Studenti din Timisoara, inscrieti-va cei mai dragi profesori in competitia Proful Tare!

TIMISOARA. Studentii au ocazia sa-si premieze cei mai tari profesori! Gala Profesorului Bologna, proiect de traditie al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), revine cu o noua editie, a zecea.

CITESTE SI: FLAGRANT! Super afacere cu droguri la Timisoara! Cum ajungeau stupefiantele in toata lumea? 

Astfel, incepand de astazi si pana in data de 19 martie 2017, studentii au ocazia sa-i nominalizeze, inscriindu-i pe site-ul www.profitari.ro, pe cei mai tari profesori pe care ii au, pentru a li se acorda titlul de Profesor Bologna. In urma unui proces de evaluare realizat exclusiv de studenti special pregatiti in acest sens, distinctiile de Profesor Bologna, pentru acele cadre didactice care inspira si motiveaza studentii, vor fi acordate in cadrul unei gale ce va avea loc in data de 19 mai 2017, la Bucuresti.

Scopul Galei Profesorului Bologna este imbunatatirea sistemului de invatamant superior din Romania prin premierea si promovarea cadrelor didactice universitare ce formeaza generatii, reprezinta adevarate valori si sunt modele pentru studenti.

CITESTE SI: Escroc prins in flagrant de politistii din Banat! Cum a incercat sa pacaleasca mai multi oameni?

Gala Profesorului Bologna este singura initiativa nationala menita sa omagieze si rasplateasca performanta didactica a profesorilor, punand in lumina acei profesori care reusesc sa inspire si sa starneasca interes prin metode de predare adaptate la nevoile si interesele studentului de azi. Profesorul Bologna sau Proful Tare poate fi orice cadru didactic universitar care depaseste granitele disciplinei pe care o preda si gaseste cai inedite pentru a se apropia de studenti. Este cel care le castiga prezenta, respectul si atentia prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea si usurinta cu care se lasa inteles, prin darul oratoriei si rabdare. Titlul de „Profesor Bologna” este cu atat mai semnificativ cu cat acesta vine exclusiv din partea studentilor – cei care sunt cei mai indreptatiti sa recunoasca si sa aprecieze performanta didactica a profesorilor lor.

CITESTE SI: Veste fabuloasa din Banat! Ce se intampla cu locul de poveste din cea mai veche gara din Romania? Decizia luata de Regionala CFR Timisoara

In perioada 27 februarie – 19 martie 2017, studentii vor putea sa nominalizeze, completand un formular online pe site-ul www.profitari.ro, cadrele didactice pe care le considera demne de a primi distinctia de Profesor Bologna. Apoi, studentii evaluatori special pregatiti de ANOSR in acest sens, vor parcurge mai multe etape in incercarea de a descoperi acei profesori care sa merite acest titlu. in primul rand vor participa „incognito” la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fara a perturba activitatea normala a orelor, iar apoi vor discuta cu studentii care participa la cursurile/seminariile profesorului in cauza. Ulterior, dupa o documentare suplimentara, studentii evaluatori vor purta o discutie mai ampla cu profesorul nominalizat, urmand ca in baza unei metodologii de evaluare suficient de complexa pentru a se evita anumite aprecieri subiective din partea studentilor evaluatori, acestia sa decida daca profesorul merita sau nu decernarea titlului de Profesor Bologna.

De-a lungul celor noua editii ale proiectului desfasurate pana in prezent, 765 de cadre didactice au primit titlul de Profesor Bologna, acestia constituind Comunitatea Profesorilor Bologna, un grup al exemplelor de buna practica din universitatile romanesti!

Mai multe detalii despre Gala Profesorului Bologna AICI!

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dezastru în învăţământ!
    Studenţii români copiază după fiţuici neactualizate de zeci de ani

    Publicată în toiul sesiunii, o anchetă recentă desfăşurată de Ministerul Educaţiei scoate la iveală situaţia dezastruoasă a învăţământului din România. Potrivit autorităţilor, fiţuicile după care sunt nevoiţi să copieze nenumăraţi elevi şi studenţi sunt într-o stare avansată de degradare, iar unele dintre ele nu au mai fost actualizate de zeci de ani.
    “Cum vreţi să schimbăm sistemul dacă tinerii noştri folosesc copiuţe de pe vremea lui Ceauşescu?”, se întreabă Decebal Popescu, lector universitar. “Sunt domenii, precum medicina sau fizica, unde trebuie să fii mereu la curent cu noile descoperiri. E inadmisibil ca studenţii noştri să copieze aceeaşi materie pe care o copiau părinţii lor. Ca să nu mai vorbim de accesul la aparatură modernă, căşti invizibile, fiţuici electronice. ACESTIA SUNT PROFESORII BUNI