Suntem obligati sa adunam frunzele din fata caselor si blocurilor si sa le ducem la punctele de colectare din Timisoara, reaminteste primaria care anunta ca va curata trotuarele orasului din doua in doua zile. Pana acum le-ar fi maturat doar de 2 ori pe saptamana

TIMISOARA. Administratia Fritz promite 6 saptamani de maturat trotuarele tot la doua zile in Timisoara. Aceasta dupa ce, sustin reprezentantii primariei, pana acum le-ar fi curatat doar o data pe saptamana.

CITESTE SI: Intersectia Drumului Boilor cu Centura Sud Timisoara, inca in aer. Primaria Timisoara n-a reusit nici dupa un an sa mute utilitatile si sa puna 200 mp de teren la dispozitia CNAIR 

In lunile octombrie – noiembrie, trotuarele de pe domeniul public sunt maturate de 3 ori pe saptamana, atat manual si mecanizat. Astfel, se va asigura inlaturarea frunzelor cazute, pentru a pastra curatenia pe caile de acces.
Pana in prezent, trotuarele s-au maturat, manual si mecanizat, o data pe saptamana„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Municipalitatea atrage atentia cetatenilor ca au datoria sa mature in fata caselor si blocurilor, iar frunzele sa le adune, sa le urce in masina ori in alt mijloc de transport si sa le duca la centrele de colectare din oras.

Este important si aportul cetatenilor si al asociatiilor de proprietari, care au, la randul lor, obligatia legala de a curata spatiul din proximitatea imobilelor in care locuiesc. In cazul in care cetatenii matura si strang frunzele cazute, acestea trebuie predate, ca deseuri vegetale, la punctele de colectare din oras, unde sunt preluate gratuit„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Iata mai jos adresele centrelor de colectare!

Calea Torontalului, nr. 94 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Calea Mosnitei, nr. 2-4 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Str. A Imbroane, nr. 70 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Calea Chisodei, Str. Mile Carpenisan, nr 3 ( L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

 

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pt ce platim o gramada de taxe si impozite ???
    Macar curetenie in oras sa se faca !!!

  2. Ce glume are si neamtu 🤣 pai el nu a maturat orasul de 3 ani ! Marsh la ma.ta acasa neamtzule !

  3. Hai, lasati vaicarelile, puneti mana pe maturi si treceti la treaba. Putina miscare nu strica.

  4. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Noi sa strangem frunzele si sa le ducem cu masina?!?!?!?
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Nu ai cum….Deci,e de noaptea mintii ce debiteaza acest individ.
    In curand,va trebui sa ne ducem si gunoiul la Retim,cu masina sau cu tramvaiul,dupa mintea acestui parasutat din greseala in Timisoara

  5. Si cine nu are masina le duce cu Uber/Bolt ?
    Pana acum m-am abtinut dar astia de la Primarie ori sunt „nesimtiti” ori „prosti de-a dreptul”

  6. Citez: Oamenii legii reamintesc că cei care predau deșeurile unor persoane neautorizate riscă o amendă cuprinsă între 5000 și 15.000 lei.

    Deci locuitorii trebuie sa curete domeniul public iar dupa aceea o sa primeasca amenda 15,000 de lei pentru ca au predat gunoiul vecinului care nu are autorizatie de trasport gunoi.

    Cum ramane cu bradul de Craciun? Ca anul trecut, dupa anul nou trebuie dus cu masina la un centru de reciclare?

  7. Dupa ce platim cele mai mari taxe din tara mai trebuie sa facem si munca voluntara ca pe vremea comunismului. Si parca primarul progresist, neomarxistul Fritz era impotriva folosirii masinilor in oras. Bine ca nu vrea cumva sa fie duse frunzele pe jos sau cu bicicleta. Interesant ca sunt bani pentru proiecte fantasmagorice, rupte de realitate care sa mutileze centrul orasului dar se reduc serviciile care sporesc confortul cetatenilor. Ar trebui dusi astia din la primarie la centrele de colectare si scapat de ei.

  8. Ecologistii astia parati din primaria USR TM nu pot intelege ca zeci, sute de masini care se duc in trafic sa transporte frunzele adunate de pe strazi vor polua mai tare orasul decat 2-3 mari de la firma de salubrizare care ar aduna sacii oamenilor sa ii duca la centrele de colectare. Vedem doar o gandire cretina a unei slehte de idioti

  9. Hai nu va plangeti. Mai este doar un an. Ce a fost greu a trecut.

  10. La cate milioane de euro pompeaza friț in firma austriaca care nu face nimic, e normal sa oblige prostia dintre cetățenii orasului sa faca ,,benevol” munca altora, pe gratis.
    friț e un neisprăvit, asemeni lui robu.
    Probabil urmeaza ca friț sa oblige cetățenii urbei sa intretina si spatiule verzi, parcurile, etc.
    Ce prăpădit!

