Tot mai multi tineri din universitati dau cartea pe distractie, arata Barometrul pe anul 2010 al Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in invatamantul Superior.
Vremurile s-au schimbat, generatiile s-au schimbat, iar scoala odata cu ele. Din pacate, studentii romani sunt din ce in ce mai slab pregatiti, indica Barometrul Calitatii invatamantului Superior Romanesc.
Astfel, daca in 2009, 42% din tinerii care urmau o facultate erau considerati buni de catre profesorii lor, in 2010, procentul lor a scazut la 19%. Mai grav este ca studentii nu prea mai petrec timp in biblioteci, principala lor sursa de informare fiind internetul.
Nici cand vine vorba de impartirea timpului pentru studiu, tinerii nu stau mai bine. 19 ore aloca ei prezentei la cursuri si seminarii, noua ore studiului individual, iar 17 ore timpului liber.
Daca ne raportam la planurile de invatamant Bologna, numarul de credite de studii este calculat in baza unui efort de opt ore pe zi, adica 40 de ore pe saptamana. In realitate insa, studentul roman investeste in pregatirea sa cel mult 28 de ore pe saptamana.
si cum in tot raul exista si un bine, aflam din studiu ca studentii sunt credinciosi. Religia joaca un rol important in viata lor. Pe o scala de la 1 la 10, scorul mediu pentru „cat de important e Dumnezeu in propria viata” este de 8,3.