TIMISOARA. Peste 1 saptamana se alege noul rector al Universitatii de Medicina si Fermacie „Victor Babes” din Timisoara, insa actualul rector nu are drept de vot in acest scrutin deoarece are deja varsta de pensionare implinita de mult.
Ministrul Educatiei, Catalin Baba, a emis recent un ordin prin care li se interzice sa participe la vot rectorilor in functie care au implinita varsta de pesnionare, 65 de ani, la data alegerilor pentru functia de rector al universitatii. Este si cazul actualului rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, Iosif Stefan Dragulescu.
„In cadrul procesului de desemnare a rectorului, pe lista persoanelor cu drept de vot nu vor putea fi inscrise cadrele didactice si de cercetare care au implinit varsta de pensionare la data sustinerii alegerilor„, se arata in ordinul ministrului.
Iosif Stefan Dragulescu este vizat de acest ordin pentru ca a implinit varsta de pensionare in urma cu 4 ani, dar nu a iesit la pensie si si-a continuat mandatul de rector, intre timp. El a explicat cum a fost posibil acest lucru: „Legea organica spune ca cei care au functie, raman pe post pana la final de mandat„. Asa s-a intamplat si in cazul lui Dragulescu, acesta alegand functia in defavoarea pensionarii.
Asadar, in urma acestui ordin al ministrului, favoritul lui Stefan Dragulescu pentru functia de rector al UMF, Marius Raica, actual prorector, ramane fara un vot de sustinere. In acelasi timp, Stefan Dragulescu spune ca nu recunoaste acest ordin al ministrului care incalca in primul rand Constitutia.
„Nu am auzit de acest ordin. Atat timp cat un om este in activitate, are dreptul sa voteze. Cea mai importanta lege este Constitutia, apoi celelalte legi si ordine de ministru. Un ordin de ministru nu poate fi mai important decat o lege organica. Nu e mare lucru acest ordin, e un vot in minus, dar e vorba de principiu, de a respecta o lege organica. Chiar nu ma afecteaza sa fiu sincer„, a mai declarat Dragulescu.
Numele lui Iosif Stefan Dragulescu a fost implicat intr-un alt scandal, alaturi de Nicolae Robu si Ecaterina Andronescu. Agentia Nationala pentru Integritate a decretat ca acestia sunt incompatibili, deoarece exercita functia de rector si cea de parlamentar
Alegerile pentru functia de rector al UMF Timisoara sunt programate pe data de 27 februarie, iar pentru functia de rector s-au inscris Marius Raica, Sorin Pescariu si Dorel Sandesc.
CITESTE SI: Trei candidati lupta pentru functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara
Pareri
Nu-i mai satura D-zeu. A stat 20 de ani la UMF si vrea sa conduca in continuare. Isi pune un papitoi, pe Raica, pe post de rector ca sa tina el friele in continuare.
evident ca vrea sa-si puna omul, marioneta raica. sa plece naibii toti dinozaurii astia si sa lase locul celor mai tineri si care au dovedit ceva. sandesc a aratat ca poate face minuni la ati de unul singur si este un medic foarte iubit care a facut mult bine. cred ca e cel mai potrivit sa ajunga rector la medicina timisoreana.
mai Tavi, stai prost cu matematica, de aia esti medic, ca pana la doctor e cale lunga. de cand 56 este mai mare decat 57?
maxim 2 mandate pt orice functie prin vot, indiferent ca este primar, senator sau rector…
perfect corect, pt ca altfel ajung sa se creada imparati nemuritori pe scaunele alea si au impresia ca totul li se cuvine. cum d-zeu sa stai 20 de ani sef la UMF?????? chiar au murit toti oamenii capabili in orasul asta??? incredibil. bine ca s-a luat macar decizia sa ii puna sa aleaga intre functia de la universitate si cea de taietor de frunze in parlamentul romaniei, pt ca altfel si dragulescu asta si prostocul ala de robu ieseau cu picioarele inainte din toate functiile. Nu ii mai satura d-zeu de toate functiile astea????? mie imi pare ca este boala curata. plecati dracului la pensie ca ne-am saturat de voi si de toate functiile de care nu va mai dezlipiti.
