Superstitii in bucatarie, de Revelion. Ce e bine sa mananci si ce nu, in noaptea dintre ani!

Revelionul se apropie cu pasi repezi iar gospodinele se pregatesc de zor pentru masa de sarbatoare. Printre criteriile de care tin cont atunci cand aleg meniul se afla si cateva superstitii legate de alimentele care aduc prosperitate sau nu in anul care sta sa inceapa.

Pentru Noaptea dintre ani, nu se gateste mancare din carne de pui, deoarece asa cum gaina scormoneste in pamant si-l imprastie, tot asa se risipesc norocul si bunastarea casei.

Gateste peste! Asa cum pestele inoata prin apa, vei inota si tu prin toate necazurile din anul urmator, fara sa te afecteze. Atentie insa: superstitiosii spun ca trebuie sa fie primul aliment pe care il consumi in noul an!

Consuma carne de gasca. Astfel vei pluti peste probleme si vei inainta spre telul tau, asa cum face grasunica inaripata pe luciul apei! Unii spun chiar ca e bine sa evitam carnea de gaina, pentru ca aceasta pasare scurma si astfel norocul se imprastie…

Fasolea, mazarea si alte legume care se umfla sunt o parte dintre alimentele despre care se crede, in alte culturi, ca poarta noroc. Germania, Italia si Brazilia sunt doar cateva dintre tarile care urmeaza traditia de a pregati un preparat care sa includa aceste legume.Din punct de vedere al sanatatii, cele enumerate anterior sunt bogate in fibre si ajuta la eliminarea grasimii de pe abdomen, la stabilirea cantitatii de zahar din sange si la prevenirea aparitiei cancerului de colon.

Verdeturile sunt strans legate de ideea de prosperitate. De aceea, oameni din intreaga lume servesc feluri de mancare pline de verdeturi in seara de Revelion.Stiu ei ceva, avand in vedere ca aceste alimente au darul de a tine la distanta diabetul de tip 2 si osteoartrita. In plus, potasiul din interiorul acestora stabilizeaza tensiunea arteriala.

In Spania si America Latina este obligatoriu sa mananci cel putin 12 boabe de struguri inainte de intrarea in Noul An, daca vrei sa ai parte de un inceput dulce si bland. Conform legendei, cultivatorii spanioli de struguri au inceput aceasta traditie in secolul al XX-lea pentru a-i determina pe oameni sa manance mai multe fructe.

Vrei sa maresti familia cu inca un membru in anul ce vine? Adauga rodie in meniul de Revelion si s-ar putea ca barza sa vina mai repede decat ti-ai fi inchipuit.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.