Sute de oameni raman someri. O fabrica faimoasa din Timisoara isi inchide portile

TIMISOARA. Decizie drastica luata de conducerea unei fabrici din domeniul alimentar. Unitatea de productie pe care o are la Timisoara, unica din Romania, se va inchide.

CITESTE SI: Momentul in care porneste lucrarea de largire a drumului care leaga Timisoara de Aeroport. Va avea patru benzi de circulatie 

Compania Nestle, a carei fabrica functioneaza la Timisoara, in Freidorf, a decis sa inchida punctul de productie de la Timisoara. Acest lucru nu se va intampla insa imediat, iar produsele brand-ului vor mai fi produse in Banat pana la sfarsitul lunii mai. Compania i-a anuntat deja pe cei 388 de angajati ai fabricii pentru a gasi solutii pentru acestia.

Inchiderea unitatii de productie din Timisoara este o decizie extrem de dificila, luata dupa analize amanuntite si dupa implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé isi desfasoara activitatea pe o piata care trece printr-o perioada de schimbari rapide, caracterizata de noi tipare de consum si deficit de munca, intr-un mediu competitiv. Analizam toate optiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor nostri. Prioritatea noastra consta in atenuarea acestei schimbari in raport cu angajatii nostri… Am initiat un amplu proces de consultare cu angajatii si cu sindicatul pentru a identifica cele mai bune solutii prin care putem sa ne sustinem oamenii în aceasta perioada. Exploram toate caile posibile, de la asistenta în gasirea de noi locuri de munca sau în dobândirea abilitatilor necesare în procesul de reangajare si pana la organizarea unor târguri de locuri de munca în incinta fabricii. Angajatii care vor fi disponibilizati vor beneficia de salarii compensatorii în functie de vechimea lor în companie”, spune pentru Profit.ro Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé Romania.

Inchiderea punctului de productie de la Timisoara nu inseamna si retragerea din Romania a brand-ului Nestle. Cei 30 de oameni din centrul de servicii financiare al Nestle nu sunt afectati de aceasta decizie si isi vor continua activitatea intr-o noua locatie in centrul orasului.

Fabrica Nestle de la Timisoara are o productie anuala de peste 10.000 tone de dulciuri si cafea. Compania a intrat pe piata din Romania in 1995, iar cinci ani mai tarziu a cumparat fabrica de la Timisoara. In acest moment Nestle are 900 de angajati in Bucuresti si la Timisoara.

Citeste mai multe: AICI

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Urmările guvernării PSD – ALDE!
    Dragnea și Tăriceanu mai fac 388 de victime.
    România, trezește-te!

  2. Muta producția intr o tara unde salariile sînt mai mari , si isi manifesta ,, grija ,, si ,, susținerea,, pentru angajati , capitaliștii daca nu fac dintr un leu macar 10 nu sînt sănătoși, si nu ma refer numai la articol .

  3. Multumim din inima PZD ALDE pentru revolutia fsicala si balbele cu salariul minim.
    Ca rezultat, pleaca relele astea de multinationale si noi ramanem aici, ca prostii, someri!

  4. Incepand din ziua de astazi voi boicota produsele comercializate de firma Nestle. Nu mai dau bani pe ele. Nu le voi consuma nici daca vor fi gratis. Prefer sa platesc cu banii mei produse fabricate in Romania ca macar sa ajunga o parte la cei care lucreaza in Romania. Am sa citesc foarte bine etichetele produselor de la raft ca sa nu dau bani pe produse Nestle nici din greseala.

  5. Robu e devina ca se inchid fabricile din TM el le inchide intentionat PSD ne va salva insa cat de curand

  6. Calm copii! Ati mancat ciocolata stricata?
    1. Nu vor fi someri decat aia care vor dori sa fie …
    2. Cei 388 de angajati vor primi salarii compensatorii frumusele! 😉
    3.Toti salariatii au deja oferte de munca de la alte cateva firme din Timisoara.
    4. Asa-i in capitalism: cand o firma nu mai renteaza – din varii motive – se inchide?
    Ati inteles, sau sa va desenez?

    PS: De ce nu v-ati inflamat cand s-au inchis miile de fabrici romanesti?