Studenti din 13 tari, la Universitatea Politehnica Timisoara. In ce domeniu se specializeaza, timp de un semestru?

TIMISOARA. Prin intermediul programului de master Sustainable Constructions under Natural Hazards and Catastrophic Events – SUSCOS, 20 de studenti selectati din 13 tari din lume (Filipine, Ecuador, Yemen, Pakistan, Eritreea, Banglades, Nepal, Ucraina, Vietnam, India, Statele Unite ale Americii, Spania si Romania) au ocazia sa petreaca un semestru in Timisoara, beneficiind de o bogata experienta educationala si multiculturala.

SUSCOS este organizat sub tutela programelor de Master de tip ERASMUS-MUNDUS si este finantat in principal de catre Agentia Executiva de Educatie, Cultura si Audiovizual (EACEA) a Comisiei Europene. Programul educational de excelenta este coordonat de catre Universitatea Tehnica din Praga, Cehia, si are cinci universitati partenere, toate cu activitati recunoscute in domeniul constructiilor metalice:

Universitatea „Federico II” din Napoli, Italia,
Universitatea din Coimbra, Portugalia,
Universitatea Politehnica Timisoara, Romania,
Universitatea de Tehnologie din Lulea, Suedia,
Universitatea din Liege, Belgia.

Studentii din seria 2015-2017 au efectuat primul semestru la Universitatea din Liege, cel de-al doilea semestru urmand a se desfasura la Universitatea Politehnica Timisoara. Deschiderea semestrului II al programului SUSCOS va avea loc vineri, 17 februarie 2017, de la ora 10:00, la Facultatea de Constructii, in amfiteatrul M1 al Departamentului de Constructii Metalice (str. Ioan Curea nr.1).

SUSCOS contine cursuri organizate pe trei semestre (18 luni), tinute in mod itinerant de catre universitatile partenere, si dezvolta competente specializate pentru studentii europeni si non-europeni oferind participantilor abilitati ingineresti de proiectare si know-how in domeniul constructiilor metalice, printr-o abordare echilibrata intre criteriile economice de mediu si aspectele sociale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.