Surpriza de care au avut parte calatorii unui tren care a ajuns la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Calatoria cu trenul a fost una extrem de placuta pentru calatorii care au venit din sudul tarii catre Timisoara, mai ales daca au avut bilet la ultimul vagon al trenului InterReggio 72 ajuns miercuri la orele dupa-amiezii in gara de Nord.

CITESTE SI: Un nou bloc ANL cu 30 de apartamente se va ridica la Timisoara. Cine va primi o locuinta in imobil 

Cei care au prins un tichet in vagonul 4 al trenului au avut surpriza sa calatoreasca in cel mai nou vagon al Companiei de Cai Ferate. Acesta a fost construit la uzinele Grivita din capitala, are 117 locuri pe scaune foarte comode si care are parte de toate dotarile moderne. Aer conditionat, internet gratuit, prize puse la fiecare doua scaune pentru cei care vor sa isi incarce laptopul sau telefonul, sistem audio si video, insa cu un spatiu mai restrans pentru bagaje.

Vagonul va fi legat la garniturile de tren CFR Calatori si va circula, cate o saptamana, catre cele opt regionale feroviare din tara.

Prin punerea in circulatie a acestui vagon, compania vrea sa arate ca se poate circula in conditii civilizate si pe calea ferata in Romania. De asemenea, odata cu acest periplu al vagonului prin tara s-a dat si startul campaniei #SePoate, prin care se doreste strangerea de semnaturi pentru modernizarea transportului feroviar.

In sfarsit se vede ca si partea politica se apleaca asupra sistemului feroviar si incepe cu operatorul de transport prin materialul rulant pe care il expune astazi in gara din Timisoara, acest vagon modernizat cu toate elementele de confort si de utilitate la standardele europene. Noi tot vorbim de standarde europene de parca ar fi extra-standarde, sau ar fi ceva extraordinar, numai ca noi neavand pana acum la nivelul asta totul ni se pare extraordinar. Problema este ca pe langa materialul rulant care circula pe caile ferate, trebuie sa asiguram si investitiile in infrastructura feroviara care confera automat o viteza de circulatie sporita si o durata de parcurs cat mai redusa de la o localitate la cealalta. Avem vagoane care sunt confortabile, care sunt pentru circulatia cu 200 de kilometri la ora, dar daca linia nu e in parametri tehnico-constructivi care sa permita circulatia la viteze ridicate, durata de parcurs ramane la fel. Are un alt confort decat vagoanele celelalte, care au fost mai mult sau mai putin modernizate de-a lungul timpului„, a declarat Alexandru Simu, directorul regionalei CFR Timisoara.

CITESTE SI: Accident pe autostrada Timisoara-Arad. O masina a ajuns cu rotile in sus 

Si cei care au coborat din vagon au fost impresionati de cum arata noua achizitie a companiei de cai ferate.

Am aflat si eu dupa ce m-am urcat in tren ca este un vagon nou. Da, arata bine si este mai confortabil. Ramane de vazut cat va putea fi pastrat in acest fel. Parca este si mai silentios decat cele care fac parte din alte garnituri. M-as bucura daca am avea cat mai multe vagoane care sa arate ca acesta pentru ca altfel a-i da bani CFR-ului cand stii ca o sa calatoresti in vagoane moderne„, a declarat unul dintre calatorii care a coborat din noul vagon.

In sprijinul campaniei #SePoate au venit si fotbalistele echipei din prima liga de fotbal feminin CFR Timisoara, care s-au ocupat si de o strangere de semnaturi din partea calatorilor. Au semnat cei care vor un transport feroviar modern. Fotbalistele care sezonul trecut au adus bronzul national la Timisoara le-au oferit reprezentantilor companiei de transport feroviar si cateva mingi cu autografele lor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. arata bine vagonul , cred ca pentru distante scurte ii foarte bun, pt rute mai lungi cele cu compartimente sunt mai ok datorita confortului .

  2. Vagoane de acest tip ar fi trebuit sa circule pe liniile Interregio din RO de mai multi ani (20 ???).
    Si pe cand al 100-lea resp. al 1000-lea vagon?

  3. IR 72 Plecare Bucuresti Nord ora 5:45 sosire Timisoara Nord ora 14:28 un timp teoretic de calatorie de 8 ore si 43 de minute conform infofer.ro.Dupa ceasul de pe peronul garii care indica ora 14:55 deducem o intarziere de cel putin 20 de min luand in calcul ca acel ceas poate nu merge bine.E un caz fericit…Sa vina sefii de la CFR sa se laude cand un tren face 533 de km in 6 ore…Nu vagoanele sunt problema…calea de rulare e praf.Viteza medie de deplasare a acestui tren a fost undeva in jur de 60 de km/h…Si locomotivele cu abur mergeau mai repede….