  11. Nu sunt nesimțiți domnii de la primărie ei doar trăiesc într-o lume virtuală,bine ar fi să părăsească birourile și să treacă la mersul pe jos prin oraș pe pariu că s-ar trezi într-o altă realitate ,în realitatea noastră a fraierilor care trăiesc în Timișoara,cei care plătesc impozite și ca informație timpul trece repede.

  12. Mi se pare normal. Asa e in tarile civilizate. Vreti sa arate orasul frumos? faceti curat in fata blocului. la fel cum si iarna sunteti obligati sa maturati zapada si sa dati cu nisip sau sare pe gehata. Vreti o tara ca afara? lasati naibii tastaturile si iesiti la munca, banateni lenesi. de aia vin oltenii si ajung toti sefi, pentru ca ei lucreaza, nu dau din tastatura pe net aiurea.

  13. Cât de prost să fii încât să crezi că sa măturat de 2 ori pe săptămână? …

  14. S-a raportat că s-a maturat iar primarul ia de bune rapoartele firmelor agreate.

  15. Intrebare: va place cum arata in Germania, in Austria?
    Acoloeste asa: Fiecare care sta la casa este obligat sa isi curete in fata casei. Iarna sa isi curete zapada pana la ora 8 dimineata, cel tarziu. Si sa dea cu griblura , rumegus, ca sa nu alunece cineva acolo. Latimea drumului curatat estre de 1 metru. Daca aluneca cineva pe trotuarul tau si isi rupe un picior sau altceva, esti pasibil de despagubiri, adica ingrihjirea aluiai in spital, eventualele despagubiri daca ala nu mai poate lucra o perioada sau chiar deloc dupa accident. Si se intamplav des asa ceva. Judecata nu dureaza ani de zile, ci mult, mult mai repede, ca e deja imediat luat un alt caz de dinainte.
    Cu frunzele si crengile. Fiecare tre sa si-l adune in fata casei. Poti sa-l bagi la tonele cu material bio, ce se composteaza si care eridicat la fiecare 2 saptamani, gratuit, fara taxe. Cine vrea poate sa-l duca singur la centrul de colectare, daca are cu ce. Daca e firma care ti-a taiat pomul, sau boschetii, aia duce totul singura la centrul de colectare.
    Si acuma aia de stau la bloc. Si aia sunt obligati iarna sa curete trotuarele. Asiciatia de locatari face contract cu o firma care tot asa, daca pica zapada, curata pana la ora 8 zapada. Exact ca la case. Vara si toamna curata (de obicei aceeasi firma) si gazonul si taie pomii si bschetii. Insa noi, locatarii, platim acerst serviciu, La cheltuielile de intretinere avem si rubrica, ingrijire gazon si ingrijire trotuarul aferent. Nu vine nici un primar sa ne curete frunzele sau trotuarul.. De obicei si zona verde dintre blocuri este in administrarea nioastra, Terenul este al locatarilor, fie cumparat sau arendat. Acuma firma asta cu gradinarit vine la fiecare cateva zile si face curat pen alee si pe zona verde. Tonele cu masa bio si compostabile ajung pentru cat aduna. Primaria ingrijeste la noi numai parcurile si spatiul aferent marilor strazi din oras. Acuma o intrebare: Candva acasa la noi, bunica aduna si ea frunzele. Le ducea in gradina si facea compost, adica le lasa sa purezeasca acolo si avea pamant de rondurii de flori in primavara. Pamant excelent. Acuma toti am uitat de asa ceva, cerem ca primaria sa ne curete tot ul, ca noi platim taxe. Ce taxe? Credeti ca aia cativa lei ajung pentru strazi, renocare strazi, renovare strotuare, asfaltari, loc parcare gratuit, Parcuri ingrijite, Politie, scoli, gradinite, toate cu acesti cativa bani marunti?
    Sa nu veniti ca noi astia din Vest avem salarii babane. Noi platim la intretinerea straziin din fata casei sau a blocului, mult mai mult pe oluna decat plateste unul din Romaqnika tot anul. Va place cum arata afara=? Daaaaaa, dar noi avem specificul romanesc, sa ne dea totul statul pe degeaaba. Am inca neamuri prin Romania. Nu in Timisoara. Aia isi curata singuri zapada. Si din gradina ce se adumna, vine odata pe saptamana gunoiul sa adune sacii cu frunze sau frunzis.

