Sute de firme inchise si amenzi de milioane de lei date de inspectorii de la Protectia Consumatorului in Timis

TIMISOARA. Inspectorii de la Protectia Consumatorului au dat amenzi de milioane de lei in ultima jumatate de an si au inchis mai multe firme.

CITESTE SI: Amenzile vin de pe segway, la Timisoara. Nesimtirea, platita scump

Aproape 1000 de controale, peste 200 de amenzi si alte sute de avertismente. Sunt cateva cifre din bilantul facut de Protectia Consumatorilor Timis, dupa primele 6 luni ale anului.

Amenzile date de inspectori firmelor din Timis au ajuns la 2.018.500 de lei, aproape jumatate din suma totala a amenzilor din regiunea de vest.

In acest prim semestru discutam de 4.461.200 de lei amenzi, in regiunea de vest, o valoare din punctul meu de vedere foarte mare si consistenta, dar ea reflecta si numeroasele probleme descoperite de colegii nostri. Discutam despre o valoare de 2.485.946 de lei marfuri neconforme, aceasta e valoarea marfurilor care au retrase de la comercializare. Avem si un numar important de reclamatii pe care le-am primit in aceasta perioada 2277, fapt care pe de-o parte arata increderea consumatorilor pe de alta parte arata inca problemele din aceasta zona„, a declarat Sorin Susanu, inspector sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor, Regiunea Vest Timis.

Principalele probleme descoperite de inspectorii OPC au fost legate de vanzarea produselor fara etichete in limba romana, nu aveau inscris termenul de valabilitate sau pentru ca firmele nu afisau preturile produselor.

CITESTE SI: Motociclist mort dupa un accident violent in Banat 

In urma controalelor, inspectorii au si inchis aproape 200 de firme cu probleme, care au avut la dispozitii anumite termene pentru a-si rezolva neregulile.

In aceasta perioada au fost emise de mine 256 de decizii, care inseamna acele masuri care se aplica pentru oprirea activitatii, pentru distrugerea produselor. Acestea sunt pentru practica comerciala incorecta. Aceasta e masura prin care intr-adevar putem rezolva problemele in mod real, nu neaparat sactiuni. Si de ce spun acest lucru? Un mare agent economic sau lanturi de magazine, nu sunt atat de afectati de valoarea amenzilor, cat de masurile aplicate. Si cand discutam despre asemenea masuri ma refer la o paleta foarte larga. De la distribuitorul de energie electrica, care a primit o masura, o obligatie, de a schimba numeroase clauze din contractele pe care le are cu timisorenii, pana la cele foarte cunoscute, inchideri de unitati de alimentatie publica„, spune Sorin Susanu, inspector sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor, Regiunea Vest Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In piața Mehala pe când????? Un focar de infecție și o piață de Evul Mediu. Mâncare printre câinii comunitari, fiare, moloz și tot tacâmul. Cine are interese sa păstreze primitivismul domnilor inspectori și maimuțoiule Robu, în acea cocina infecta?????

  2. Nu inteleg ce inseamna in conceptia lu asta marfa necomforma (presupun calitativ). Mars in mata in hipermarket-uri si amendeaza retailerii acolo sa vezi adevarata marfa necomforma si umflata cu tone de pesticidele existente sau inexistente.

    Chiar ma infurie teribil. In secolul in care E-urile si conservantii din alimente au ajuns la loc de mare cinste, ne miram de ce ne imbolnavim de toate bolile posibile si imposibile. Toti oamenii isi intorc usor-usor catre natural si bio si trebuie sa incurajam trendul asta. Si cum pula calului sa depoziteze marfa intr-o hala agroalimentara?