Sute de oameni vor fi mai bine calificati, in urma unui nou proiect derulat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

TIMISOARA. Un nou proiect derulat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis vine in sprijinul angajatilor si angajatorilor din regiunea de vest a tarii. De data aceasta, CCIAT, in parteneriat cu Universitatea Politehnica Timisoara si Expert Consulting, a lasat Proiectul „Resurse Umane competitive pentru adaptarea la SNCDI in Regiunea Vest”, finantat prin Programul Operational Capital Uman.

Proiectul vizeaza in principal profesionalizarea angajatilor din IMM-urile din zona de vest si are ca principal rezultat cresterea competitivitatii economice a acestora.

„Proiectul este unul care sustine dezvoltarea resurselor umane. Este un obiectiv pe care CCIAT si l-a asumat de mai bine de cinci ani, sigur aţi observat ca prioritar in proiectele noastre cu finanţare europeana susţinem deyvoltarea resurselor umane din regiunea vest. Pe langa partea de informare si promovare a cursurilor le oferim angajaţilor. IMM-urile nu au fost inca selectate, acestea vor fi selectate in luna mai, va exista o intalnire cu mai multe IMM-uri din regiunea Vest, noi vom informa atat anagajaţii, cat si IMM-urile despre oportunitaţile pe care noi le oferim pe proiect, si in masura in care sunt interesaţi pot participa la aceste intalniri”, a spus Daiana Buzatu, managerul de proiect din partea CCIAT.

Principalele obiective ce vor fi atinse in cadrul proiectului se refera la imbunatatirea nivelului de cunostinte si competente pentru peste 300 de angajati.

”Este un proiect european de mare importanta pentru regiunea de vest. Noi, Inspectoratul Teritorial de Munca Timis, consideram ca prin lansarea acestui proiect se va realiza si o stabilizare serioasa a fortei de munca, pentru ca acest proiect practic va pregati, va recalifica 326 de persoane, in 40 de firme vor fi consiliati toti angajatii pentru a-i repregati profesional, ceea ce este foarte bine venit pe piata muncii din Timis. ITM Timis se confrunta cu o lipsa majora a fortei de munca si facem erforturi deosebite sa aducem muncitori din non UE”, a transmis Pavel Kasai, seful Inspectoratului Teritorial de Munca Timis.

„In cadrul proiectului ne intereseaza sa dezvoltam, dincolo de cursurile de urgenţa zero, ceea ce s-a chemat biroul sau departamentul de educaţie a firmelor, de instruire in interiorul firmelor.Vor mai fi si cursuri in funcţie de nevoile identificate, la momentul scrierii proiectului, si anume la sfarsitul anului 2020”, a declarat Camelia Mocan, expert consulting.

Proiectul are o durata de 18 luni si se desfasoara intre 19 decembrie 2019 si 18 iunie 2021. Valoarea totala a proiectului este de 3.271.836.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. O sa fie ,, doctori docenti,, , în urma acestor ,, cursuri ,, , absolut toți . funcționarii europeni nu verifica ce se întîmplă cu banii lor ?

  2. Poate ca daca domnul inspector șaf s ar fi concentrat putin si pe problema orelor suplimentare efectuate de angajati si neplătite , fenomen care durează de ani de zile , si poate daca din timpul sau foarte prețios ar fi citit si anunțurile de angajare de pe publi24 si olx unde în anunț se scrie cu tupeu numărul de ore care trebuie prestate de angajati, mai mult de o norma si jumatate , si salariul aferent pentru aceasta norma , adică se oferă,salariul minim si cîteva bonuri de masa , deci nu un bon de masa pentru o zi , ci doar cîteva , cînd angajatul ar trebui sa primească ținînd cont de orele suplimentare , cele din sărbătorile legale și sîmbătă si duminica , sporul de noapte , cel putin vreo 2000 lei , daca nu mai mult , si sînt vreo cîteva domenii de activitate unde aceasta situatie durează de ani buni , poate atunci nu trebuia sa cheltuie banii europeni pentru asemena activități si nici sa se gîndească cum sa aduca muncitori din Asia , si cu regret trebuie spus că în marea majoritate la antrepenorii români se întîmplă asemenea chestiuni .