Suntem obositi, foarte transpirati, efectiv curg apele pe noi, si acela e momentul in care trebuie sa fim foarte atenti sa nu ne contaminam. Scrisoarea unui angajat din prima linie a luptei anti COVID la Spitalul militar de campanie al Armatei de la Timisoara

TIMISOARA. Descrieri emotionante vin de pe frontul anti COVID de la Spitalul militar de campanie al MApN, deschis pe stadionul CFR din Timisoara in urma cu aproape o luna.

CITESTE SI: Tanara care ii convinge pe pacientii infectati cu COVID sa ramana in Spitalul militar de campanie de la Timisoara, sa primeasca tratament si sa nu-si puna in pericol familiile 

Unul dintre brancardierii angajati in lupta cu coronavirusul a asternut cateva randuri intr-o scrisoare publicata pe pagina de Facebook a Spitalului Militar de Urgenta Dr. Victor Popescu din Timisoara. Povesteste despre conditiile grele in care isi desfasoara activitatea, dar cu satisfactia de a-i ajuta pe pacientii internati in corturile Armatei.

Am fost aici chiar din prima zi de când s-a deschis spitalul de campanie. Am fost în prima tură. Ca în orice situație nouă, am avut emoții prima dată când m-am echipat şi am intrat în zona roşie. Făcusem mai multe instruiri la Spitalul Clinic Militar de Urgență „dr. Victor Popescu” Timişoara şi exerciții de echipare-dezechipare, dar când intri efectiv în zona roşie e diferit. Avem întotdeauna lângă noi un coleg care ne supravegheazā şi ne urmăreşte fiecare gest, atât când ne echipăm cât şi la dezechipare, ca să nu greşim. Mai ales atunci când ieşim din zona roşie, suntem obosiți, foarte transpirați, efectiv curg apele pe noi, şi acela e momentul în care trebuie să fim foarte atenți să nu ne contaminăm. Începem cu dezinfecția întregului costum prin stropire cu dezinfectant, apoi ne dezinfectăm primul rând de mănuşi, desfacem şnurul de la botoşei şi pas cu pas toate manevrele până la ultima, când ne dăm jos masca. Nu mi-am imaginat niciodată că voi lucra în condiții ca cele de acum, dar ne adaptăm şi învățăm mereu. Misiunea noastră e să ajutăm oamenii bolnavi, şi trebuie să avem grijă să rămânem sănătoşi pentru a ne putea face datoria. De aici, de la SMMIT (Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament), din Timişoara vă salut şi vă rog să aveți grijă de dumneavoastră. Cu drag, Tavi„, se arata in scrisoarea deschisa a brancardierului Octavian in varsta de 29 de ani.

Cu o zi inainte, un asistent medical de 27 de ani isi spunea povestea din corturile Armatei de la Timisoara.

CITESTE SI: ‘Am vazut aici ca oricine se poate infecta’. Scrisoarea unui asistent medical din spitalul de campanie COVID al Armatei, de la Timisoara 

Va reamintim, la finalul lunii iulie, toate locurile disponibile in spitalul de campanie de pe stadionul CFR au fost ocupate.
Spitalul a fost instalat aici inca din luna aprilie si a fost dotat cu tot ce era necesar pentru ingrijirea bolnavilor de coronavirus. Astfel, sunt organizate o zona medicala si una de izolare si carantinare. Aici au fost amplasate 56 de paturi pentru tratamentul cazurilor usoare si medii, dintre care 4 paturi ATI, pentru cazurile grave.

Toate corturile sunt racordate la utilitati, au frigidere si televizoare. De asemenea, pentru personalul administrativ exista containere folosite pentru birouri si farmacie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Daca trendul nu se va schimba si se pare ca nici vorba,inconstientii care conduc tara vor alegeri si mai si vor deschiderea scolilor,cind la final de septembrie vor fi cu vreo 30 000 de cazuri mai mult la numai 1000 de cazuri pe zi,parerea mea ca se va renunta la aceste activitati,iar cum masurile nu se prea respecta,nu vad cum va scadea numarul de cazuri,iar armata trebuie sa fie pregatita de a monta inca vreun spital de front cit de curind,cum sa scada numarul de cazuri cind foarte multi nu respecta,nicio masura,singura cale de a merge mai departe este ca totul sa se mute in online,dar nu sint capabili sa faca acest lucru,inclusiv scoala,inclusiv alegerile,inclusiv interactiunea cu autoritatile,deoarece se pare ca acest virus ne va insoti ceva vreme de acum incolo,oricum la alegeri ii vor astepta surprize mari,deoarece prezenta la vot va fi foarte mica si va rasturna toate sondajele,la orase vor fi foarte putini cei care vor vota iar la sate vor fi foarte multi,simstim cu cine voteaza ,, traditional,, satenii.