  16. E firesc și e de bun simt ca fiecare, indiferent ca sta la casa sau la bloc, sa își mature trotuarul, sa strângă frunzele sau sa adune zăpada. Total de-acord. Însă era normal ca cetățenii sa depozitele sacii cu frunze, toamna, la bordura, și de-acolo sa le ia Serviciul Primăriei sau Retim-ul. Sa obligi cetățenii sa le mai și ducă la centrul de colectare, ASTA E TUPEU ȘI NESIMȚIRE !!!

  17. @Mihai Esti un mincinos. Sti cum mi-am dat seama? Cand ai bagat rahatul ala usr-ist cu „bunica facea compost in gradina cu frunzele de la strada”. Sa mori tu? Mizerabilule, atat in Timisoara cat si pe la sat frunzele erau adunate si ERAU ARSE in gramajoare mici, la „locul faptei”. Mincinosule, nici dreacu nu baga in curte frunzele de la strada. Ne sunt suficiente bolile si daunatorii pe care deja ii avem. Si din cauza dobitocilor ce nu permit arderea crengilor si frunzelor am ajuns in situatia de a nu mai face fata cu insecticidele si alte substante. Ca pupincuristi ca tine vor sa para inteligenti. Sunteti inteligenti de … putiti.

  18. Cat timp platesc un serviciu ma astept sa se si faca! La fel ca afara!

  19. Deci nu duci tu gunoiul rezultat?? Nu cred ca ai citit bine stirea de te bagi in seama.. postac de partid

  20. Nu ne intereseaza fascistii si reminescientele lor, afara cu ei din tara ca si asa nu ne vor in UE-Schengen si si-o trag cu Pootin pe la colturi.

    Cum mai ziceau si alte persoane pe aici, platim taxe si chiar destul de mari, nu avem nevoie de proiecte pe care nimeni NU le-a cerut si care sifoneaza bani, ci avem nevoie de curatenie, transport cat mai fluid, transport public cat mai decent, scoli si gradinite pt toata lumea fara sa se stea la coada la inscris ca la lapte acum 40 de ani, si multe altele chestii care ar fi trebuit sa fie PRIORITARE si nu au fost nici cu acesti usr-isti care au fugit si de la guvernarea tarii si i-au lasat pe cei de la psd pe care nu i-a dorit poporul sa ne conduca. Niste fricosi cu gura mare pe la tot felul de emisiuni si jurnalisti, si cand este vorba de facut ceva CU CAP sunt aceeasi apa si pamant precum restul – daca nu mai rau chiar.

    In fine, prioritatile mereu au fost altele si nu interesul comunitatii, sa speram ca la anul nu ne mai luam tzepe cu acesti mascarici.

  21. Nu pot fi obligat sa fac curatenie intr-un spatiu ce nu-mi apartine (de ex. pe trotuar), deci nu pot fi amendat. Orice jurist va poate spune asta, dar piticii de gradina din primarie… Bunul-simt civic si obligatia nu trebuie confundate.

  22. Domnule primar!!!! In ce sa bag si cu ce sa transportam sutele de saci care se aduna cu frunze fiindcaADUNAM FRUNZELE DIN JURUL DOMENIULUI AQUATIM PE $ STRAZI; TRIMITETI DVS: UN CAMION sa le putem transporta, de 29 de ani asta facem MUNCA VOLUNTARA PT AQUATIM (str. Frederic Mistral, str. Garofitei, str. popa anca și………)de fiecare data scriu la reclamatii dar luati bani SI BIFATI CA S-A REZOLVAT: SA STITI CA NOI SUNTEM VOLUNTARI LA AQUATIM SI PRIMARIE! dar cu ce sa i transportam asta i problema???????

  23. toate trotuarele odata la 2 zile? chiar trebuie sa fi trotinetist sa il crezi pe ratatul asta #MARSFRITZ2024

  24. Din articol si din ,,pretioasele indrumari” primite de la doamna primarie se vede clar ca aceasta este depasita de probeme si cauta tapi ispasitori.. In curand vom afla si de amenzi date diversilor cetateni, ca doar asa stie sa rezove problema. Se mai vede treaba ca nu a calcat nimeni de la primarie la centrele de colectare sa vada de ce capacitati dispun acestea pentru colectarea deseurilor vegetale.
    Da, sunt de acord car fruzele de pe DOMENIUL PUBLIC la centrele de colectare, dar faceti 40 (patruzeci) de centre nu 4. Praf in ochii prostilor.

