Start vot. Timisorenii aleg proiectele ce vor fi finantate prin bugetul participativ al primariei. Piste de biciclete, parcari smart, toalete publice sau fantani artistice, printre propuneri

TIMISOARA. A inceput perioada in care pot fi votate proiectele care sa primeasca finantare din bugetul participativ al Primariei Timisoara. Pana la mijlocul lunii iulie, oamenii pot vota una sau mai multe dintre cele 52 de propuneri de pe lista finala pentru care municipalitatea aloca, in total, 3 milioane de lei.

CITESTE SI: Trenuletele electrice cu cel mai lung traseu din Romania, in cea mai mare macheta feroviara din tara, la Timisoara. Nu intarzie niciodata si nici nu deraiaza. Video cu diorama de poveste ce poate fi vizitata gratuit 

Proiectele sunt incluse in 5 domenii cheie: orasul mobil, orasul verde, orasul relaxat, orasul comunitatilor, orasul digital, iar cele care nu s-au incadrat in aceste categorii sunt catalogate ca fiind „alt domeniu”.

Printre proiectele propuse de timisoreni si selectate se numara construirea de piste pentru biciclete sau parcari smart pentru biciclete, sisteme de ghidaj in spatiul public pentru nevazatori, indicatoare rutiere, asfaltare de trotuare, parcuri pentru caini, toalete publice in parcuri, dans in parcuri, mese de tenis in aer liber, dulapioare pentru elevi in scoli, vizibilitatea mijloacelor de transport in comun aflate pe traseu, fantani publice opere de arta sau imnul Timisoara 2023.

Lista completa a propunerilor selectata poate fi consultata AICI.

Cum puteti vota pentru proiectele favorite?

Puteti vota online AICI.

Pentru a vota, este nevoie sa va inregistrati cu un cont pe platforma Primariei – „Decidem”. Puteti face asta AICI   sau direct din platforma de votare in momentul votului. Pentru a va inregistra, declarati pe propria raspundere ca locuiti, lucrati sau studiati in Timisoara si aveti varsta de minim 16 ani.
Puteti vota maximum 5 proiecte, alocand un vot unic pentru fiecare proiect.

Daca doriti sa votati fizic, puteti face acest lucru la Serviciul de Guvernanta Participativa si Management Cartiere din cadrul Primariei Municipiului Timisoara. Adresa este Piata Victoriei nr. 5.

In 18 iulie, vor fi anuntate rezultatele votului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. O alta modalitate de a trage de timp, dand sperante desarte timisorenilor ca, uite, cate lucruri putem face. Dar de fapt nu va iesi nimic pana la sfarsitul mandatului.
    Si va veni alt primar care va anula cam tot ce se propune acum.

  2. Primele pe lista pentru un oras civilizat : toalete publice , DAR CU PLATA 2,3 lei macar , altfel vor fi transformate in birloguri pentru boschetari .

  3. Primare lasa proiectele si e destul daca speli , maturi si tai iarba si orasul va arata capitala culturala , asta nu stie nici sa intretina ceva dar sa faca curat!!! oare din ce mizerie a aparut acest primar si gasca lui??? in jurul lui sunt numai fosti someri si acum s-au inscaunat in posturi calde cu salarii mari fara sa faci nimic, astia se plictisesc la lucru ,

  4. Cetatenii au facut propuneri de proiecte dar primarul a ales cele care ii conveneau apoi a lasat cetatenii sa aleaga intre proiectele sale preferate. Practic nu s-a schimbat nimic doar sa dat senzatia ca acest lucru s-a intamplat si asta doar pentru naivi.

  5. Toate bune și frumoase, însă un șantier mort în prezent zace chiar în centrul Timișorii: este cel închis între placaje colorate la Fântâna cu Pești, lucrătura firmei JDA Consult SRL, firmă de apartament, aparținând unui PNL-ist de frunte. Fântâna cu Pești, un simbol al Timișorii, a fost demolată total de firma JDA. De chestiunea asta când se va ocupa Primăria? Vin alegerile domnul Fritz. Votul meu nu-l mai primiți dacă acest șantier continuă să rămână încremenit. Nici votul meu nu-l mai primiți și nici al altora.

  6. Cine crede în șmecheria asta? Dacă voi credeți, care mai e logica alegerilor… democratice? Adică ori a expirat șmecheria cu democrația, ori totul e doar un fâs?