia a ascuns adevarul despre el sustinand ca e englez… sau toti ziaristii din romania sunt tradatori.. lafel ca cei din anglia..

  11. Excelent articolul. Felicitari Opinia Timisoarei si Daniel Balteanu. Adevarat in tot si in toate, scris nepartinitor si complet. O radiografie a infrastructurii de sport din TM. Jalnici carmuitorii urbei noastre in toti cei 35 de ani de la Revolutie incoace

    • Stai liniștită.

      Excelenta vine din banii en gros primiti de la partide. De 4 ani nici nu se ascund ca ii primesc.

      Si cine zice adevarul in comentarii, e imediat blocat. Asta vi se pare corect?

  12. Pai si ce mai face „Asociația Suporterilor Timișoreni” – Druckeria !?. le-au placut argintii de la Frizzi !? cum de au fost redusi la tacere ?
    Anul trecut, cred, sau acu 2ani erau in voga, cereau skateparc, bazin olimpic de inot, stadion, etc … !! au scos chiar lumea in strada sa ceara invenstitii in sport (o premiera cred) !!! era si o lista intreaga cu „revendicari” afisata si in presa !! … ceva sa realizat de acolo !??? nu prea cred ! nu am auzit sa se taie vre-o panglica !!!
    … Asa ca trezirea „drunkerilor” .., daca sefii vostrii au fost cumparati sa taca ! macar voi care ati fost in strada sa nu va aplecati – capul sus, pancarda in mana ! „La trecutu-ți mare, mare viitor!”

  13. Administratia liberala = JAF, ptr ei cetatenii trebuie saraciti. Situatia din energie care a declansat nebunia preturilor, autorii sunt liberalii.

    • Sa mori tu ca numai liberalii is vinovati de dezastrul in care ne zbatem??? ca useristii au facut kktu praf. Sa-l scuipe-n cap pe fritz toti canotorii din orasul asta, mama lui de mizerabil, cu toata campania lui de imagine absolut jegoasa. Toti politicienii sunt nistte gunoaie. Fritz a fost si ramane un mare mincinos la fel ca robu. sa va ia dracu

      • Si pe tine la fel semeoane

    • Cristina Pruna, deputat USR:
      „Ea explică: “Consiliul European și Parlamentul European au adoptat, în această vară, în timpul președinției României în fruntea Consiliului UE, un nou regulament european de funcționare a pieței de energie (943). Conform normelor UE, regulamentele și deciziile devin automat obligatorii, peste tot în UE, la data la care intră în vigoare.”

      Tot Cristina, tot Pruna, tot de la USR:

      „Menținerea unui preț stabilit de politicieni, dictat de marota PSD și a clientelei sale de afaceri, cum că liberalizarea va crește accelerat prețurile, va avea efecte negative tot asupra consumatorului. Din păcate, unii membri marcanți ai actualului Parlament vând aceleași vechi iluzii înrădăcinate de mercurialul prețurilor în piețele comuniste de dinainte de 1989. Viitorul, însă, ne spune altceva: piață liberă și competiție.”

      Despre cum a favut Iohannis(votat de 2 ori, da?🤡) guverne dupa bunul plac si devierea atentiei bioxizilor de clei catre tot felul de lozinci pentru cretini in avantajul oricui din afara mai putin al poporului roman mai trebuie sa-ti amintesc?

      Cat despre „noul PSD” … ni l-a dat pe Ciolacu, ce sa mai zic? Ca ne imprumuta cu vreo 15 miliarde RON in fiecare luna?

      Despre liberali: care liberali? Aia care repeta vreo trei tampenii de tip cota unica, piata se regleaza singura bla bla si il au in frunte pe maretul🤡 „ostas in slujba tarii” cu a carui mutra pozata tip Mussolini au impanzit tara?

      Sa zic si de AUR? Ce? Cu ce se ocupa? Cu prostii de „contracte”? AUR e opozitie controlata si atat. Sunt de stanga? Sunt de dreapta?🤡🤡
      Pacat de naivii care nu inteleg cum sunt dusi de nas.

      Si sa nu uitam: Poporul are INTOTDEAUNA dreptate! 🤡😁🤡😁🤡😁🤡😁🤡

      • Daca poporul are întotdeauna dreptate- si asta e valabil în întreaga lume, nu numai la noi-, atunci la ce dracu mai comentezi? Nu boborul dintr-o tara ” educata” a stabilit cine sa o conducă?

        • Ia, comentez si eu asa🤡😁🤡
          pana o sa inteleaga „poporul” ce inseamna zicala si cum ar trebui sa-l responsabilizeze si sa mai caute vinovati pentru ce nu-i convine in societate si in propria „ograda” , nu tot altii, altii sunt de vina pentru orice. Sau pana ma plictisesc🤡. Cred ca o sa ma plictisesc muuuuult inainte sa priceapa „poporul” zicala aia🤡😁🤡 Mie mi-a reamintit-o un bioxid de clei de curand si m-a amuzat, asta e tot. Dar eu macar mi-am asumat un nickname, stii cum zic? Asa ca cine considera, poate sa sara peste ce scriu eu linistit🤡

        • Ba… eu cred ca poporul e prost. Dar prost rau! Sunt si studii pe tema asta, analize despre cum incepe sa scada IQul. Pe masura ce trece timpul incep sa cred ca cea mai buna solutie pentru alegeri este prin reprezentanti, nu prin vot direct. Oameni cu scoala, cu interes pentru viata politica, dar fara functii politice, aleg alti oameni cu proiecte. Restul… la munca, fara ajutoare sociale ca ne indobitocesc!

  14. excelenta documentare si expunere publica.
    In tarile civilizate demult trebuiau sa paraseasca functiile in care au fost alesi.
    Dar acolo este vorba despre respect si constiinta .
    Succes in continuare.

    • Robu, tu esti?

  15. Zi-se OT, ziar platit gras de Freddy Camatarul, Bila si PNL. ca USR plateste numa la flotant de timisoara, tion, debanati si alte fituici de partid

  16. Imaginea cu robu cand tine in mana acea rigla din plastic este geniala, bai! Parca vad o imagine din Coreea de Nord, unde Kim arata ce trebuie facut. Fabulos, bai, nene!
    Asemanarea intre cei doi prea-iubiti conducatori este izbitoare.