Tapetul revine la moda! Peretii casei pot fi decorati in cele mai extravagante moduri, la preturi mici, cu rolele de hartie

Noile tendinte readuc in prim plan tapetul. Celebrul material este facut ca sa imbrace un perete, sa ii confere culoare, structura si de ce nu iluzii optice interesante. Daca va place sa va reinventati casa, dar v-ati plicitisit de clasica zugraveala, apelati la numeroasele modele de tapet existente pe piata. Magazinele specializate au o paleta larga de materiale, culori si modele. De la matase, pluta, lemn, bambus si catifea, la vinil sau hartie ecologica, multitudinea de materiale este pentru orice gust. Unele magazine va pun la dispozitie, pe langa o buna consultanta, perdele, covoare sau lenjerii de pat in ton cu tapetul cumparat si cu restul detaliilor din casa.

Asortarea tapetului cu piesele de mobilier si cu restul decoratiunilor, poate fi o provocare pentru ca munca este una care presupune ingeniozitate si rabdare, iar rezultatul este spectaculos.

Alina Hambaras- designer de interior

Alina Hambaras- designer de interior

Montarea propriu-zisa se face relativ usor, dar presupune mult timp. Instrumentele necesare nu sunt sofisticate. Cu un cuter, un cutit profesional cu lama lata si ascutita si cu ceva rabdare putem sa ne aranjam singuri caminul. Taierea tapetului in jurul prizelor, obstacolelor sau altor obiecte din casa presupune o munca meticuloasa. Ca rezultatele sa fie pe masura trebuie sa urmati anumiti pasi. Primul si cel mai important pas pentru un perete frumos tapetat este acela de a-l pregati in prealabil. Acesta trebuie sa fie curat, plan si fara urme de umezeala. Toate cuiele, aplicele si intrerupatoarele electrice trebuie scoase si montate dupa amplasarea tapetului. Al doilea pas este pregatirea adezivului. Acesta difera in functie de tipul tapetului si de materialul din care este fabricat. Cititi cu atentie instructiunile de folosire.  Este recomandat ca fasiile de tapet sa fie taiate si numerotate de dinainte pentru o mai buna organizare. O data lipite, excesul de adeziv trebuie sters imediat cu un burete.

„Peretii nu trebuie vazuti neaparat ca o limita, ci mai degraba ca un spatiu generos in sau pe care ne putem juca… Culorile pastelate il deschid, cele inchise ii pot da profunzime, eleganta, etc.  Tendintele actuale readuc tapetul in casele noastre, de la modelele clasice pana la cele ecologice ori personalizate”, a spus Designerul de interior, Alina Hambaras. Pentru cei care doresc un tapet mai special, pot opta pentru cel pictat manual sau pentru noua inovatie care transforma tapetul intr-unul 3D. Tehnologia avansata  a creat tapete sensibile la caldura. Orice fel de tapet veti alege, cu siguranta veti conferi unicitate si originalitate incaperilor.

Intretinerea tapetului

Tapetele de hartie fabricate din materiale nelavabile se curata cu carpe albe usor umezite sau carpe uscate si o solutie slaba bazata pe otet.
Tapetele semilavabile sunt mai usor de intretinut decat cele de hartie pentru ca se pot spala cu apa si un sapun de buna calitate. Carpele utilizate trebuie sa fie albe pentru a se evita decolorarea tapetului. Praful se indeparteaza cu perii moi.
Tapetele lavabile se pot spala cu apa calduta sau cu un amestec de amoniac si apa. Se pune o lingurita de amoniac la un litru de apa.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Din pacate tapetul prin diversele modele chiar daca este lavabil NU lasa peretii sa respire in interiorul locuintei…Practic se astupa acei pori- fie la peretii apartaementelor de bloc fie la camere de caramida…Dupa 4-5 ani si cu aerisirile camerelor persista un miros de aer inchis….