Sute de elevi de nota 10, premiati de Primaria Timisoara cu diplome, carti si insigna orasului. Viceprimarul Dan Diaconu: Nu conteaza sa fii smecher!

TIMISOARA. E mai important sa inveti, decat sa fii smecher! O spune viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, care a impartit luni diplome catorva sute de elevi de nota 10 din Timisoara.

Vorbim de un numar de 310 elevi de gimnaziu, care au media 10, de la mai multe scoli si licee din Timisoara. Au fost premiati de municipalitate cu diplome, carti si… insigna orasului, de argint, in Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Au primit cartea „Oglinda Fermecata”, de Nicolae Cochinescu, precum si volumul lui Octavian Laiu-Despau: „Curiozitati si amuzamente ale limbii romane”.

„Sunt premii simbolice, diplome, carti si asa mai departe. Sunt 310 copii pe care ii premiem, sunt de departe cei mai merituosi din ciclul gimnazial, cei care au obtinut media zece in cursul anului scolar trecut. De asemenea, ei vor primi insigne de argint cu stema orasului si cred ca e un moment de bucurie din toate punctele de vedere, atat pentru ei, cat si pentru noi. Numarul mare al copiilor care au reusit sa obtina aceasta medie ne da o mare speranta din punct de vedere al viitorului educatiei in Timisoara. Este al doilea an, am inceput aceasta traditie, aceasta premiere, anul trecut”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Inainte de a le oferi premiile, viceprimarul le-a vorbit elevilor despre ce conteaza cu adevarat in viata. Le-a recomandat sa invete, pentru ca „nu conteaza minereurile, petrolul si nu conteaza nici sa fii smecher in viata”.

„Nu e chiar asa de usor cum pare. Eu am luat un 7 la matematica si tot am reusit sa iau media generala 10 in a cincea, deci nu toti sunt asa de inteligenti cum par. Poate au avut noroc, poate chiar sunt destepti, depinde de fiecare. Le spun colegilor mei sa dea tot ce au mai bun si sa creada in magie”, a spus Alexia Ivascu, eleva in clasa a VI-a, la Liceul Carmen Sylva.

„E usor sa ai 10 pe linie cand inveti de placere. Matematica imi place, matematica are rost in viata, intotdeauna a avut rost”, a spus un elev de clasa a VI-a de la Liceul Waldorf. Baiatul petrece 2 ore pe zi invatand si spune ca nu prea are timp de joaca. Profesorii spun si ei ca este extrem de important pentru elevi sa invete din placere, nu din obligatie.

„Daca ne ocupam mai mult de ei, le acordam atentie si ii ascultam atunci cand au nevoie, ei reusesc. Le lipseste comunicarea”, ne-a spus un profesor.

Rand pe rand, pe scena au urcat elevi de la mai toate scolile din oras. Printre acestea si Liceul Grigore Moisil, Colegiul National Banatean, Liceul Carmen Sylva si altele.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pesemne ca au fost uitati liceenii cu media 10