Studentii din Timisoara se pregatesc pentru festivaluri internationale si zile de recrutare

Al doilea semestru universitar inseamna o primavara plina de proiecte care mai de care mai atractive si folositoare pentru tineri, dar si pentru firmele din vestul tarii.

Organizatiile studentesti din Universitatea de Vest, din Universitatea Politehnica, Medicina si din cadrul Agronomiei timisorene pregatesc programele cu care vor sa implice cat mai multi tineri in dezvoltarea comunitatii locale, dar prin care ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile de comunicare sau sa-si gaseasca un loc de munca ori numai o firma unde sa faca practica peste vara.

Ligile studentesti din cadrul UPT (Liga AC, LSFMT, LSFEE, BEST s.a.) se pregatesc sa demareze proiecte care au in vizor recrutarea, de catre companii din Timisoara, a studentilor pentru stagii de practica si pentru angajare in domeniile tehnice. Tinerii vor organiza zile de vizita la companii, vor aduce reprezentanti ai firmelor cu standuri la UPT si vor organiza interviuri pentru colegii care isi cauta un job. Unele companii opteaza pentru tinerii din primii ani, pe care sa-i instruiasca dupa nevoie din cadrul firmei.

Organizatiile Studentilor din cadrul UVT (OSUT, ASSEUT, AIESEC etc.) propun si ele proiecte prin care ii indeamna pe tineri la practica in cadrul unor companii private, dar organizeaza festivaluri studentesti la care participa tineri din intreaga tara, dar si studenti veniti de pe alte continente.

Societatea Studentilor in Medicina Timisoara (SSMT) ii implica pe viitorii medici in activitatile organizate la nivelul UMFT: workshop-uri, simpozioane, cu scopul de a-i ajuta sa se dezvolte pe plan personal, dar mai ales profesional in domeniul medicinei.

Liga Studentilor AGROWEST (din cadrul Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului) pregateste activitati in domeniul agronomic pentru tinerii din orasul de pe Bega.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.