Statistica naucitoare: Cati romani au WC-ul in fundul curtii, dar internet in casa?

Mai putine WC-uri la sat, mai multi oameni care au in case conexiune la internet. Un studiu recent realizat de BRAT arata ca utilizatorii de internet se apropie de 60% in mediul rural, insa doar 28% au o toaleta in propria locuinta.

La nivel national, 68% din populatia cu varsta cuprinsa intre 14 si 64 de ani utilizeaza internetul, adica 10,3 milioane de oameni, dintre care 36% din mediul rural si 64% din mediul urban. Zilnic, la nivel nationl, 50% din populatia cu varste cuprinse intre 14 si 64 ani, adica 7,6 milioane oameni, foloseste internetul, informeaza incont.ro.

In mediul rural, situatia este destul de neasteptata. 99% dintre oameni au acces la electricitate, 62% au conexiune la internet in gospodarie, iar 45% au alimentare la apa curenta, acelasi procent fiind inregistrat si in cazul canalizarii. Pe de alta parte, 36% dintre oameni au baie sau dus in interiorul locuintei, 32% beneficiaza de alimentare cu apa calda si doar 28% au un grup sanitar in locuinta.

Daca va intrebati pentru ce folosesc persoanele de la sat internetul, 69% dintre acestia il intrebuinteaza pentru e-mail, 77% acceseaza retelele de socializare, 71% citesc ziare sau reviste, 59% cauta informatii cu ajutorul motoarelor de cautare, 59% urmaresc materiale video online, 52% cumpara diverse produse/ servicii online, 25% il folosesc pentru servicii bancare si 37% pentru dating si flirt.

In functie de modul de conectivitate pe care il aleg, 91% din utilizatorii de internet din mediul rural folosesc calculatorul, 18% – tableta si 59% – telefonul mobil/smartphone. In zona urbana, 95% dintre internauti folosesc calculatorul, 15% – tableta si 45% – telefonul mobil/ smartphone.

Potrivit unui studiu realizat de SNA Focus, veniturile si cheltuielile lunare intr-o gospodarie din zona rurala din 2014 se aseamana cu cele mediul urban al anului 2008, informeaza aceeasi sursa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.