Sute de participanti la cea de-a VII-a editie a workshop-ului international Competente digitale pentru educatie si inovare

Sute de participanÈ›i au fost împreună atât online, cât È™i fizic, la cea de-a VII-a ediÈ›ie a workshop-ului internaÈ›ional dedicat competenÈ›elor digitale în educaÈ›ie È™i inovare. Evenimentul, organizat de Centrul de ID/IFR È™i e-Learning È™i Centrul Multimedia – Universitatea Politehnica TimiÈ™oara, în colaborare cu AlianÈ›a Universităților Europene E³UDRES², proiectul de cercetare È™i inovare pentru regiuni europene inteligente È™i durabile E.I.N.S È™i AsociaÈ›ia IEEE România, a înregistrat un real succes, cu 27 de speakeri, experÈ›i europeni, cadre didactice cu experiență, precum È™i studenÈ›i antreprenori È™i oameni din domeniul industriilor creative.

Prezentarea unor povești de succes în domeniul educației și inovării, viitoarele planuri educaționale și de inovare prevăzute de universități, școli și companii, precum și diverse concepte privind Competențe Digitale, Open science, Antreprenoriat digital, Realitate Augmentată/Virtuală/Extinsă, Media Experimentală, Blockchain dar și prezentări ale unor start-up-uri sprijinite de către UPT, au fost punctele de interes ale acestui workshop.

Ediția din acest an s-a concentrat în special pe crearea de comunități care sprijină aceleași valori, pe susținerea acestora în dezvoltarea de competențe în domeniul educației și inovării, dar și pe rolul Universităților Europene, mai ales în contextul proiectelor susținute de parteneriatul E³UDRES² și E.I.N.S.

Workshopul a inclus și studii de caz despre impactul pe care digitalizarea îl are asupra educației și culturii, cu exemple din Timișoara dar și din Europa, precum și despre inițiativele și proiectele care pot modela educația viitorului. Printre exemplele de bună practică oferite se numără proiectele TraCCE, AugWearEdu, Acadigia, OpenDigCompEdu, E³UDRES² și E.I.N.S, EBSI4RO – Connecting Romania through Blockchain și proiectul de cultură și patrimoniu digital, Patrimoniul sub reflectoare/Spotlight Heritage Timișoara.

Evenimentul a avut loc atât fizic, în Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, cât și online, fiind transmis simultan pe platformele Zoom și Facebook. Maratonul de mai bine de 6 ore de prezentări a adunat  numeroase întrebări și curiozități adresate prezentatorilor, zeci de mesaje și gânduri transmise organizatorilor și o audiență de peste 400 de participanți, prezenți fie online, fie fizic.

Participarea a fost liberă, prezentările s-au desfășurat în română și în engleză, iar participanții au primit Digital Skills for Education & Innovation Participant Open Badges (Certificate digitale deschise) pentru participarea online și în plus, certificate de participare pentru cei prezenți fizic în sală.

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, workshop-ul internațional dedicat competențelor digitale a reunit peste 6.000 de participanți de la prima ediție din 2016, fiind organizat anual, în luna noiembrie sau decembrie. Exceptând anii 2020 și 2021, când cele două ediții ale workshop-ului au avut loc doar online, toate celelalte ediții au avut loc în sistem hibrid, ceea ce a permis participanților să fie prezenți după preferințe, aducând împreună un public numeros din toate colțurile lumi și un număr record de prezentatori.

Toate workshopurile sunt integrate, cu activități și teste, în platforma de cursuri online gratuite a UPT, UniCampus, la https://unicampus.ro/ și pot fi urmate de către oricine, la final fiind acordat un certificat de absolvire.

Înregistrarea evenimentului precum și informații suplimentare despre temele dezbătute și prezentatori sunt disponibile accesând:  https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/digital-skills-for-education-innovation-international-workshop/

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete