TIMISOARA. La 35 de ani de la momentul de cotitura din Decembrie 1989, Primaria Timisoara organizeaza un concurs de fotografie ce are ca tema Revolutia.
Concursul se numeste „Revolutionarul din familia mea” si se adreseaza elevilor din Timisoara si din localitatile periurbane. Inscrierile in competitie se pot face pana in 25 noiembrie.
„Fiecare elev-participant este incurajat sa identifice o persoana din familie (bunic, bunica, un parinte, matusa etc.) sau un apropiat (un vecin, un profesor, un prieten de familie etc.), care a participat la Revolutie, sa il intrebe si sa afle povestile pe care el sau ea le-a trait la Revolutie. De exemplu, puteti merge in locurile in care a lucrat atunci sau a fost ca manifestant. Poate gaseste in dulap un obiect de imbracaminte sau o carte sau alt obiect pe care il avea in zilele acelea. Iar la final, elevul va realiza cel mult trei fotografii – pot fi documentare sau artistice – persoanei cu care vorbeste, in locuri sau cu obiecte care au inspirat povestile pe care le-a aflat. Cele mai bune proiecte vor fi incluse in expozitia publica dedicata celor 35 de ani de libertate si vor fi premiate„, au transmis reprezentantii Primariei Timisoara.
Fotografiile vor fi evaluate de un juriu de specialitate, iar cele mai bune vor fi premiate cu o tableta, o bicicleta si un telescop, dar si 10 vouchere de cate 100 de lei.
Premiul I – Tableta ePaper cu ecran tactil (Remarkable 2 with Pen)
Premiul II – Bicicleta MTB complet echipata
Premiul III – Telescop astronomic
Mentiuni: 10 vouchere de cate 100 lei la Libraria ”La doua Bufnite”
Regulamentul intrecerii, calendarul concursului si criteriile de evaluare pot fi vazute consultate AICI.
Participarea este gratuită. Inscrierea proiectelor in concurs se realizeaza electronic, prin formularul inclus pe website-ul concursului.
In cazul copiilor din ciclul primar si gimanzial, inscrierea poate fi facuta de parinti, rude, prieteni sau profesori.
Pozele vor fi insotite de un scurt text, scris de catre elev, intr-un stil personal si non-ficțional, care va descrie experientele revolutionarului transpuse in fotografii.