Sute de proprietari de apartamente din aproape 150 de blocuri din Timisoara vor fonduri europene ca sa-si reabiliteze termic imobilele. Lucrarile incep in primavara anului 2013

TIMISOARA. 149 de blocuri din Timisoara ar urma sa fie reabilitate termic cu fonduri europene, daca reprezentantii Primariei se misca repede si depun documentatia necesara la Ministerul Dezvoltarii.

Daca pana acum ceva vreme locatarii nu erau prea incantati de proiect, acum sute de proprietari din cele 149 de blocuri sunt dispusi sa puna o parte din bani pentru reabilitarea termica a imobilelor in care locuiesc. Si-au dat acordul pana si timisorenii care stau  in zona centrala, care fusesera amenintati cu amenzi de la Politia Locala.

CITESTE SI: Timisorenii care nu vor sa-si reabiliteze termic blocurile vor fi amendati de Politia Locala

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, in urma cu cateva zile doar 85 de blocuri erau pe lista, iar in prezent numarul lor a ajuns la 149. Edilii au vorbit initial despre 200 de blocuri.

Proiectul demareaza in 15 noiembrie. „Data de 15 noiembrie este data de start pentru depunerea candidaturilor pentru acest proiect. Este esential sa fim prezenti la inceput, pentru ca regula de acordare a banilor este primul venit, primul servit. Daca vom avea 170 de blocuri, atunci vom obtine finantare pentru 170 de blocuri”, a declarat primarul Timisoarei.

Practic, in 15 noiembrie, reprezentantii Primariei Timisoara trebuie sa depuna documentatiile necesare pentru obtinerea fondurilor. Urmeaza mai apoi analizarea dosarelor si comunicarea rezultatelor. Dupa comunicarea rezultatelor se va semna contractul de finantare si apoi se pot lansa procedurile de achizitie publica pentru firmele de constructii, anunta reprezentantii Primariei.

Dupa estimarile responsabililor din institutia de pe C.D. Loga, lucrarile ar urma sa inceapa in lunile aprilie-mai ale anului 2013. Sunt vizate blocurile de pe marile strazi ale orasului, exemple fiind cele de pe Calea Dorobantilor, Take Ionescu, Calea Aradului, Calea Sagului, Calea Lipovei, Gheorghe Lazar, Bulevardul Sudului, Maresal Constantin Prezan sau Calea Girocului.

La fiecare imobil in parte, 60% din valoare este acoperita din fonduri europene, iar 40% de Primarie si de asociatia de locatari. Locatarii ar urma sa plateasca izolarea imobilelor. In functie de venituri, ei vor pune de la 10 pana la 30%, restul pana la 40% fiind acoperit de municipalitate. Timisoara primeste aproape 8 milioane de euro pentru acest proiect.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Deci noi contribuim cum putem pentru realizarea unui nou spital de copii,dupa acele afise de tip,,DA,REUSIM !”…Eu daca as fi primar acolo mi-as concentra atentia ca prima prioritate in cazul in care vom (mai) dispune de fonduri europene…