Surpriza din carucior. Cersetor in scaun cu rotile, perfect sanatos, prins de politistii locali la Timisoara. Video

TIMISOARA. S-a umplut Timisoara de cersetori in ultimele luni, asa cum si opiniatimisoarei.ro a aratat nu demult.

CITESTE SI: Timisoara, raiul cersetorilor. Sunt tot mai multi. Peste 600, ridicati din oras de mai bine de 1500 de ori de politistii locali intr-un an. Foto 

Politistii locali s-au apucat sa-i adune de pe strazi si adeseori au parte de surprize. Multi apeleaza la mila publica pretinzand ca au diverse dizabilitati, iar in cele din urma se dovedeste ca totul e o minciuna.

E si cazul unui tanar surprins in zona Bastionului intr-un scaun pentru persoane cu handicap, pe care agentii l-au mai prins de cateva ori. Simuleaza ca nu ar avea picioare si se plimba pe strazi in scaunul rulant acoperit cu o patura. Desi preluat, sanctionat si predat centrelor speciale, acesta se intoarce de fiecare data inapoi pe strada unde cerseste.

Are 30 de ani si e din judetul Galati. Cand politistii l-au luat iarasi la intrebari, acesta s-a ridicat pe propriile-i picioare.

Legea nu permite obligarea acestor cersetori sa stea intr-un centru de asistenta sociala.

Anul trecut, agentii au ridicat de pe strazi 630 de cersetori din Timisoara, iar de la inceputul acestui an aproape 100.

Politia Locala incurajeaza populatia sa sesizeze prezenta cersetorilor la numerele de telefon 0256.968 ori 0256.246.112 sau pe emailul instituției [email protected], mai ales ca, odata cu incalzirea vremii, e de asteptat ca numarul lor sa creasca.
Agentii le reamintesc timisorenilor sa nu le mai ofere bani, intrucat astfel ii mentin pe strazi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Exista doar un mod simplu de a scapa de acesti cersetori sa nu le mai dam bani. Si dispar singuri.

  2. Absolut de acord, solutia e sa nu le dam nimic oricat de empatici simtim sa fim. Ganditi-va ca orice leu dat merge ntr-un palat tiganesc si va trece mila. Daca nimeni nu le da nimic intr-o luna dispar

  3. oltean

    • Nelu = banatean, adica unul de la coada vacii, care a invatat geografia in ungureste.

      • Sigur e de la tine din holtenia cea saraca.

        • Alt amărăștean ignorant și primitiv din banatustan, pentru care județul Galați este situat în Oltenia… Prostia banatustanezllor merge de mână cu sărăcia lor – ei nu au bani nici să traverseze ulița satului Țigănișoara, ce să mai vorbim de încălzire iarna și apă caldă să se mai spele, că put?! Așteaptă pomană de la București, de la stăpânire. Iar muntenii și oltenii din Sud și-au făcut pomană cu ei de două ori numai în iarna asta, ca să nu înghețe șobolanul banatustanez!

  4. Eu am ceva mai multi ani si multa experienta cu astia pentru ca ma intalnesc zilnic la doua trei intersectii cu ei. De mult ani, poate 20 de ani, nu dau la nimeni nici un leu. Atunci am constatat si eu ca unul fara picior, dupa ce-si facuse plinul cu bani, era seara intr-un birt, beat crita si abia se mai tinea, desi acum se sprijinea pe ambele picioare.

  5. MOLDOOLTEAN 100 %

    • Este un moldovean, unul singur. În schimb, BĂNĂȚENII 100% formează un întreg grup de cerșetori, ei cer pomană în bloc de la București – numai iarna asta au primit două pomeni pentru încălzire și apă caldă!

  6. Asta nu e stire de pus in ziar. Stire de senzatie ar fi: „s-a descoperit un cersetor sarac!”

  7. Pentru „Tudor Vladimirescu” (pseudonim care jigneste originalul) sa stii ca Banatul a prosperat cat timp aici au fost romani de-ai locului, impreuna si in buna intelegere cu unguri, nemti, sarbi etc. Vremurile s-au schimbat odata cu exodul migrantilor, in special din Oltenia, DIN ULTIMII ANI … un oltean venit sa zicem cu 20 de ani in urma aici si care s-a adaptat, nu strica imaginea orasului care l-a asimilat, din contra apreciaza zona si oamenii! DAR ultimii veniti, ahtiati numai dupa sa fie sefi, cu obiceiuri maneliste, fara caracter, care musca mana celor care i-au primit in casa lor … astia strica armonia si civilizatia Banatului! Cu siguranta voi fi jignit pentru adevarul limpede care-l spun! Exista insa si olteni care au cei 7 ani de acasa! Dar aceia apreciaza si sunt discreti, nu jignesc nefondat! Eu chiar nu inteleg oamenii (nu neaparat oltenii) care isi bat joc si jignesc comunitatea in care au ales sa traiasca! Este ilogic atunci sa mai continue sa traiasca aici, daca nu le place! Si de ce au venit daca li se pare ca este atat de rau in Banat?! Este un paradox!