TIMISOARA. Situatie complicata in scolile din Timisoara si din judet care se confrunta cu tot mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, atat in randul elevilor, cat si in cel al profesorilor.
CITESTE SI: Subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu, infectat cu coronavirus a doua oara: Sunt vaccinat, ma simt bine
Subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu atrage atentia ca adesea testele rapide dau rateuri si este foarte important ca parintii sa anunte scoala si sa ia masuri atunci cand un copil e depistat pozitiv pentru a stavili imprastierea virusului.
„Mare atenție la transmiterea virusului prin școli și apoi în familii. Din ce mi s-a relatat, sunt părinți care ascund cazurile de infectare cu Sars-cov2 ale copiilor lor, în loc să informeze la clasă. Copiii au forme mai ușoare, pe care unii părinți le declară ca fiind enteroviroze, deoarece simptomalogiile sunt asemănătoare. Astfel orele vor continua în acele clase, deși ar trebui trecute în online pentru a nu mai infecta alți elevi și pe părinții acestora.
Sper că nu sunt cazuri când aceste lucruri se întâmplă cu acordul cadrului didactic de la clasa respectivă, știut fiind că online-ul nu are mulți adepți pe la noi.
De asemenea, testele rapide pot fi fals negative, ele neavând acuratețea unui test RT-PCR.
În acest context pandemic, iată că ajungem cu multe localități la incidențe de peste 15/000 și nu suntem încă în vârful valului 4„, a transmis subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu.
Va reamintim, rata de infectare cu COVID a ajuns la 10,95 la mie in Timisoara si la 8,70 in judet.
Deocamdata, in 9 scoli si gradinite s-a luat decizia suspendarii tuturor cursurilor cu prezenta fizica. Este vorba de:
Scoala Primara Sinersig, intre 4 si 22 octombrie
Liceul Teoretic Buzias, intre 1 si 10 octombrie
Scoala Gimnaziala Buzias, clasele gimnaziale
Gradinita cu Program Normal Nadrag, intre 4 si 22 octombrie
Gradinita cu Program Prelungit nr.14 Timisoara, intre 4 si 22 octombrie
Gradinita cu Program Saptamanal Timisoara, intre 4 si 22 octombrie
Gradinita cu Program Prelungit nr.22 Timisoara, intre 27 septembrie si 10 octombrie
Gradinita cu Program Prelungit nr. 33 Timisoara, intre 28 septembrie si 11 octombrie
Gradinita cu Program Normal Voiteg, intre 4 si 22 octombrie
Marti s-a inregistrat un focar de infectie cu SARS CoV 2 la Liceul Pedagogic din Timisoara. In mai multe scoli, la clasele in care au fost descoperite cazuri de COVID, copiii au trecut in online.
Pareri
Atunci,domnule Drăgănescu, luati decizia de a muta in online scoala in localitatile cu incidenta mare. Solutia este simpla insa nimeni nu vrea sa si-o asume.
Absolut corect! Daca nu se trage „frana de mina”, o sa o „dam de gard” urat de tot.
Acum o luna: nu suspendati scoala, parintii si profesorii sunt responsabili si capabili sa discearna intre bine si rau!
Prezent: sobolanii de parinti ascund cazurile de covid, isi trimit copiii infectati la scoala si li se rupe
Cand lasi deciziile la popor, acesta demonstreaza ca inca nu e suficient de matur, constient, sa ia deciziile corecte. Poporul asta e plin de sobolani.
cel mai corect ar fi sa se faca scoala online acolo unde sunt multe cazuri de ex peste 6 la mie si unde sunt scoli cu multe clase si multi copii intr-o clasa cum ii in Timisoara access la internet in timisoara nu cred ca se poate plange cineva si pe langa toti au smarphone abonamente fara Internet iar nu mai exista
Altfel pe langa ca se propaga la nesfarsit virusii mai ne mor si se imbolnavesc si profesorii si atunci chiar ne ducem de rapa cu tot invatamantu fortat
La sate comune nu ma pronut dar in mod sigur nu sunt sute mii de copii la o scoala si nici nu se propaga decat in cateva localitati izolate unde la fel daca se trece de 6-10 la mie asta e faci ore online ce sa faci sa se imbolnaveasca copii parintii bunicii unii poate chiar vaccinati
daca ajungem si noi la 70% vaccinati ca si in restul tarilor poate se schimba ceva -dar nu avem nici o sansa !
Daca ați lucra într o școala ati vedea urmatoarele:
– clasele nici macar nu sunt spalate, dar mai dezinfectate,
– dezinfectant exista, dar elevii nu l folosesc;
– toata lumea poartă masca necorespunzator sau deloc;
– clasele sunt mici, colectivul mare, deci imposibil de menținut distanța;
– transportul elevilor se face dupa bunul plac al șoferilor, nu după grafic.
Să mai spun??????
Nu cred….părinții sunt corecți…directorii de școli sunt corecți și responsabili, mai ales în această perioadă când au loc concursuri pentru ei, raportează corect, (nu vor sa dea prost școala lor), curățenia în școli este desăvârșită, elevii păstrează distanta intre ei în sălile lor mici si neventilate, iar ministrul,atât de competent al învățământului, (ca și predecesorii săi) a identificat exact vinovații: părinții, bunicii,copiii nesupravegheați…Atat cat mai poate fi, salvarea este individuala!
Unde pastreaza copiii regulile? In visul dv? Unde sunt doar copii sanatosi?
Era prea fina ironia pt dvs?
Era să uit a spune: apreciem in mod deosebit faptul că, excelentele voastre, domnule , cei intitulați autorități, aveți comportamentul agentului constatator…nici o obligație, nici o măsură coerenta într-o situație atât de gravă și cu atât mai puțin asumarea vreunei responsabilități.
E foarte simplu, dati un telefon iresponsabilului de la invatamant si reamintitii in ce tara traim, poate va empatiza, desi ma indoiesc.
Copiii vin bolnavi la scoala si am auzit chiar de la profesori ca „nu orice muc e Covid”. Unii copii spun ca,desi sunt bolnavi,parintii nu ii lasa sa stea acasa. Sunt si patinti care ii tin acasa pentru ca au o simpla raceala. Din pacate,spiritul civic chiar lipseste
Si va mira? Asta depasind momentul inital in care de fapt iar cautam alti vinovati. Oricine, numai nu cei ce trebuie sa ia masuri. Toti sunt inocenti si surprinsi: vai, exista oameni incorecti, nu am luat in calcul aceasta posibilitate.
Ohooooooooooooooooooo, te-ai prins pana si tu!!! Si atunci de ce trimiteti profesorii in scoli lipsite de orice fel de conditii ?! Ca sa-i supravegheze pe elevi in timp ce se imbolnavesc?! Chiar v-ati propus eradicarea in masa de cand va alegeti intre voi, unul mai analfabet ca altul?!