Catedra de anatomie voteaza cu Sandesc. Raica mars acasa!
Vreau sa scap de Tuchi, ma trage mult in jos asocierea cu el! Nu mai avem ce sa facem, a dat prostul in ziar. Acum asta e, el ne ajuta nu mai avem ce sa facem.
Vreau sa fiu prodecan, ba nu, e mai important prorector. Da, dar e promis, ce ne facem. Cum il prostim pe ala de la anato? Ne aduce peste 30 de voturi! Aoleu, dar e corupt. Lasa ca ne voteaza apoi scapam de el, ii spunem ca nu mai putem. Da, dar ce ne facem ca e secu? De asta nu scapam usor fara sa ii dam! Il tinem aproape si cand se termina alegerile am terminat si cu el.
Am anuntat decanii, pierdem pe aia! Lasa ca sunam si calmam spiritele. Le dam si lor ceva. Cum sa facem sa nu afle X si si Y e cu noi, ca se urasc de moarte. Simplu! Ii zicem de Y ca e de forma doar pt voturi, oricum nu au cum verifica!
Dar daca afla turma ca X e prorector? E cam prost vazut! Nu conteaza, negam! Au cam inceput sa afle unii de altii, ce ne facem? Nu-i nimic, il punem pe Tuchi sa sune si se rezolva!
UASCR-ul se reface in tabara candidatului prof Marius Raica
Cei care si-au trait anii studentiei in perioada anterioara de 89, isi amintesc foarte clar ce era UASCR-ul: Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania. Asociatia era nimic altceva decat o pepiniera a nomenclaturii de partid, o organizatie in sanul careia anumiti studenti, alesi pe criterii doar de Partidul Comunist stiute, se bucarau de privilegii, la care alti studenti nici nu puteau visa.
Pentru cei ce vizionau pe atunci, in clandestinitate si cu lumina stinsa Ferma animalelor dupa George Orwell, acestia erau purcelusii cu fundita roz la gat, care zburdau si savurau deliciile rezultate din munca celorlalti.
Ce privilegii aveau cei de la varful UASCR-ului ? Tabere gratuite, burse si mai cu seama repartitii privilegiate pe post. Un plus de 0,50 la media generala, ii facea pe acestia sa isi aleaga postul imediat dupa seful de promotie, trecand in fata altor absolventi merituosi.
Daca ASC-isti de altadata aveau nostalgia despartirii lor, acum au ocazia sa fie din nou aliati “ca un monolit” asa cum o cerea si partidul comunist. Sunt din nou aliati, pentru ca se regasesc in tabara de sustinatori infocati ai profesorului Raica Hai sa ii revedem :
1. conf. dr. Dorin Grigoras – fost presedinte al ASC pe Medicina Timisoara
2. prof dr. Boia Eugen – responsabil pe facultate cu invatamantul politico-ideologic,
3. prof. dr Tomescu Mirella
4. conf. dr. Mazilu Octavian
5. asist dr Caius Doros
6. prof dr. Dragan Simona – fiica secretarului de BOB al PCR pe Medicina Timisoara.
…. si toti acestia intr-o perioada in care, alaturi de oamenii cu stele pe umeri, tanarul sef de lucrari St. I Dragulescu era responsabil cu studentii straini.
Voteaza … nu voteaza. Uite ca voteaza, si nu doar Dragulescu, ci inca 3 fosile, ale caror mandate expira pe 28 febr… dar voteaza in 27: Dehelean Pompilia, Carligeriu V, si Kurunczi L. Si ghici ce voteaza astia : Raica, desigur. Dar prin asta, mai mult ne ambitioneaza pe noi tinerii sa ne mobilizam pentru a-l vota pe Dodo Sandesc !