  25. Votez Robu! Ăsta a știut cum să-i menajeze pe obosiți, a defrișat jumătate de oraș. Adio, frunze! Betoanele e bune.

  26. Mie mi se pare ca problema este cu totul si cu totu in alt loc mcu toti am vazut pe acesti angajati pe diferite strazi cu lucreaza in dorul leli ,cauza li se poate ca fraieri platesc,2.devizele de plata nu sant publice pe zone si atunci cel mai grav este ca pe fondul lipsei de control verificare a celor din birourile primariei se receptioneaza pe dublu interes tot ce spune prestatorul,pe ce ma bazez cand spun asta pe str.Gorunului si Clabucet incaseaza bani da nu ii vede nimeni la maturat SI CULMEA CIMITIRUL DIN CALEA SAGULUI ESTE AL PRIMARIEI facand receptia din satelit nu ajungem nicaeri,ia sa le smneze pentru lucrare un reprezentant zonal mai pot face asta nu dar cu aceste firme se impart multi bani si cum faci doua sesizari ii vezi ca apar un timp si dupa un timp uita dar……….BANII ii iau.Aceasta lipsa de receptioneri in teren este o mare problema care duce la risipa de bani si lucrari neefectuate da platite conform contractelor……?????

  27. Peste tot in zilele de curatenie oameni de serviciu ai locatarilor ii vedeti ca fac curat ,matura insa este in zadar daca cel care trebuie sa faca curat stradal nu face la o mica adiere de vant au muncit in zadar……la asta vati gandit D LOR DIN PRIMARIE (dati un exemplu cat costa curatenia stradala intru n anumit loc si poate preia asociatia lucrarea contra cost),de ce nu dar in general HABAR NU AVET CE PLATITI recent am vazut cositul in parc gazonul era mic trecea cu cosinca si nu vedeai urma coasei da primaria Plateste pe cand in alte zone iarna este de 50 cm si nu coseste nimeni de ce…?????contractantii spun NU AM PRIMIT ORDIN DE LUCRU DE LA PRIMARIE??????cei din primarie nu au fost in teren dar verifica de ani de zile ce sa facut anul trecut in aceiasi perioada …….insa omit ca conditiile de mediu difera si nu se potrivesc de la un an la altul……..??????

  28. Fritz e baiat destept. Vrea sa faca curatenie in oras prin munca voluntara. Bravo! Un adevarat primar, un adevarat profesionist! Oare, nu este mai corect sa folosim bani orasului pentru studii de prefezabilitate sau fezabilitate? Intreb si eu… Votez Fritz forever!

  29. Deci nu il platesc pe fritz sa adune gunoiul, si il platesc ca sa ma amendeze daca nu il adun eu.
    USSR

  30. mihai ‘made’ in Germania @ mai intai invata tu sa te exprimi corect in limba română apoi sa ne mai aburesti cu romane de doi bani! Stimate analfabetule doar prostii pot scrie: ”Latimea drumului curatat estre de 1 metru” Termenul drumul este pentru cei cu 4 clase, ceva la general. Poate te referi la trotuar sau carosabil. Mai departe : ”… adica ingrihjirea aluiai in spital… ala nu mai poate lucra o perioada sau chiar deloc dupa accident”. Care e diferenta intre a nu mai lucra sau varianta chiar deloc ?! Perseverezi cu ”se intamplav des asa ceva. Judecata nu dureaza ani de zile, ci mult, mult mai repede, ca e deja imediat luat un alt caz de dinainte.
    …Fiecare tre sa si-l adune” De lene folosesti tre in loc de trebuie?

  31. Pe data de 12.10. am facut o sesizare precum ca primaria nu face curat in jurul cimitirului Calea Sagului iar din cauza asta curatenea facuta in jurul blocului este zadarnica la prima adiere de vant frunzele din jurul cimitirului (pe Aleea Gorunului limitrof cu parcul Clabucet)sant din nou pe zona de curatene a blocului ,voluntar sa- u adunat dar stau acolo nu le ridica nimeni PE VOI CINE VA OBLIGA SAU SANCTIONEAZA CA NU VA FACETI CURAT IN ZONELE CE VA APARTIN SI PRIN BUNA STIINTA II SFIDATI PE CEI CE FAC CURAT……….Raspundeti Dle FRITZ;TABARA;si LASCAU…….??????? Desigur ati facut si lucruri bune dar aici este vorba de incopetenta de ai pune la punct pe cei ce fac receptia lucrarilor prestatorilor sau poate semneaza state de plata si acolo…..?????? Un lucru este clar acolo se plateste prestatia dar nu se efectueaza……..?????

  32. Este inclusiv o obligatie de vreo 10-15 ani, si este legislatie si la nivel national, dar nu se prea aplica, romanii in general sunt niste putori care asteapta sa li se intample lucruri. .
    Timisoara este totusi atipica- sunt multe asociatii si oameni care is fac curat la bloc, oamenii sunt mai goposdari ca prin alte parti. Ar putea macar lor sa le ofere un serviciu de dus frunzele etc.