TIMISOARA. Va fi sau nu rezolvata problema tantarilor incepand de saptamana viitoare, dupa ce se va stropi, din nou, atat din aer, cat si de la sol? Primarul Nicolae Robu este convins ca nesuferitele insecte vor disparea, iar garantia, spune el, este calitatea substantelor folosite de firma Coral Impex angajata de primarie pentru dezinsectie pe 4 ani la Timisoara, contra sumei de 4 milioane de euro.
CITESTE SI: Cati tantari pot ataca un singur om. Imaginea zilei vine de la margine de Timisoara
„Garantia o reprezinta substantele folosite si faptul ca se intervine asa cum scrie la carte. Toata lumea a putut vedea ca am inceput dezinsectia, s-a facut o parte din ce era prevazut sa se faca, s-a vazut avionul care imprastia substantele autorizate, aprobate inainte de fiecare interventie. Cine e de vina ca au venit ploile? Au fost acum, in aceasta saptamana, cateva zile la rand cu vreme frumoasa, dar operatorul de dezinsectie nu poate sta cu mainile in piept. El mai are lucrari in derulare si a trebuit sa si le duca la capat. De duminica, va fi din nou prezent la noi, se vor face interventii din aer si la sol. Sa speram ca va fi vreme buna pentru ca, intr-adevar, a fost groaznic in ultima perioada. Si eu am o sensibilitate la intepatura de tantar si multi m-au vazut cu consecinta intepaturii de tantar. Au fost si de o agresivitate iesita din comun tantarii in aceasta perioada. Nu putem stropi cand ploua, ar fi bani cheltuiti degeaba fara nicio consecinta„, a declarat Robu.
Recent, primarul le-a transmis locuitorilor din Timisoara sa se roage sa nu mai ploua pentru a putea face o dezinsectie eficienta la sol sau din aer.
Noua operatiune de dezinsectie se va desfasura la Timisoara intre 12 si 31 iulie. Se va folosi Cymima Plus, avand substanta activa Cipermetrin, avizata de Comisia Nationala pentru produse Biocide din Ministerul Sanatatii, anunta reprezentantii primariei. De asemenea, se va stropi cu Vectobag WG, avand substanta activa Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor.
Tratamentele aeriene se vor face dimineata, intre orele 5.00 si 9.30 si seara, intre 17.00 si 21.00, iar tratamentele terestre vor fi aplicate pe timpul noptii, atunci cand circulatia este redusa si insectele sunt active, intre 21.00 si 5.00.
Daca ploua, perioada in care se va desfasura operatiunea de dezinsectie va fi prelungita.
Va reamintim, Primaria Timisoara a semnat anul trecut un contract de 4 milioane de euro pentru operatiuni de dezinsectie, deratizare si dezinfectie, pe patru ani, cu firma Coral Impex din Ploiesti, castigatoarea licitatiei.
Aceasta dupa ce orasul a stat fara acest serviciu ani de zile, stropiri facandu-se doar punctual, invocandu-se forta majora.
Pareri
E ca si cum tantarii ar fi haterii lui Robu :))
p.s. vedeti sa nu stropeasca cu substante din alea bune ca pe Mioritei…
NU AU VENIT PLOILE……a fost inceputa treaba cand ploua…ilogic.
Foarte bun startul. Duminica din nou va ploua. Daca se va incepe de fiecare data cand ploua tantarii vor ceda pshihic pana la urma.
Zice Robu: „…dar operatorul de dezinsectie nu poate sta cu mainile in piept. El mai are lucrari in derulare si a trebuit sa si le duca la capat.” Deci Coral Impex a re contracte cu zeci de localitati si cu un singur avion le face la rand… Asa a fost sa fie cand a fost planificata Timisoara zile cu ploaie deci nu s-a facut cum trebui dar banii s-au platit.
Intodeauna Lae ia apararea celor care nu-si fac treaba si are explicatii pentru toate prostiile facute pe banii primariei. Asa a fost li la cei la care apa de ploaie s-a scurs in subsolul blocului, la fel la cei cu podul fara loc pentru pitele de biciclete la fel la SDM cand pun asfalt in balta cu apa. Toti fac treaba buna dar noi trebuie sa facem sesizari. Bataie de joc si incompententa pe banii timisorenilor.
La o simpla cautare pe internet putem afla ca firma Coral Impex e foarte binecunoscuta pentru spagiile date ca sa prinda contracte. Nu pentru calitatea substantelor.
„El mai are lucrari in derulare si a trebuit sa si le duca la capat.”
Ca de obicei, primarul nostru e tare in explicatii, cu realizarile mai domol.
Iunie, 2015, despre centrul pietonal:
„meșterii pietrari, oameni care nu-s de prin partea locului, ci din Maramureș și din Moldova, au plecat pe la casele lor să cosească și să strângă fânul, iar când vor finaliza operațiunea se vor întoarce la cioplit pavaj în Timișoara.”
Martie 2018:
Semafoarele nu au functionat „din cauza unor explozii solare foarte puternice”
Iunie 2020, despre Piata libertatii:
„era lipsită de viață umană. Era o piață doar cu tranzit, în care își duceau veacul câțiva pensionari onorabili care cumpărau, la cum se trăia în acea vreme, ziare de la chioșcurile din preajmă. Stăteau pe bănci și citeau ziare. Dar pe acolo își duceau veacul foarte mulți hoți de buzunare și boschetari”
AI FOARTE MARE DREPTATE
LA TRANSPORT LA FEL S-A PROCEDAT
AM PUS AGRONOMI SA ASTEPTAM TOAMNA ROADELOR BOGATE
…de serviciul METEO n’a auzit dl.primar ?